Velg visning:
Du har valgt:

MARANTZ

MUSIKALSKE MESTRE SIDEN 1953

Marantz ble opprinnelig grunnlagt i New York i 1953 av Saul B. Marantz, men er nå basert i Japan. Marantz - musikalske mestere siden 1953, er spesielt kjent for sine High-end produkter, men lager også hi-fi og hjemmekino komponenter i mer normal prisklasse som fokuserer på høy kvalitet på musikk. Lyden fra Marantz produkter kjennetegnes av høy oppløsning med masse detaljer og et litt varmt lydbilde.

Hva ser du etter?

HJEMMEKINO

FORSTERKER

CD-SPILLER

Artikkelens innhold:


1. Startet fra kjøkkenet
2. Marantz bringer deg nærmere musikken
3. Marantz og NASA
4. Unike teknologier fra Marantz
5. Marantz gir deg en musikalsk hjemmekino-opplevelse

 

 

1. Startet fra kjøkkenet


Saul Marantz forsto tidlig på 1950-tallet, at et hjemme musikk-system som levde opp til forventningene hans, ikke eksisterte. Han så for deg enn helt ny arkitektonisk idè for lydgjengivelse, og brukte sin kompetanse innen elektronikk, og utviklet konseptet sitt – Audio Consolette, en Hi-Fi-forsterker designet for hjemmet. I 1953 ble Sauls lidenskaplige prosjekt til en bedrift, og Marantz Audio Company så dagens lys i hjemmet hans i New York. Her brukte han kjøkkenbordet til produksjon av sine første 100 enheter av the Audio Consolette – det første Marantz-produktet.

 

 

Marantz Audio Consolette

 

 

 

2. Marantz bringer deg nærmere musikken


Etterspørselen for the Audio Consolette overgikk hans forventninger. Saul og hans pålitelige ingeniør Sidney Smith jobbet utrettelig sammen om påfølgende modeller, og brakte lytterne nærmere musikken med hver generasjon.

 

Saul Marantz originale akustiske filosofi var å få lytteren så nær musikken som mulig. Dette er en filosofi Marantz i dag viderefører, ved at de lytter til og velger alle komponenter basert på deres lydegenskaper, ikke tekniske spesifikasjoner.

 
Kunnskapen man har opparbeidet seg gjennom flere tiår videreføres til hver ny generasjon av Marantz- ingeniører.

 

 

 

Marantz produkthistorie

 

 

3. Marantz og NASA


Marantz spilte en liten, men viktig rolle i NASAs Apollo Space Program. Deres klassiske effektforsterker Model 9 leverte en så jevn kontroll og kraftstabilitet at den unike arkitekturen ble valgt og tilpasset av NASA i sporingsstasjoner som krevde pålitelighet og stabilitet. 

 

 

Marantz og NASA

 


4. Unike teknologier fra Marantz


Marantz er et innovativt selskap som utvikler sine egne teknologier, som skiller dem fra konkurrentene. Her er to av de viktigste: 


HDAM - En av teknologiene som gir Marantz sin unike lydkvalitet er deres proprietære HDAM-kretser (Hyper-Dynamic Amplifier Modules). I HDAM-kretsene benytter Marantz diskrete komponenter istedenfor å kjøpe ferdigproduserte komponenter på en chip, og lager heller kretsen med overflatemonterte komponenter som gir kortere og helt symmetrisk signalvei for høyre og venstre kanal. HDAM-kretsene responderer vesentlig raskere på endringer i signalet og genererer mye lavere støy. Dette resulterer i en mer presis og detaljert lydgjengivelse med større dynamikk.

 

Current Feedback - En annen teknologi du finner i Marantz sine forsterkere er Current Feedback (eller strøm tilbakekobling på Norsk). Current Feedback gjør forsterkeren bedre egnet til å håndtere musikk med høy oppløsning. I tilbakekoblingspunktet er impedansen minimert slik at jordingspotensialet er svært lavt. Current Feedback reduserer behovet for fasekompensering ved å redusere den negative tilbakekoblingen. Dette forenkler signalveien og resulterer i bedre transientrespons og klarere lyd. Current Feedback gjør også at forsterkeren er bedre rustet til å håndtere høyttalere som er vanskelig å drive.

 

 

 

Marantz AV8805

 

 

 

5. Marantz gir deg en musikalsk hjemmekino-opplevelse


Marantz har sine røtter som en Hi-Fi-produsent, men i dag er de mest kjent for deres hjemmekinoreceivere. Deres 70 år lange erfaring med å lage stereokomponenter gir dem et unikt perspektiv på hvordan de lager en hjemmekinoreceiver. For Marantz er musikken det viktigste. Når du velger en Marantz forsterker får du et musikalsk produkt som gir deg varm og behaglig lyd som gir deg god oppløsning med mange detaljer. Du har bare lyst til å sitte lengere og lytte til musikk. 

Relevante produkter


Hjemmekino


Forsterker


CD-Spiller


Streamer


Alle produkter