NAIM AUDIO

LIDENSKAP FOR LYD

Naim Audio er en britisk produsent av High-end lydprodukter. Naim holder til i Salisbury, England, og fikk sin beskjedne begynnelse i 1973 da selskapet ble grunnlagt av Julian Vereker.

Julian Vereker MBE (1945-2000) var en racerbilsjåfør, entreprenør og selvlært ingeniør med en dyp lidenskap for musikk. Julians fritid gikk med til å lytte til og gjøre opptak av sine venner som spilte live-konserter på 60-tallet. Julian var svært skuffet over lyden han hørte fra vanlige stereoanlegg, som kom grundig til kort mot lyden man opplevde på live-konserter. Julian bestemte seg for å begynne å eksperimentere med å bygge forsterkere istedenfor racerbiler, og her begynner Naim sin historie.

 

En ny generasjon av Mu-So

 

Mu-So er Naims prisvinnende streamingsystem. Med en kombinasjon av luksus, kvalitet og ytelse fungerer Naim Mu-So-produktene som fantastiske lydsystem og møbler. Nå har Naim lansert 2. generasjon av Mu-So som er rekonstruert for ledenede ytelse, funksjonalitet og brukervennlighet av deres eksperter i England.

Til og med grillene på høyttalerne har fått en oppgradering. Nå kan du kjøpe griller med 3 nye farger, olive, terracotta og peacock, for at høyttaleren skal passe enda bedre inn i interiøret.

Naim tør å gå sine egne veier

 

Naim er ikke redd for å gå mot strømmen, og du har kanskje lagt merke til at forsterkere fra Naim oppgir lavere utgangseffekt enn andre produsenter. Dette er det flere forklaringer på, men Naim mener at tekniske data ikke er så viktig. De har til og med i løpet av sin historie sluppet produkter på markedet uten å oppgi tekniske data. Det kan vi være tilbøyelig til å være enig med de i. Man kan ikke lese seg til hvor godt et produkt låter ut ifra tekniske spesifikasjoner. Det er til slutt dine egne ører som må bedømme dette.


Det er likevel viktig å påpeke at de tekniske spesifikasjonene som Naim oppgir er dønn ærlige. Produktene er ikke målt i «fritt fall og medvind» for å oppnå høyest mulig tall på papiret (som flere andre produsenter har for vane). Tallene er edruelige og reflekterer forhold i den virkelige verden under musikklingende betingelser.


En annen årsak til at Naim oppgir lav utgangseffekt er at de har en litt ukonvensjonell designfilosofi. Det er ikke watt som driver høyttalerne, det er ampere, og forsterkerne til Naim er konstruert med godt overdimensjonerte strømforsyninger, selv om den oppgitte effekten ikke er så høy. Det betyr at de kan levere svært høye strømpulser, og har dermed god kontroll på nærmest alle høyttalere, selv høyttalere som er kjent for å være en notorisk vanskelig last for de fleste forsterkere.

 

Voice of Naim


Naim lager produkter som er kjent for sin unike og musikalske lyd. Alle Naim produkter er produsert i tråd med deres filosofi. Målet er å skape stillhet rundt lyden, og redusere alt som kan forstyrre din opplevelse av artisten.

 

  • Miljø – hver kritiske komponent blir gitt sitt eget miljø, skjermet fra interferens og støy fra omgivelsene
  • Kretser – hvert kretsløp er designet for å redusere intern påvirkning fra andre kretser, slik at du kan oppleve det dynamiske spekteret i musikken, både de stilleste lydene og de høyeste
  • Materialer – Alle materialer og komponenter blir valgt basert på deres ytelse, ikke bare utseende
  • Teknologi – Naim streber etter nye og innovative måter å utvikle produkter på, med sofistikert teknologi som kombinerer høy ytelse, enkel brukervennlighet og høy byggekvalitet

 

 

Catch your Naim