SVS

BASS DU KAN HØRE OG FØLE

Amerikanske SVS er subwoofer spesialisten som brenner for å levere dyp bass og god lyd. Reisen startet med den massive 16 ultra, en stor, kompromissløs subwoofer basert på ren fysikk. SVS satt med dette flaggskipet standarden for subwoofere. Med et massivt kabinett leverte 16-Ultra ekstrem ytelse med strategisk presisjon, underjordisk dybde og beinknusende trykk. Med dette som utgangspunkt har SVS gjennom årene raffinert og forfinet produktutvalget og leverer nå en rekke portede og forseglede subwoofere som passer til hvert rom, lydsystem og budsjett. Alle SVS-subwoofere produserer uanstrengt de laveste frekvensene på de høyeste utgangsnivåene, uten at de mister nøyaktighet og hastighet i transienter, og de fungerer sømløst med alle høyttalere. Her får du kjellerdyp bass og klar lyd som lar deg oppleve det fulle potensialet av hva enn du lytter til, musikk, fim eller sport.

 

SVS øker prisene fra 1. mai 2023. Spar penger og bestill SVS produktet du ønsker deg nå.

 

Hva ser du etter?

1000-PRO

2000-PRO

3000

4000

16-ULTRA

3000-MICRO

 

Artikkelens innhold:


1. Sound R | Evolution
2. Enkel styring via SVS sin app
3. SVS lager tre ulike typer subwoofere
4. Hva er forskjellen på de ulike seriene?

 

 

SVS PB-16 Ultra subwoofer

 

 

1. Sound R | Evolution

SVS sin misjon er å bringe god lyd til flere enn noen gang før. De ser ingen grunn til at solide lydopplevelser i hjemmet skal være forbeholdt en elite. Med engasjement og iver for sitt fag skaper SVS produkter som leverer oppslukende lydopplevelser og maksimal ytelse til en god pris.

 

 

2. Enkel styring via SVS sin app

Med SVS sin egenutviklede DSP app til Apple og Android styrer du enkelt subwooferen fra komforten av godstolen. Appen kommuniserer med subwooferen via Bluetooth og lar deg justere alt fra delefrekvens og (en tre-bånds parametrisk) EQ til polaritet og rom forsterkning. Med appen lagrer du enkelt dine egendefinerte forhåndsinnstillinger slik at du er klar for enhver lytteopplevelse, uansett om du vil se film eller lytte til musikk.

 

 

SVS subwoofer kan styres av en app

 

 

3. SVS lager tre ulike typer subwoofere

SVS tilbyr en rekke portede subwooferalternativer for alle hjemmekinoanlegg og lydsystemer, med modellene “SB” (Sealed Box), “PB” (Ported Box) og “PC” (Ported Cylinder). Det som i hovedsak skiller de ulike typene fra hverandre er kabinettet. Felles for de alle er at de bygger videre på teknologien fra 16-Ultra serien som er rangert blant verdens beste subwoofere av en nærmest samlet fagpresse.


Subwooferne med lukket kabinett er favoritten til musikkelskere og hjemmekinofans som ønsker kraftig og presis nøyaktig bass som starter og stopper på en krone. Disse er ofte noe mindre og mer møbleringsvennlige. Nesten alle SVS sine lukkede subwoofere spiller under 20Hz, terskelen for menneskelig hørsel. Under denne frekvensen er lyd bare følt og avspillingen legger til en dypt oppslukende, håndgripelig effekt som trekker deg lenger inn i filmer, musikk og andre lydopplevelser. Med et lukket kabinett får du en detajert, klar og definert gjengivelsen av lyden, uten at du mister kraft og dybde.


Portede subwoofere er populære for brukere som liker å skyve lydtrykknivåene (SPLs) maksimalt i et hjemmekinoanlegg og for musikkfans som ønsker den dypeste bassresponsen og mest mulig kraft i lyden. Hvis du vil oppleve den fulle energien til hver eksplosjon av actionfilmer eller den gutturale følelsen av et musikalsk bassfall, er en SVS-portet subwoofer ideell for deg. Portede subwoofere er fysisk store, de går dypt ned i frekvens og passer perfekt til store rom hvor du kan spille høyt. Her får du dyp bass du kjenner i kroppen, med kraft og presisjon.


Sammenlignet med subwoofere som har et lukket kabinett, med like stort element og forsterkereffekt, gir subwoofere med bassrefleksport mer dynamikk og kan generelt spille lavere ned i frekvens. Subwoofere med lukket kabinett spiller strammere og er mer presis, mens de er mer kompakte i størrelse.


Hvis du har begrenset med gulvplass kan det hende at SVS sine sylinderformede subwoofer passer fint. De har en beskjeden omkrets, men likevel et høyt kabinett slik at de matcher kabinettvolumet til de mer tradisjonelle modellene. 


Overordnet er det noe sannhet i myten om at en lukket subwoofer er bedre til musikk og portet subwoofer til film, men her er det mange faktorer som spiller inn, som størrelsen og oppsettet i rommet. Vår klare anbefaling er at du tar kontakt med en av våre engasjerte medarbeidere for personlig tilpasset rådgivning om hva som passer best for deg og ditt rom.

 

 

SVS SB-3000 subwoofer med høyttaler

 

 

4. Hva er forskjellen på de ulike seriene?

SVS startet med å lage toppmodellen og har siden det utrettelig jobbet med å implementere teknologien fra denne inn i de enklere modellene. En 16 tommers subwoofer som er nesten 80 cm dyp passer kanskje ikke i alle stuer, men nå har SVS en subwoofer til alle rom og budsjett. Alle modellene har SVS sin kraftige DSP og kan styres via SVS sin brukervennlige app.


Det som skiller de ulike seriene fra hverandre er elementets størrelse og ytelse, hvor stort og robust kabinettet er og hvor kraftig forsterkeren er.

 

1000 Pro serien

1000 pro serien er den enkleste serien fra SVS og gir deg imponerende dyp bass til en hyggelig pris. Alle modellene benytter et 12” basselement med lang slaglengde og har en forsterker på 325 watt. SB-1000 pro spiller bass ned til 20Hz og PB-1000 Pro spiller bass ned til 17Hz, en imponerende bragd for subwoofere i denne prisklassen.

 

2000 Pro serien

2000 Pro serien gir deg enda bedre kontroll med et kraftigere element på 12”, har et større kabinett og en forsterker som yter 550 watt RMS. Elementets kraftigere magnetsytemet og forsterkeren som evner å levere mer strøm gir deg en bass som er enda mer presis.


SB-2000 Pro spiller bass ned til 19Hz og PB-2000 Pro spiller bass ned 16Hz.

 

3000 serien

3000 serien gir deg enda mer lydtrykk. Det 13” store elementet har et imponerende magnetsystem som veier hele 25 kg. Kombinert med ekstrem slaglengde og et større kabinett spiller 3000 serien selv de dypeste frekvenser. Den kraftige forsterkeren på 800 watt RMS har god kontroll på elementet.


SB-3000 spiller bass ned til 18Hz og PB-3000 spiller bass ned til 16Hz.

 

4000 serien

4000 serien er utstyrt med et 13,5” basselement, enda større kabinett og en forsterker som leverer 1200 watt RMS. SB-4000 spiller bass ned til 19Hz og PB-4000 spiller bass ned 13Hz.
 

16 Ultra serien

16 Ultra serien er referansen. Det 16” store basselementet sitter i et voksent kabinett som er nesten 80 cm dypt (PB varianten) og drives av en kraftig forsterker på 1500 watt. 16 Ultra er det du bør gå for når du ikke trenger å kompromisse på størrelse eller pris.


SB-16 spiller bass ned til 16Hz og PB-16 spiller bass ned til 13Hz.

 

 

SVS 3000 micro subwoofer

Relevante produkter


1000-Pro


2000-Pro


3000


4000


16-Ultra


3000-Micro


Alle produkter fra SVS

SVS SoundPath XLR XLR-Signalkabel
Kjøp
Fra 849,-
green-stock-icon3+