SPL

SOUND PERFORMANCE – MADE IN GERMANY

Sound performance lab startet med å utvikle lydutstyr for musikk, film, multimedia, HI-FI og kringkasting i 1983 og har siden forsettet med å finne måter å forbedre lydkvalitet. Deres mantra er at å eksperimentere er mye viktigere enn å designe ting etter boka. SPL skaper innovative produkter som utfordrer grensene for hva design og teknologi sammen kan utrette.  

Siden 2016 har selskapet, som ganske enkelt er forkortet til SPL, tilbudt nyutviklede hjemme-hifi-produkter under Professional Fidelity-divisjonen, som drar nytte av den konsentrerte erfaringen innen studioteknologi. Teknologien som gjør SPL-produktene så unike kommer også herfra  

 SPL Professional Fidelity-produkter har et slankt design, en høy taktil kvalitet og bringer en studioatmosfære inn i stuen. 

Hva ser du etter?

 

Produksjon av SPL-produkter

 

 

 

 

 

 

 

Revolusjonen: Phonitor Matrix

Blant utrolig mange, er Phonitor Matrix en av SPLs største oppnåelser. Phonitor Matrix er en revolusjon innen hodetelefonforsterkere.

  • Den gjør det mulig for lydteknikere å lage perfekte mikser på hodetelefoner, som igjen overføres perfekt til alle typer stereosystemer.
  • Med Phonitor Matrix kan du lage en miks på hodetelefoner som høres ut akkurat som på høyttalere.
  • Phonitor Matrix er ikke bare designet for profesjonell bruk i studio. Den gjør det også mulig for hifi-entusiaster å nyte musikk fra hodetelefoner, som om den ble spilt av på høyttalere.

 

 

Så hvordan er dette mulig?

Musikk er normalt laget for å spilles av på høyttalere. Å lytte med hodetelefoner er forskjellig fra høyttalere. Den største forskjellen er mangelen på kryssignaler fra den venstre høyttaleren til høyre øre og fra den høyre høyttaleren til venstre øre. Disse kryssignalene mangler når man bruker hodetelefoner, ettersom ingen lyd går fra høyre og venstre klokke til øret på andre siden. Dette medfører en unaturlig bred stereoeffekt og lydkildene blir ikke avspilt slik de er tiltenkt.

SPL Phonitor Matrix kan korrigere dette "falske" stereobildet med en analog krets.

De to hovedparameterne i Phonitor Matrix er "Crossfeed" og "Angle".

  • Crossfeed bestemmer kryssignalene mellom høyre og venstre kanal.
  • Angle bestemmer åpningsvinkelen på stereo-lydbildet.

Crossfeed på SPL Phonitor One d er justerbar, mens Angle er predefinert til studiostandarden på 30 grader.

For å perfeksjonere lytteopplevelsen må nivået på lydkildene sentrert i stereobildet dempes når Phonitor Matrix aktiveres. Resultatet er at ikke bare posisjonen til alle lydkildene er riktig plassert, men også volumet deres. For Phonitor One d er denne parameteren, som vi kaller "Center" for Phonitor Matrix, fastsatt til et -1 dB kutt, som er det beste valget for en autentisk representasjon av lydbildet. Under konvensjonell lytting på hodetelefoner kan hjernen vår kompensere et visst nivå av feilaktig avspillingsrepresentasjon – men dette er veldig utmattende og kan føre til lyttetretthet.

Oppsummert så kan SPL Phonitor Matrix korrigerer den feilaktige representasjonen av stereolydbildet, noe som gjør det mye enklere å ta de riktige avgjørelsene for lydteknikere. Hifi-entusiaster kan oppleve musikken, slik som den opprinnelig ble mikset og spilt inn. Ingenting står i veien for en vellykket og lang mikseøkt med hodetelefonene.