Velg visning:
Du har valgt:

Optoma

Optoma er spesialister på bilde, og lager anerkjente projektorer til både profesjonelt bruk og til hjemmeunderholdning. Optoma projektorer gjør filmen til en stor opplevelse. Skarpe bilder med god kontrast som passer til film, spill og vanlig TV-titting. De er spesielt kjent for deres gode DLP-projektorer, og tilbyr et stort spekter av projektorer med ulike teknologier og funksjoner. I løpet av de siste årene har de gjort seg spesielt bemerket med sine svært vellykkede laserprojektorer.


Vi i Soundgarden tilbyr utvalgte modeller fra Optoma, som passer til hjemmeunderholdning. Både DLP og laserprojektorer, og alle (unntatt HD29e) har 4K oppløsning.

Teknologier og forklaringer


Når du skal finne din nye projektor fra Optoma vil du komme over en rekke begreper og teknologier. Her følger en liten oversikt, og forklaringer på hva de betyr.


3D - et stort utvalg av projektorene fra Optoma har 3D funksjon. For å se 3D-bilder trenger du 3D-briller, en film og en kilde som kan vise 3D materiale.


Full 3D betyr at Optoma projektoren kan vise 3D innhold fra omtrent alle 3D-kilder. Med støtte for 144Hz oppfriskningsrate glir bildet jevnt over skjermen uten flimmer.


3D Ready betyr at Optoma projektoren kan vise film og bilder med en oppfriskningsrate på 120Hz, slik at bildet fyller hele skjermen med stereoskopisk 3D.


Active 3D viser bilde til høyre og venstre øye sekvensielt, og trenger aktive 3D-briller (med batteri) som synkroniseres mot projektoren og filtrerer korrekt bilde til hvert øye. Alle Optoma Full 3D og 3D Ready projektorer støtter Active 3D med kompatible Optoma 3D-briller.


Passive 3D bruker polarisert lys til å separere bildet til høyre og venstre øye. Det er en kostnadseffektiv løsning, men fungerer ikke like bra som Active 3D.

 

Laser projektorer har vært på markedet en liten stund nå, men har inntil nylig vært kostbare produkter. Teknologien går fremover, og vi er nå ved et punkt der laserteknologien har et kostnadsnivå som er klart for massemarkedet. Optoma tilbyr allerede flere laserprojektorer til hjemmeunderholdning.


Laserprojektorer har en rekke fordeler fremfor de tradisjonelle lampe baserte projektorene. En laserprojektor kan potensielt gi større lysstyrke og mer kontrast. Laseren har også vesentlig lenger levetid enn en lampe. Mens en lampe normalt lever 4-5000 timer kan laseren leve i 20000 timer. Og her begynner vi å nærme oss det som er den virkelige fordelen med en laserprojektor.


En vanlig lampe begynner å miste sin lysstyrke med en gang den brukes, og etter et par tusen timer har den kanskje 50% lysstyrke sammenlignet med når den var ny. Det betyr ikke bare at lysstyrken blir dårligere over tid, men fargebalansen vi også forandre seg like mye over den samme tiden. En ny projektor som er perfekt kalibrert, blir altså mindre og mindre perfekt etter hvert som tiden går.


Til sammenligning vil en laserprojektor kanskje miste bare 10 % av sin lysstyrke over den samme tiden. Det betyr at du bevarer den gode bildekvaliteten over tid, også når din Optoma laserprojektor begynner å bli noen år gammel.

 

Eco+ er Optoma sin energisparings funksjon. Ved å benytte dynamisk dimming av lyskilden, kan Optoma drastisk redusere projektorens strømforbruk. Eco+ funksjonen er ikke bare miljøvennlig, men gir deg også andre gevinster som er nyttig for deg. Ved å redusere lysstyrken vil lampen leve lenger, og det går lenger tid før du trenger å kjøpe en ny lampe. Hvis du har god kontroll på lyset i rommet du bruker projektoren i, kan Eco+ funksjonen gi deg bedre sortnivå, og dermed bedre kontrast i bildet.

 

4K UHD-oppløsning gir deg skarpere bilde med livligere farger, slik at du kan sitte nærmere skjermen, uten å se en piksel. Optoma projektorer bruker DLP-teknologi fra Texas Instruments og viser CTA godkjent True 4K UHD-oppløsning som kan vise 8,3 millioner aktive piksler på skjermen. Det er fire ganger mer detaljer enn du får med Full HD, og to ganger mer detaljer enn du får med 4K Pro UHD, som bare kan vise 4,1 millioner piksler.


4K Ultra High Definition (4K UHD) er en standard som er skapt av Consumer Technology Association (CTA). Standarden innebærer at et display kun kan kalles 4K UHD dersom det minimum kan vise 8 millioner piksler (minst 3840 horisontalt x 2160 vertikalt).

 

DARBEE Visual Presence er en bildeforbedrings teknologi du finner i Optoma projektorer. Video prosesseringen gir mer dybde og detaljer i bildet som skiller nyansene bedre ifra hverandre. Visual Presence jobber på pikselnivå og justerer luminansverdiene for å gi mer dybde og realisme. Ved å legge inn stereoskopisk informasjon som tar utgangspunkt i hvordan vårt menneskelige syn fungerer, blir bildet skarpere og klarere. Bildebehandlingen er justerbar, slik at du kan tilpasse den visuelle forbedringen til din preferanse.

 

DLP er en teknologi fra Texas Instruments som gir fantastiske farger og god kontrast. Optoma bruker DLP i alle sine projektorer. En DLP-chip består av millioner av mikroskopiske speil som enten kan tiltes mot lyskilden, eller bort fra den, slik at pikselen enten er av eller på. Dette gir Optoma en helt annen kontroll på projektorens sortnivå, enn man kan klare med en LCD-chip, der sortnivået er begrenset til hvor mye chipen klarer å blokkere for lyset.