SPL Phonitor One d Hodetelefonforsterker med DAC SPL Phonitor One d Hodetelefonforsterker med DAC

SPL Phonitor One d

Hodetelefonforsterker med DAC

Innovativ hodetelefonforsterker med Phonitor Matrix, 32-bit DA-konverter og fremdragende lydkvalitet.

 

SPL Phonitor One d Professional Audio review test SPL Phonitor One d - Muso Talk

Varenr: 117046
8 990,-
-+
green-stock-icon2 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

SPL - Sound Performance Lab

SPL Phonitor One d er en svært innovativ hodetelefonforsterker med innbygget 32-bit AKM DAC. Utviklingen av Phonitor Matrix gjør at produktene fra SPL skiller seg fra konkurrentene og produserer noe av det beste Head-Fi markedet kan tilby.

 

Forsterkertrinnene

Forforsterkeren

To Burr-Brown OPA 2134 SoundPlus™ forsterkere utgjør forforsterkningen i SPL Phonitor One d. Disse er spesialdesignet for audiofile kretser og er preget av ekstremt lav støy og minimal forvrengning på kun 0,00008 %. Takket være et ekte FET-trinn oppnår OPA 2134 en svinghastighet på 20V/µs, noe som gjør den til en høyhastighets operasjonsforsterker. Dette har en umiddelbar positiv effekt på livligheten i avspillingen.

I tillegg er filmkondensatorer med lav kapasitans installert i signalveien som bypass-kondensatorer til koblingskondensatorene, noe som sikrer en mer presis overføring av høyfrekvente signalkomponenter.
De utmerkede Panasonic 'Electric Double Layer' gullelektrolytiske kondensatorer brukes som koblingskondensatorer. De tilbyr den høyeste lagringskapasiteten av alle kondensatorteknologier.

 

Hodetelefonforsterkeren

Opplever du lav lyd i hodetelefonene dine? Får de ikke nok kraft? I SPL Phonitor One d sitter det en skikkelig kraftig forsterker som løser problemene dine.

Utgangstrinnet til hodetelefonforsterkeren er designet som en push-pull forsterker i klasse AB-modus. De bipolare transistorene deler forsterkningen av de positive og negative halvbølgene, som gir en høyere forsterkning og en høyere utgangsspenning enn i klasse A-drift, hvor kun én transistor forsterker begge halvbølgene.

Utgangstrinntransistorene er termisk koblet og kjører dermed svært sammenhengende, noe som bidrar til et konsistent og stabilt lydbilde.

Strømforsyningen har en bufferkrets med lav kildemotstand, som sikrer generøse strømreserver, selv når du bruker hodetelefoner med lav impedans.

 

“With the Phonitor One d, SPL has created an excellent sounding headphone amplifier, plus equally valuable D/A converter, with integrated crossfeed Matrix at an affordable price that meets the highest sound demands.” - Professional Audio

 

 

Revolusjonen: Phonitor Matrix

Phonitor Matrix er en revolusjon innen hodetelefonforsterkere.

  • Den gjør det mulig for lydteknikere å lage perfekte mikser på hodetelefoner, som igjen overføres perfekt til alle typer stereosystemer.
  • Med Phonitor Matrix kan du lage en miks på hodetelefoner som høres ut akkurat som på høyttalere.
  • Phonitor Matrix er ikke bare designet for profesjonell bruk i studio. Den gjør det også mulig for hifi-entusiaster å nyte musikk fra hodetelefoner, som om den ble spilt av på høyttalere.

 

Så hvordan er dette mulig?

Musikk er normalt laget for å spilles av på høyttalere. Å lytte med hodetelefoner er forskjellig fra høyttalere. Den største forskjellen er mangelen på kryssignaler fra den venstre høyttaleren til høyre øre og fra den høyre høyttaleren til venstre øre. Disse kryssignalene mangler når man bruker hodetelefoner, ettersom ingen lyd går fra høyre og venstre klokke til øret på andre siden. Dette medfører en unaturlig bred stereoeffekt og lydkildene blir ikke avspilt slik de er tiltenkt.

SPL Phonitor Matrix kan korrigere dette "falske" stereobildet med en analog krets.

De to hovedparameterne i Phonitor Matrix er "Crossfeed" og "Angle".

  • Crossfeed bestemmer kryssignalene mellom høyre og venstre kanal.
  • Angle bestemmer åpningsvinkelen på stereo-lydbildet.

Crossfeed på SPL Phonitor One d er justerbar, mens Angle er predefinert til studiostandarden på 30 grader.

For å perfeksjonere lytteopplevelsen må nivået på lydkildene sentrert i stereobildet dempes når Phonitor Matrix aktiveres. Resultatet er at ikke bare posisjonen til alle lydkildene er riktig plassert, men også volumet deres. For Phonitor One d er denne parameteren, som vi kaller "Center" for Phonitor Matrix, fastsatt til et -1 dB kutt, som er det beste valget for en autentisk representasjon av lydbildet. Under konvensjonell lytting på hodetelefoner kan hjernen vår kompensere et visst nivå av feilaktig avspillingsrepresentasjon – men dette er veldig utmattende og kan føre til lyttetretthet.

Oppsummert så kan SPL Phonitor Matrix korrigerer den feilaktige representasjonen av stereolydbildet, noe som gjør det mye enklere å ta de riktige avgjørelsene for lydteknikere. Hifi-entusiaster kan oppleve musikken, slik som den opprinnelig ble mikset og spilt inn. Ingenting står i veien for en vellykket og lang mikseøkt med hodetelefonene.

 

   

 

 

 

“The manufacturers have conceptually limited themselves to what really matters: sound. There are no technical gimmicks and other fancy effects. Equipped with a high-quality technical inner workings and well thought-out, useful features, this product is nevertheless more than just a technical accessory – the SPL Phonitor One d is a device that can make the essential difference for audiophile listening in the living room as well as for working in a recording studio.” - Delamar

 

 

SPL Phonitor One d inputs

 

Fritt valg - tre stereoinnganger

Bak på SPL Phonitor One d finner du to analoge stereoinnganger (TRS og RCA) og en digital inngang (USB). USB-inngangen er perfekt å bruke når du skal koble til PC, Mac, telefon eller nettbrett. 

Inngangsenheter med et analogt utgangssignal, for eksempel CD-spillere, miksere, synthesizere eller en analog båndmaskin/kassettspiller, kan kobles balansert (TRS-kontakter) eller ubalansert (RCA) på de analoge linjeinngangene.

 

32-bit DA-konverter

Det er ikke inngått noen kompromisser med DAC chippen. Phonitor One d bruker AK4490, 32-bits DAC med AKMs Velvet Sound® – akkurat som på de større DA-konverterne. Denne teknologien gjør detaljene hørbare takket være arkitektur med lav forvrengning. Den støtter samplingsfrekvenser på opptil 768 kHz PCM (16x CD-oppløsning) og DSD (Direct Stream Digital) avspilling opp til DSD4 eller DSD256 (11,2 MHz) oppløsning.

Phonitor One d synkroniserer automatisk til samplingsfrekvensen som brukes på USB-inngangen. Ingen ytterligere innstillinger på enheten er nødvendig.

USB-tilkoblingen er klassekompatibel. Dette betyr at alle Mac-datamaskiner og iOS-enheter som iPads og iPhones kan bruke full ytelse til DA-konverteren uten driverinstallasjon. For Windows er en driver bare nødvendig hvis høyere samplingsfrekvenser er ønsket. Driveren er tilgjengelig for nedlasting på SPL sine hjemmesider.

 

“With the Phonitor One d, SPL has created an amazing device when it comes to bringing the quality of studio technology to the homes of every music lover at an affordable price. The noble appearance and the high manufacturing quality make the decision for the Phonitor One d easy.” - Miniklangwunder

 

Linjeutgangen

Phonitor One d er ikke bare en hodetelefonforsterker, men også en frittstående DAC! Signalet som er valgt i inngangsdelen sendes ut uendret på linjeutgangen "Line Out". Linjeutgangen har enhetsforsterkning, som er et normalt, uregulert utgangsnivå – den er uavhengig av volumkontrollen til hodetelefonforsterkeren. Dermed kan Phonitor One d også brukes som en topp moderne DA-konverter, som gjør den godt egnet den til en rekke andre oppgaver. Dette signalet kan for eksempel rutes til en monitorkontroller, eller flere brukere kan lytte samtidig via en ekstra hodetelefonforsterker (f.eks. Phonitor One) koblet til Line Out. Du kan også ta opp signalet analogt eller sende det til en mikser for videre behandling.

Det er ingen grenser for kreativiteten her!

 

Strømforsyningen

God lyd starter alltid med strømforsyningen. Det er her du legger grunnlaget for ytelsen til hele enheten. Selv om Phonitor One d "bare" leveres med en 12 V plug-in strømforsyningsenhet, genererer den sekundære strømforsyningen på innsiden et spenningsnivå på +/-17 Volt for de analoge lyddelene, som kan oppnå profesjonelle nivåer på opptil +22,5 dB! Phonitor One d leverer full kraft når den brukes med den medfølgende 1,5 A-strømforsyningen. Bare slå den på og nyt den flotte lyden.

 

 

 

SPL - Sound Performance Lab

SPL har siden 1983 utviklet lydutstyr for musikk, film, multimedia, hi-fi og kringkasting. Utvikling og produksjon foregår i Tyskland.

"Experimenting and listening is more important to us than designing by the book. We create innovative audio products by pushing the envelope of both technology and design in search for the unique performance that sets SPL products apart from the main stream." - SPL

Teknisk info

Analog inputs & outputs; 6.35 mm (1/4") TRS Jack, RCA

Input gain (max.): +22.5 dBu

Input impedance Line In 2 (balanced): 20 kΩ

Common mode rejection: < 60 dB

Input impedance Line In 1 (unbalanced): 47 kΩ

Output gain (max.): +22 dBu

Output impedance Line Out (balanced): 150 Ω

Frequency range (-3dB): 10 Hz - 200 kHz

Noise (A-weighted, 0 dBu, 600 Ω load): - 99 dB

THD + N (0 dBu, 10 Hz – 22 kHz, 600 Ω): 0.002 %

THD + N (0 dBu, 10 Hz – 22 kHz, 32 Ω): 0.013 %

Crosstalk (1 kHz): < 75 dB

Dynamic range: 121.5 dB

 

USB, 32-Bit DA

USB (B), PCM sample rates: 44.1/48/88.2/96/176.4/192/352.8/384/705.6/768 kHz

USB (B), DSD over PCM (DoP), sample rates: 2.8 (DSD64), 5,6 (DSD128), 11.2 (DSD256) MHz

0 dBFS calibrated to: 15 dBu

Noise (A-weighted, 44.1/48 kHz sample rate): -113 dBFS

THD + N (-1 dBFS, 10 Hz – 22 kHz): 0,0012 %

Dynamic range (44,1/48 kHz sample rate): 113 dB

 

Headphones Output; 6.35 mm (1/4") TRS Jack

Wiring: Tip = Left, Ring = Right, Sleeve = GND

Source impedance: 20 Ω

Frequency range (-3 dB): 10 Hz - 200 kHz

Noise (A-weighted, 600 Ω): -97 dBu

THD + N (0 dBu, 10 Hz – 22 kHz, 600 Ω): 0.002 %

THD + N (0 dBu, 10 Hz – 22 kHz, 32 Ω): 0.013 %

Max output power (600 Ω): 2 x 190 mW

Max output power (250 Ω): 2 x 330 mW

Max output power (47 Ω): 2 x 400 mW

Fade-out attenuation (600 Ω): -99 dB

Crosstalk (1 kHz, 600 Ω): -75 dB

 

Internal Power Supply

Betriebsspannung für analoge Audio-Elektronik: +/- 17 V

Betriebsspannung für Kopfhörerendstufe: +/- 19 V

Betriebsspannung für Relais: +12 V

Betriebsspannungen für Digitalsektion: +3.3 V, +5 V

 

External Power Supply

AC/DC switching adaptor: Mean Well GE18/12-SC

DC plug: (+) pin 2.1mm; (-) outside ring 5.5mm

Input: 100 - 240 V AC; 50 - 60 Hz; 0.7 A

Output: 12 V DC; 1.5 A

 

Dimensions & Weight

W x H x D (width x height incl. feet x depth): 210 x 49.6 x 220 mm

Unit weight: 1.45 kg

Shipping weight (incl. packaging): 2 kg

 

Reference: 0 dBu = 0,775V. All specifications are subject to change without notice.

Alternativer
FiiO K7 Hodetelefonforsterker med DAC
Kjøp
19%
2 990,-
Før: 3 690,-
green-stock-icon20+
Kundeanmeldelser
197641