SONUS FABER

HÅNDLAGET LYD

Sonus Faber fikk sin beskjedne begynnelse i 1981 i Vicenza, Italia. Selskapet ble grunnlagt av Franco Serblin, en mann som var trollbundet av musikk, skjønnhet og lyd. Serblin var fasinert av ideen om høyttalere som ikke bare musikkgjengivere, men som musikalske instrumenter. Han fant inspirasjon fra Cremona, hjem til mestere fra fiolinens gullalder som Stradivari, Guarneri og Amati. Serblin ønsket å hedre de gamle mesternes teknikk, innsikt og intuisjon, og ga sitt selskap navnet Sonus Faber; latin for «håndlaget lyd».

 

Hva ser du etter?

OMNIA

SF16

LUMINA

SONETTO

OLYMPICA NOVA

HERITAGE

HOMAGE TRADITION

GRAVIS SUBWOOFERE

PRYMA HODETELEFONER

TILBEHØR

Produsert i Italia


Sonus Faber er i dag en verdenskjent høyttalerprodusent som investerer store ressurser i forskning og utvikling, og bruker sine 100% egenutviklede elementer i sine konstruksjoner. Høyttalerne produseres for hånd i Italia, med lokale underleverandører fra Italia og Europa.

 

Sonus Faber er latin for håndlaget lyd
 

Høyttalerserier fra Sonus Faber


Sonus Faber er kjent for sine eksklusive High-End høyttalere som har en gjennomført byggekvalitet som savner sidestykke i bransjen. Både design og lydkvalitet er av særdeles høy klasse, som gjør Sonus Faber til et musikalsk smykke du kan ha i din stue.


Det er ikke bare de påkostede modellene fra Sonus Faber som høster lovord fra både fagpressen og forbrukerne. Også de rimeligere seriene tilbyr opplevelser og et design som er Sonus Faber verdig. Sonus Faber produserer et temmelig bredt spekter av høyttalerserier, og tilbyr alt fra relativt rimelige høyttalere i mellomklassen til høyttalere som leverer noe av det ypperste man kan oppleve av lyd fra en høyttaler.


Felles for alle Sonus Faber høyttalere er en svært naturtro klangkarakter, som er veldig ørevennlig og behagelig å lytte til. Designet og hvor eksklusivt kabinettet er tilpasses kvalitetsnivået, men felles for alle høyttalerne er en gjennomført byggekvalitet med grundig håndverk.


Vi i Soundgarden tilbyr følgende serier fra Sonus Faber:


1. Lumina
2. Sonetto
3. Olympica Nova
4. Heritage
5. Homage Tradition
6. Gravis subwoofere
7. Pryma hodetelefoner

Lumina

Sonus Faber Lumina er for tiden den rimeligste høyttalerserien fra Sonus Faber, og er en fin inngangsbillett for deg som vil ha en Sonus Faber høyttaler i din stue, til en fornuftig pris. Sonus Faber Lumina låner teknologi fra sine langt mer påkostede storebrødre, og du kjenner umiddelbart igjen den varme og naturlig lyden Sonus Faber er så kjent for. Kabinettets design er enkelt, men likevel utført med en gjennomført god kvalitet.


Diskanten som sitter i Sonus Faber Lumina serien er en 29mm Kurtmueller silke-dome med DAD teknologi (samme som du finner i Sonetto). Mellomtone elementene er fremstilt med naturlige materialer som består av en blanding av lufttørket cellulosemasse og naturlig fiber. Basselementene er laget av papp-masse. Materialvalgene gir høyttalerne et naturlig lydbilde som henger godt sammen over hele frekvensspekteret. 


Sonus Faber Lumina serien består av den gulvstående modellen Lumina III, kompakthøyttaleren Lumina I og senterhøyttaleren Lumina Center I.

Sonetto

Sonus Faber Sonetto er et godt sprang opp i kvalitet fra den rimeligere Lumina serien. Her får du det karakteristiske lutt-formede kabinettet som man kjenner igjen fra Homage Tradition serien. Kabinettets form gir ikke bare høyttaleren et mer eksklusivt utseende, men har også en akustisk funksjon. Ved at kabinettet er fritt for parallelle flater oppstår det ikke stående lyd-bølger fra luften som beveger seg internt i kabinettet, og man unngår at kabinettet legger til farging og forvrengning av lyden. Det gir elementene bedre arbeidsbetingelser, og høyttaleren gjengir musikken med større presisjon og naturlig klang. 


Diskanten som sitter i Sonus Faber Sonetto serien er en 29 mm "Arrow Point" silkedome med DAD teknologi. Mellomtone enheten er laget av et spesialutviklet membranmateriale av lufttørket cellulosemasse og naturlig fiber. Basselementene benytter en lett og stiv aluminiums membran som kombinert med kraftige magneter gir en hurtig og presis bassrespons.


Sonus Faber Sonetto serien består av de gulvstående høyttalerne Sonetto III, Sonetto V og Sonetto VIII, stativhøyttalerne Sonetto I og Sonetto II samt senterhøyttalerne Sonetto Center I og Sonetto Center II.

Olympic Nova

Sonus Faber Olympica Nova er virkelig eksklusive High-End høyttalere. Olympica serien ble første gang lansert i 2013 og presenterte en unik kombinasjon av håndverk, tradisjon og innovativ teknologi. I 2019 kom den nye serien; Olympica Nova som er kraftig oppgradert på alle områder. Med høy møbelkvalitet og elegant design med treverk og designdetaljer i aluminium og skinn er Sonus Faber Olympica Nova et imponerende kunststykke som gir deg musikalitet, detaljrikdom og dynamikk i skjønn forening. 
Sonus Faber Olymica Novas asymmetriske lutt-form gir høyttaleren svært god kontroll på luften som beveger seg internt i kabinettet. Den unike Stealth Reflex bassporten er fullt integrert i kabinettet og gir høyttaleren bedre transparens og hurtighet. 


Diskanten i Sonus Faber Olympica Nova er en 28mm silke-dome med DAD-teknologi som drives av en kraftig neodymium magnet. Mellomtone elementene er en spesialutviklet konstruksjon som består av cellulose, bastfiber, silkebomull og andre naturlige materialer. Membranene er lufttørket som gir en ujevn overflate med varierende tetthet. Dette er med på å dempe resonanser og gir mellomtonen en naturtro og realistisk karakter.


Basselementene i Sonus Faber Olympica Nova er svært hurtige og presise. Elementene er laget i Italia, og er en sandwich konstruksjon med en ekstremt lett membran bestående av syntaktisk skum mellom to lag av lufttørket cellulose. Membranen har svært lav masse og er meget stiv.


Sonus Faber Olympica Nova serien består av de gulvstående modellene Olympica Nova II, Olympica Nova III og Olympica Nova V, stativhøyttaleren Olympica Nova I og senterhøyttalerne Olympica Nova C I og Olympica Nova C II.

Heritage

Med Heritage serien går Sonus Faber tilbake til sine røtter. Høyttalerne kombinerer vintage design med moderne teknologi og lydkvalitet. Electa Amator III, Minima Amator II og Maxima Amator bevarer essensen og lydsignaturen fra de første modellene, men utnytter Sonus Faber sine nyeste patenterte teknologier for å bringe ytelsen til et nytt nivå. Du får fremdeles den varme og naturlige klangen, med enda mer oppløsning og detaljer i lydbildet.


Sonus Faber sin Heritage-serie består av Electa Amator III, Minima Amator II og Maxima Amator. Denne serien selges kun via vår butikk på Forus.

Gravis Subwoofere

Gravis er Sonus Faber sine subwoofere. Serien består av fem modeller, og er spesielt designet for å matche de ulike høyttalerseriene fra Sonus Faber. Gravis I og Gravis II passer spesielt godt til Lumina og Sonetto serien, mens Gravis III er en perfekt match til Sonus Faber Olympica Nova. Gravis V og VI er utviklet for å kunne benyttes sammen med Sonus Faber Reference og Homage Tradition. Alle modellene kjennetegnes med en kontrollert og presis bassrespons som gir optimal integrering til både stereo og hjemmekino systemer.

 
Selv om Gravis først og fremst er laget for å passe til Sonus Faber sine egne høyttalere, gjør den raske og presise bassresponsen de godt egnet til å spille sammen med andre høyttalere der du ønsker en stram bassgjengivelse som henger godt sammen med resten av lydbildet.

Homage Tradition

Sonus Faber sine høyttalere i Homage Tradition serien henter inspirasjon fra Italias berømte motorbåter i treverk. Det eksklusive kabinettet har en kvalitet som nærmest bare Sonus Faber kan lage. Homage Tradition høyttalerne er et resultat av grundig elektroakustisk forskning og bruker teknologi fra Sonus Fabers Aida høyttaler.


Via vår butikk på Forus er Homage Tradition Amati, Serafino og Guarneri tilgjengelig.

Pryma Hodetelfoner

Pryma er hodetelefoner som er utviklet og produsert av Sonus Faber i Italia. Pryma hodetelefoner har et eksklusivt design med god og behagelig lyd. Pryma får du i en rekke finisher. Øreklokkene er produsert i lettvekts aluminium med detaljer i kobber og rustfritt stål. Myke og behagelige puter gir maksimal bærekomfort og isolerer effektivt mot støy. Hodebøylen som er trukket i skinn har håndsydde sømmer i beste italienske håndverkstradisjon.

Alle produkter

Sonus Faber Sonetto Stand (DEMO) Gulvstativ
Kjøp
30%
3 490,-
Før: 4 990,-
grey-stock-icon