SPL Phonitor XE Hodetelefonforsterker SPL Phonitor XE Hodetelefonforsterker

SPL Phonitor XE

Hodetelefonforsterker

SPL Phonitor XE er en hodetelefonforsterker som leverer lyd uten kompromisser. Med teknologi som Phonitor Matrix, VOLTAiR og VU-meter er dette en hodetelefonforsterker som ser minst like bra ut som den låter.

Varenr: 117173
27 990,-
-+
grey-stock-iconBestillingsvare (20 dager)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoKundeanmeldelser
Beskrivelse

SPL Phonitor XE er hodetelefonforsterker som leverer kompomissløs lyd. Med VOLTAiR- og Phonitor Matrix-teknologi er dette utstyr som kan vise alle hodetelefoner fra deres beste sider. Denne versjonen av Phonitor XE kan tilkobles opptil 2 stereokilder, XLR og RCA.

 

  

God lyd - For alle hodetelefoner

Phonitor XE er utstyrt med tilkobling for både standard hodetelefoner med jacktilkobling og balasedrevne hodetelefoner med en 4-pol XLR-jack. Takket vært den enorme effekten kan Phonitor XE spille fantastisk lyd gjennom alle slags hodetelefoner uten bryderi.

 

 

Hodetelefoner både foran og bak

Med hodetelefon-innganger montert både foran og bak enheten kan du koble til favoritthodetelefonene dine uten overstadig kabelrot.

 

  

Detaljene i fokus

Den enorme 45mm volumkontrollen er laget av aluminium, og gir en behagelig og tilfredstillende "honningskje"-følelse. Den røde LED-markøren gjør det enkelt å se hva du holder på med, uansett lyssetting. Volumkontrollen kan også kontrolleres med hvilken som helst infrarød fjernkontroll. 

 

 

 

 

"The fineness and transparency with which the music is depicted is just awesome - what a richness of detail!"

- Volker Frech, Lite Magazine

 

 

Gode gamle tider

To mekaniske VU-meter visualiserer inngangsnivået for høyre og venstre kanal. Med VU-bryteren kan du optimalisere meterne for ulike signalnivå. I tillegg til å være praktisk, spesielt for musikkproduksjon, gir det også en nostalgisk og retroaktig estetikk.

 

 

 

 

Hørselen vår kan av natur være sterkere på én side enn den andre, noe som er spesielt merkbart ved bruk av hodetelefoner. På grunn av dette har har SPL gjort det mulig å justere volumet til høyre og venstre for å motarbeide dette. Samtidig kan du også velge mellom stereo- og monolyd, noe som også er meget nyttig for musikkproduksjon.

 

  

Revolusjonen: Phonitor Matrix

 

Phonitor Matrix er en revolusjon innen hodetelefonforsterkere.

  • Den gjør det mulig for lydteknikere å lage perfekte mikser på hodetelefoner, som igjen overføres perfekt til alle typer stereosystemer.
  • Med Phonitor Matrix kan du lage en miks på hodetelefoner som høres ut akkurat som på høyttalere.
  • Phonitor Matrix er ikke bare designet for profesjonell bruk i studio. Den gjør det også mulig for hifi-entusiaster å nyte musikk fra hodetelefoner, som om den ble spilt av på høyttalere.

 

Så hvordan er dette mulig?

 

Musikk er normalt laget for å spilles av på høyttalere. Å lytte med hodetelefoner er forskjellig fra høyttalere. Den største forskjellen er mangelen på kryssignaler fra den venstre høyttaleren til høyre øre og fra den høyre høyttaleren til venstre øre. Disse kryssignalene mangler når man bruker hodetelefoner, ettersom ingen lyd går fra høyre og venstre klokke til øret på andre siden. Dette medfører en unaturlig bred stereoeffekt og lydkildene blir ikke avspilt slik de er tiltenkt.

SPL Phonitor Matrix kan korrigere dette "falske" stereobildet med en analog krets.

De to hovedparameterne i Phonitor Matrix er "Crossfeed" og "Angle".

  • Crossfeed bestemmer kryssignalene mellom høyre og venstre kanal.
  • Angle bestemmer åpningsvinkelen på stereo-lydbildet.

Både Crossfeed og Angle på SPL Phonitor XE er justerbar.

For å perfeksjonere lytteopplevelsen må nivået på lydkildene sentrert i stereobildet dempes når Phonitor Matrix aktiveres. Resultatet er at ikke bare posisjonen til alle lydkildene er riktig plassert, men også volumet deres. Under konvensjonell lytting på hodetelefoner kan hjernen vår kompensere et visst nivå av feilaktig avspillingsrepresentasjon – men dette er veldig utmattende og kan føre til lyttetretthet.

Oppsummert så kan SPL Phonitor Matrix korrigerer den feilaktige representasjonen av stereolydbildet, noe som gjør det mye enklere å ta de riktige avgjørelsene for lydteknikere. Hifi-entusiaster kan oppleve musikken, slik som den opprinnelig ble mikset og spilt inn. Ingenting står i veien for en vellykket og lang mikseøkt med hodetelefonene.

 

 

   

 

VOLTAiR

Med VOLTAiR 120 volts teknologi kan du forvente mindre støy og forvrenging, mer dynamikk og headroom og rett og slett den klareste lyden. Dette ble oppnådd ved å utvikle en innebygd forsterker som tåler flere volt en konvensjonelle forsterkere. 

 

Tysk ingeniørkunst siden 1983

 

SPL har siden 1983 utviklet lydutstyr for musikk, film, multimedia, hi-fi og kringkasting. Utvikling og produksjon foregår i Tyskland.

"Experimenting and listening is more important to us than designing by the book. We create innovative audio products by pushing the envelope of both technology and design in search for the unique performance that sets SPL products apart from the main stream." - SPL

 

 

SPL - Sound Performance Lab

 

 

 

 

Teknisk info

SPL comparison chart

Kundeanmeldelser
199733