Klipsch - konsertlyd i stua

Klipsch er en virkelig tradisjonsrik høyttalerprodusent, med over 70 års erfaring i bransjen. Helt siden selskapets begynnelse i 1946 har de hatt en gjennomgående lydfilosofi som de har bevart den dag i dag. Klipsch er spesielt kjent for sine hornhøyttalere som gir deg ekte live-følelse og konsertlyd i stuen. Siden den gang har Klipsch vokst til å bli en av verdens største høyttalerprodusenter.

Hva ser du etter?

REFERENCE PREMIERE II

REFERENCE II

HERITAGE

LYDPLANKE

AKTIVE TRÅDLØSE HØYTTALERE

HODETELEFONER

INNBYGGING

UTEHØYTTALERE

BLUETOOTH

FORSTERKER

Artikkelens innhold:

 

 1. Tradisjonsrik Hi-Fi
 2. Loud and proud siden 1946
 3. Reference - serien
 4. Reference Premiere II - serien
 5. Heritage - serien
 6. Lydplanker
 7. Aktive trådløse høyttalere
 8. Hodetelefoner fra Klipsch
 9. Innbyggingshøyttalere
 10. Utehøyttalere
 11. Bluetooth-høyttalere
 12. Forsterker
 13. Pakkeløsninger

1. Klipsch - tradisjonsrik Hi-Fi


Klipsch Audio Technologies er en Amerikansk produsent av høyttalere med base i Indianapolis, Indiana. Selskapet ble grunnlagt i 1946 av Paul Klipsch og er i dag en av de virkelig store høyttalerprodusentene i verden. 


Klipsch lager særdeles underholdende høyttalere, som er svært effektive med en spillestil som er energisk og dynamisk. Med Klipsch er live-følelsen aldri langt unna, og du får virkelig konsertlyd i stuen.

 

Klipsch sitt varemerke er hornhøyttalere, som er svært effektive og lettdrevne høyttalere med en unik lydsignatur. Ved å benytte et horn i diskanten kan Klipsch redusere den akustiske motstanden som luften foran elementet gir. Et rundstrålende element vil gi like mye energi i alle retninger. Dette er jo vel og bra bort sett fra to problemer. Hver gang avstanden dobles faller lydtrykket med 6 dB, og refleksjoner fra elementets bakside kommer i motfase og kansellerer ut de frekvensene du egentlig vil høre. Ved å gjøre lyden mer direktiv, som man oppnår i en hornkonstruksjon, blir det tapte lydtrykket ved en dobling av avstanden svært lite.  Dette resulterer i at høyttaleren blir vesentlig mer effektiv enn andre høyttalerkonstruksjoner og er dermed en enklere last for forsterkeren å drive. Når forsterkeren slipper å jobbe så hardt, lager den mindre forvrengning, som igjen gir deg renere og klarere lyd.


Klipsch sine største modeller i Heritage-serien, Klipschorn og La Scala er noe så unikt som fulltone hornhøyttalere, med horn i både diskant, mellomtone og bass. 


Klipsch leverer alt fra små og rimelige høyttalere i budsjettklassen til sine legendariske Klipschorn i Heritage serien, sannsynligvis verdens lengst produserte kommersielle høyttaler.

 

Klipsch

 

2. «Loud and proud» siden 1946


I 1946 revolusjonerte Paul W. Klipsch lydindustrien med sin proprietære hornteknologi og de akustiske prinsippene som ligger bak den unike lydsignaturen Klipsch er så kjent for. Paul var en Amerikansk ingeniør og Hi-Fi pioneer kjent for å utvikle en foldet hornhøyttaler for hjørneplassering ved å bruke vitenskapelige prinsipper for å oppnå en mer virkelighetstro lyd.


Pauls eksentriske og kompromissløse stil var velkjent i industrien. Klipsch forteller selv at han utviklet en mindre høyttaler for bruk mellom to Klipsch horn og en bekjent uttalte at han umulig kunne introdusere denne høyttaleren i markedet fordi den brøt med Klipsch’ egne prinsipper for hjørnehøyttalere og var nærmest for akustisk kjetteri å regne. «The hell I can’t» sa Paul «And that’s exactly what I’m going to call it». Ett år senere kom bestselgeren Klipsch Heresy på markedet.


Klipsch’ offisielle slagord var «The Ultimate Sound Experience». Det uoffisielle slagordet var «Bullshit». Paul begynte å bruke slagordet etter å ha lest reklamer fra konkurrenter med påstander om såkalte «gjennombrudd». Etter dette begynte han alltid å gå med en gul «Bullshit» knapp som han viste til alle han mente kom med søkte påstander.

 

Klipsch høyttalere
 

3. Reference - serien

Den rimeligste høyttalerserien fra Klipsch heter Reference. Her finner du Klipsch sin proprietære Tractix horndiskant sammen med deres ikoniske IMG kobber elementer. Kabinettene er av god kvalitet og er bygget av MDF, men har en enkel finish som holder kostnadene nede, slik at Klipsch Reference kan gi deg god lyd til en fornuftig pris.


Høyttalerserien består av gulvhøyttalere, stativhøyttalere, senterhøyttalere, atmos-høyttalere og subwoofere. Klipsch Reference er perfekt til både stereoanlegg og hjemmekino.

 

 

Klipsch Reference serie

 


4. Klipsch Reference Premiere II - serien

Klipsch Reference Premiere II er bestselgerne fra Klipsch. Denne serien ligger midt i smørøyet der du får råskapen fra Klipsch sine hornhøyttalere, samtidig som de låter raffinert og oppløst nok til at man ikke savner en mer tradisjonell hi-fi høyttaler. Den livlige og energiske lyden er sjeldent engasjerende, og musikk med Klipsch Reference Premiere II er aldri kjedelig.


Klipsch Reference Premiere II benytter Klipsch sin proprietære Tractrix LST horndiskant og Cerametallic bass og mellomtone elementer. Med bedre spesifiserte elementer og et mer robust kabinett er Klipsch Reference Premiere II en solid oppgradering fra Reference-serien.


Klipsch Reference Premiere II passer perfekt til både musikk og film. Du kan velge blant gulvhøyttalere, stativhøyttalere, vegghøyttalere, senterhøyttalere, atmos-høyttalere og subwoofere.

 

 

 

Klipsch Reference Premiere II serie

 

5. Heritage - serien

Klipsch sin Heritage-serie, er som navnet antyder, en hyllest til merkets stolte og lange tradisjon. De fleste Heritage-modellene har vært i produksjon i flere tiår. Klipschorn har vært med helt fra selskapets begynnelse i 1946, og er verdens lengst produserte høyttaler. Selv om teknologien har utviklet seg, og høyttalerne har blitt oppgradert og modernisert etter hvert som det har vært mulig, er grunnkonstruksjonene de samme som originalene. 


Er du lei av de tradisjonelle hi-fi høyttalerne, og har lyst på noe som har virkelig fet lyd, og er litt unikt? Da er kanskje en Heritage høyttaler tingen for deg!


Klipsch sin Heritage-serie består av følgende modeller: Klipschorn, La Scala, Cornwall, Forte og Heresy.

 

 

 

Klipsch Heritage serie

 

6. Lydplanker

Er du glad i god lyd, men syns det er vanskelig å møblere med tradisjonelle høyttalere? Da kan en lydplanke fra Klipsch være løsningen for deg. Lydplanken er enkel å plassere, og glir diskret inn i ditt hjemmemiljø, uten å gjøre mye ut av seg. Klipsch sine lydplanker er utstyrt med Tractrix horndiskanter, slik at du får deres energiske og engasjerende lydsignatur. Med den trådløse subwooferen kan du enkelt plassere den, og få et komplett lydbilde med stor og fyldig lyd, som ikke tar mye plass.

 

 

Klipsch lydplanker

 


7. Aktive trådløse høyttalere

Med aktive trådløse høyttalere fra Klipsch, kan du virkelig få i pose og sekk. De aktive trådløse høyttalerne fra Klipsch begår ingen kompromisser på lydkvaliteten, og de er godt utstyrt med tilkoblinger slik at du lett kan erstatte et komplett stereoanlegg med kun to høyttalere.


De aktive trådløse høyttalerne fra Klipsch lar deg spille musikken trådløst via Bluetooth. De fleste av høyttalerne er utstyrt med analoge og digitale innganger, USB-inngang, platespiller-inngang og subwooferutgang. Klipsch The Fives har til og med HDMI-inngang.

 

 

Klipsch aktive traadloose hoyttalere

 


8. Hodetelefoner fra Klipsch

Med hodetelefoner fra Klipsch kan du nyte fet lyd uansett hvor du er. Enten du er på kontoret og digger musikk med ekte Hi-Fi hodetelefoner som Klipsch HP-3, eller er på farten og bruker de helt trådløse øreproppene Klipsch T5 II. Lyden er lett å kjenne igjen som typisk Klipsch-lyd. Energisk, livlig og engasjerende!

 

 

Klipsch hodetelefoner

 


9. Innbyggingshøyttalere

Du trenger ikke nødvendigvis å ha store høyttalere som tar mye plass, for å få god lyd. Med innbyggingshøyttalere fra Klipsch får du samme elementer som sitter i de tilsvarende tradisjonelle høyttalerne. Innbyggingshøyttalerne er enkle å installere, og den magnetiske grillen kan males, slik at du kan tilpasse fargen til veggen eller taket de installeres i.

 

 

Klipsch innbyggingshøyttalere

 


10. Utehøyttalere

Klipsch sine utehøyttalere er laget for å tåle vær og vind, slik at du kan nyte musikken i hagen eller på terrassen. Her finner du høyttalere som kan monteres på veggen, på jordspyd eller settes i hagen kamuflert som en stein. Hva med en subwoofer du kan grave ned i hagen?

 

 

Klipsch utehøyttalere

 


11. Bluetooth-høyttalere

Med en Bluetooth-høyttaler fra Klipsch kan du få god lyd fra en liten høyttaler. Velg lille Klipsch Heritage Groove, så får du en pen liten høyttaler som går på batteri, slik at du enkelt kan ta den med der du oppholder deg. Klipsch The One II eller The Three II er små stasjonære høyttalere, og passer perfekt på et kjøkken eller et soverom.

 

 

Klipsch Bluetooth høyttalere

 


12. Forsterker

Klipsch tilbyr et lite utvalg av forsterkere som kan brukes til installasjonssystemer, eller til å drive deres passive subwoofere. Enten de er innfelt i veggen eller nedgravd i hagen.

 

 

Klipsch forsterkere

 


13. Pakkeløsninger

Klipsch tilbyr en rekke høyttalere som er en god match med andre produkter. Her har vi sydd sammen ferdige pakkeløsninger for deg, slik at du kan velge gode produkter som passer godt sammen.

 

Klipsch pakker

 

       


Reference Premiere II


Reference II


Heritage

Klipsch The Sixes - Valnøtt Aktive høyttalere
Kjøp
10%
8 990,-
Før: 9 990,-
green-stock-icon20+

Lydplanke


Aktive trådløse høyttalere

Klipsch The Sixes - Valnøtt Aktive høyttalere
Kjøp
10%
8 990,-
Før: 9 990,-
green-stock-icon20+
Klipsch R-51PM Aktive høyttalere
Kjøp
14%
5 990,-
Før: 6 990,-
green-stock-icon20+
Klipsch PROMEDIA 2.1 BT - sort PC-høyttaler med subwoofer
Kjøp
25%
2 990,-
Før: 3 990,-
green-stock-icon20+

Hodetelefoner


Innbygging

Klipsch CS-16C II Takhøyttaler
Kjøp
20%
1 190,-
Før: 1 490,-
green-stock-icon20+
Klipsch CS-16CSM Takhøyttaler
Kjøp
2 490,-
green-stock-icon1
Klipsch CS-18C Takhøyttaler
Kjøp
1 990,-
green-stock-icon3+
Klipsch PRO-16RW Vegghøyttaler
Kjøp
4 490,-
green-stock-icon3+
Klipsch PRO-18RC Takhøyttaler
Kjøp
4 990,-
green-stock-icon3+
Klipsch SLM-3400-C Takhøyttaler
Kjøp
3 490,-
green-stock-icon20+

Utehøyttalere


Bluetooth-høyttalere


Forsterker


Pakkeløsninger


Alle produkter

Klipsch The Sixes - Valnøtt Aktive høyttalere
Kjøp
10%
8 990,-
Før: 9 990,-
green-stock-icon20+
Klipsch CS-16C II Takhøyttaler
Kjøp
20%
1 190,-
Før: 1 490,-
green-stock-icon20+
Klipsch GIG XL Trådløs partyhøyttaler
Kjøp
29%
2 490,-
Før: 3 490,-
green-stock-icon3+
Klipsch R-101SW Reference Subwoofer
Kjøp
8%
5 490,-
Før: 5 990,-
green-stock-icon3+
Klipsch R-51PM Aktive høyttalere
Kjøp
14%
5 990,-
Før: 6 990,-
green-stock-icon20+
Klipsch The Three II - Valnøtt Bluetooth høyttaler
Kjøp
39%
3 990,-
Før: 6 490,-
green-stock-icon3+
Klipsch CS-16CSM Takhøyttaler
Kjøp
2 490,-
green-stock-icon1
Klipsch CS-18C Takhøyttaler
Kjøp
1 990,-
green-stock-icon3+
Klipsch PRO-16RW Vegghøyttaler
Kjøp
4 490,-
green-stock-icon3+
Klipsch PRO-18RC Takhøyttaler
Kjøp
4 990,-
green-stock-icon3+
Klipsch PROMEDIA 2.1 BT - sort PC-høyttaler med subwoofer
Kjøp
25%
2 990,-
Før: 3 990,-
green-stock-icon20+
Klipsch SLM-3400-C Takhøyttaler
Kjøp
3 490,-
green-stock-icon20+
Klipsch T5 Neckband Trådløse ørepropper - hvit
Kjøp
28%
1 290,-
Før: 1 790,-
green-stock-icon3+
Klipsch R-121SW Reference Subwoofer
Kjøp
8%
5 990,-
Før: 6 490,-
orange-stock-icon