CABASSE

Cabasse er en av de eldste høyttalerprodusentene i Frankrike og ble grunnlagt av Georges Cabasse i 1950. Cabasse er kjent for sin befatning med forskning på koaksiale elementer og deres høye kvalitets standard. Med flere patenterte teknologier tilbyr Cabasse unike produkter med høy ytelse, basert på forskning og utvikling av vitenskapelige prinsipper.
Cabasse utviklet allerede sin første 2-veis koaksiale høyttaler i 1952 og solgte disse til store kinoer som Le Grand Rex i Paris. I dag er Cabasse hovedsakelig kjent for sine aktive og passive høyttalere for privat bruk, men har også produsert høyttalersystemer for profesjonelle lydstudioer og kinoer.

THE PEARL

STREAM

HIGHEND-ANLEGG

TILBEHØR

I Cabasse sine produkter finner du flere patenterte teknologier. Her er et lite utvalg:


1. Koaksiale elementer - Spatially Coherent System
2. Dypbass med HELD teknologi
3. CRCS Teknologi – tilpasser lyden til rommet
4. StreamCONTROL gir deg full kontroll

 

 

1. Koaksiale elementer - Spatially Coherent System


En gjennomgående teknologi som du finner i de mer påkostede konstruksjonene fra Cabasse, er deres bruk av koaksiale elementer. At elementet er koaksialt betyr at flere elementer er montert langs samme akse, slik at all lyd kommer fra ett punkt. Dette er en konstruksjon som gir høyttaleren flere fordeler. De viktigste er bedre spredningskarakteristikk og timing. Cabasse kaller sin versjon av teknologien for Spatially Coherent System, og har publisert flere forskningsartikler om teknologien. Teknologien innebærer ikke bare at all lyd kommer fra ett punkt, men også at elementene har en form som følger den runde formen på kabinettet. Dette reduserer høyttalerens direktivitet, slik at man unngår forvrenginger som kommer av kabinettets form og påvirkning fra de andre elementene. Ved å forbedre høyttalerens timing oppfatter du lydbildet som mer tredimensjonalt og realistisk.

 

 

 

Cabasse bruker koaksiale elementer

 

 


2. Dypbass med HELD teknologi


Denne patenterte teknologien fra Cabasse, lar deg nyte dypbass med punch og presisjon, uten klipping og forvrengning. Elementets motor er designet med perfekt symmetri (dobbel vikling/dobbelt spolegap) og lar spolen vandre helt lineært med full kontroll. Elementets front og bakre oppheng gir elementet optimal støtte og gir det svært lang slaglengde.

 

 

 

Cabasse Held teknologi

 

 


3. CRCS Teknologi – tilpasser lyden til rommet


I likhet med sine mer sofistikerte storebrødre, som La Sphère, har Cabasse The Pearl serien et patentert romkorreksjons system. Den integrerte mikrofonen lar deg gjøre en rask måling av akustikken i rommet og lar høyttaleren optimalisere lyden til omgivelsene. Algoritmen kompenserer for den ujevne frekvensgangen som rommet vil tilføre lyden, slik at du i enda større grad er garantert å få god lyd i ditt system.

 

 

 

Cabasse kalibrerer lyden til rommet

 

 


4. StreamCONTROL gir deg full kontroll


Med Cabasse sin StreamCONTROL app styrer du alle funksjonene i ditt Cabasse lydsystem. Enten du vil gjøre innstillinger, velge kilde eller spille musikk fra din favoritt strømmetjeneste, har du full kontroll fra én app. Alle produkter fra Cabasse som kan styres med StreamCONTROL appen kan snakke sammen og lar deg benytte flere Cabasse produkter i et multirom system, slik at du kan spille samme musikk i alle rom, eller forskjellig musikk, alt etter som hva som passer for deg.

 

 

Cabasse kan styres via StreamControl

 

Relevante produkter


The Pearl


Highend-anlegg


Stream


Tilbehør


Alle produkter