SPL Phonitor One Hodetelefonforsterker SPL Phonitor One Hodetelefonforsterker

SPL Phonitor One

Hodetelefonforsterker

Innovativ hodetelefonforsterker med Phonitor Matrix og fremdragende lydkvalitet.

Varenr: 117091
5 990,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

SPL - Sound Performance Lab

SPL Phonitor One d er en svært innovativ hodetelefonforsterker. Utviklingen av Phonitor Matrix gjør at produktene fra SPL skiller seg fra konkurrentene og produserer noe av det beste Head-Fi markedet kan tilby.

 

Forsterkertrinnene

Forforsterkeren

To Burr-Brown OPA 2134 SoundPlus™ forsterkere utgjør forforsterkningen i SPL Phonitor One d. Disse er spesialdesignet for audiofile kretser og er preget av ekstremt lav støy og minimal forvrengning på kun 0,00008 %. Takket være et ekte FET-trinn oppnår OPA 2134 en svinghastighet på 20V/µs, noe som gjør den til en høyhastighets operasjonsforsterker. Dette har en umiddelbar positiv effekt på livligheten i avspillingen.

I tillegg er filmkondensatorer med lav kapasitans installert i signalveien som bypass-kondensatorer til koblingskondensatorene, noe som sikrer en mer presis overføring av høyfrekvente signalkomponenter.
De utmerkede Panasonic 'Electric Double Layer' gullelektrolytiske kondensatorer brukes som koblingskondensatorer. De tilbyr den høyeste lagringskapasiteten av alle kondensatorteknologier.

 

Hodetelefonforsterkeren

Opplever du lav lyd i hodetelefonene dine? Får de ikke nok kraft? I SPL Phonitor One d sitter det en skikkelig kraftig forsterker som løser problemene dine.

Utgangstrinnet til hodetelefonforsterkeren er designet som en push-pull forsterker i klasse AB-modus. De bipolare transistorene deler forsterkningen av de positive og negative halvbølgene, som gir en høyere forsterkning og en høyere utgangsspenning enn i klasse A-drift, hvor kun én transistor forsterker begge halvbølgene.

Utgangstrinntransistorene er termisk koblet og kjører dermed svært sammenhengende, noe som bidrar til et konsistent og stabilt lydbilde.

Strømforsyningen har en bufferkrets med lav kildemotstand, som sikrer generøse strømreserver, selv når du bruker hodetelefoner med lav impedans.

 

“Creating music in a studio should also be fun! And SPL is capable of managing this exact balancing act with the Phonitor One.“ - Amazona

 

 

Revolusjonen: Phonitor Matrix

Phonitor Matrix er en revolusjon innen hodetelefonforsterkere.

  • Den gjør det mulig for lydteknikere å lage perfekte mikser på hodetelefoner, som igjen overføres perfekt til alle typer stereosystemer.
  • Med Phonitor Matrix kan du lage en miks på hodetelefoner som høres ut akkurat som på høyttalere.
  • Phonitor Matrix er ikke bare designet for profesjonell bruk i studio. Den gjør det også mulig for hifi-entusiaster å nyte musikk fra hodetelefoner, som om den ble spilt av på høyttalere.

 

Så hvordan er dette mulig?

Musikk er normalt laget for å spilles av på høyttalere. Å lytte med hodetelefoner er forskjellig fra høyttalere. Den største forskjellen er mangelen på kryssignaler fra den venstre høyttaleren til høyre øre og fra den høyre høyttaleren til venstre øre. Disse kryssignalene mangler når man bruker hodetelefoner, ettersom ingen lyd går fra høyre og venstre klokke til øret på andre siden. Dette medfører en unaturlig bred stereoeffekt og lydkildene blir ikke avspilt slik de er tiltenkt.

SPL Phonitor Matrix kan korrigere dette "falske" stereobildet med en analog krets.

De to hovedparameterne i Phonitor Matrix er "Crossfeed" og "Angle".

  • Crossfeed bestemmer kryssignalene mellom høyre og venstre kanal.
  • Angle bestemmer åpningsvinkelen på stereo-lydbildet.

Crossfeed på SPL Phonitor One d er justerbar, mens Angle er predefinert til studiostandarden på 30 grader.

For å perfeksjonere lytteopplevelsen må nivået på lydkildene sentrert i stereobildet dempes når Phonitor Matrix aktiveres. Resultatet er at ikke bare posisjonen til alle lydkildene er riktig plassert, men også volumet deres. For Phonitor One d er denne parameteren, som vi kaller "Center" for Phonitor Matrix, fastsatt til et -1 dB kutt, som er det beste valget for en autentisk representasjon av lydbildet. Under konvensjonell lytting på hodetelefoner kan hjernen vår kompensere et visst nivå av feilaktig avspillingsrepresentasjon – men dette er veldig utmattende og kan føre til lyttetretthet.

Oppsummert så kan SPL Phonitor Matrix korrigerer den feilaktige representasjonen av stereolydbildet, noe som gjør det mye enklere å ta de riktige avgjørelsene for lydteknikere. Hifi-entusiaster kan oppleve musikken, slik som den opprinnelig ble mikset og spilt inn. Ingenting står i veien for en vellykket og lang mikseøkt med hodetelefonene.

 

   

 

 

“Due to its low noise and neutral amplification, the Phonitor One delivers a wonderfully equilibrated sonic experience with highly detailed resolution, dynamics and an intimacy rarely found in common devices. Beyond the crossfeed function, the Phonitor One behaves as one would expect from an amplifier: tonally neutral, without coloration, and quick to respond.” - KOPFHOERER.DE

 

 

SPL Phonitor One inputs

 

To linjeinnganger

Bak på SPL Phonitor One d finner du to analoge stereoinnganger (TRS og RCA). Inngangsenheter med et analogt utgangssignal, for eksempel CD-spillere, miksere, synthesizere eller en analog båndmaskin/kassettspiller, kan kobles balansert (TRS-kontakter) eller ubalansert (RCA) på de analoge linjeinngangene.

Dersom du ønsker å koble til enheter med digitalt utgangssignal, så er det verdt å ta en kikk på SPL Phonitor One D, som USB inngang og 32-bit DA-konverter innebygget.

 

Strømforsyningen

God lyd starter alltid med strømforsyningen. Det er her du legger grunnlaget for ytelsen til hele enheten. Selv om Phonitor One d "bare" leveres med en 12 V plug-in strømforsyningsenhet, genererer den sekundære strømforsyningen på innsiden et spenningsnivå på +/-17 Volt for de analoge lyddelene, som kan oppnå profesjonelle nivåer på opptil +22,5 dB! Phonitor One d leverer full kraft når den brukes med den medfølgende 1,5 A-strømforsyningen. Bare slå den på og nyt den flotte lyden.

 

 

 

SPL - Sound Performance Lab

SPL har siden 1983 utviklet lydutstyr for musikk, film, multimedia, hi-fi og kringkasting. Utvikling og produksjon foregår i Tyskland.

"Experimenting and listening is more important to us than designing by the book. We create innovative audio products by pushing the envelope of both technology and design in search for the unique performance that sets SPL products apart from the main stream." - SPL

Teknisk info

Analog inputs & outputs; 6.35 mm (1/4") TRS Jack, RCA

Input gain (max.): +22.5 dBu

Input impedance Line In 2 (balanced): 20 kΩ

Common mode rejection: < 60 dB

Input impedance Line In 1 (unbalanced): 47 kΩ

 

Headphones Output; 6.35 mm (1/4") TRS Jack

Wiring: Tip = Left, Ring = Right, Sleeve = GND

Source impedance: 20 Ω

Frequency range (-3 dB): 10 Hz - 200 kHz

Noise (A-weighted, 600 Ω): -97 dBu

THD + N (0 dBu, 10 Hz – 22 kHz, 600 Ω): 0.002 %

THD + N (0 dBu, 10 Hz – 22 kHz, 32 Ω): 0.013 %

Max output power (600 Ω): 2 x 190 mW

Max output power (250 Ω): 2 x 330 mW

Max output power (47 Ω): 2 x 400 mW

Fade-out attenuation (600 Ω): -99 dB

Crosstalk (1 kHz, 600 Ω): -75 dB

 

Internal Power Supply

Operating voltage for analog audio: +/- 17 V

Operating voltage for headphone amplifier: +/- 19 V

Operating voltage for relays: +12 V

 

External Power Supply

AC/DC switching adaptor: Mean Well GE18/12-SC

DC plug: (+) pin 2.1mm; (-) outside ring 5.5mm

Input: 100 - 240 V AC; 50 - 60 Hz; 0.7 A

Output: 12 V DC; 1.5 A

 

Dimensions & Weight

W x H x D (width x height incl. feet x depth): 210 x 49.6 x 220 mm

Unit weight: 1.40 kg

Shipping weight (incl. packaging): 2 kg

 

Reference: 0 dBu = 0,775V. All specifications are subject to change without notice.

Alternativer
Kundeanmeldelser
198346