Velg visning:
Du har valgt:

ELECTROCOMPANIET

NORSK HI-FI

Electrocompaniet er en produsent av Hi-Fi produkter som vi her i Norge virkelig kan være stolt over. Siden etableringen i 1973 har Electrocompaniet vært en ledende produsent av høykvalitets Hi-Fi utstyr som i lang tid har høstet internasjonal anerkjennelse. Produktene er laget i Norge, og er produsert og utviklet på Tau, utenfor Stavanger. Soundgarden er eneforhandler av Electrocompaniet i Norge.

 

Hva ser du etter?

CLASSIC LINE

EC LIVING

Skandinavisk Hi-Fi tradisjon


I Skandinavia har vi en lang og god tradisjon for produksjon av hi-fi utstyr, og Electrocompaniet er en av de virkelig kjente navnene som har markert seg som en seriøs aktør gjennom svært mange år. Electrocompaniet har en helt unik historie, og har vært med på å gi Skandinavisk hi-fi et godt rykte. For Electrocompaniet begynte Hi-Fi eventyret i 1973 da Per Abrahamsen og Svein Erik Børja bestemte seg for å produsere en forsterker basert på Matti Otalas banebrytende forskning på forsterkerteknologi.

 

 

EERO LEINONEN, MATTI OTALA, AND JOHN CURL

 


Banebrytende forskning


På den tiden var det fremdeles slik at man kunne bruke begrepet «transistor-lyd» til å beskrive en forsterker som kunne ha en litt klinisk klang, i motsetning til «rør-lyd» som man assosierer med en varmere og mer naturlig klang. Matti Otala syns det var underlig at en transistorforsterker og en rørforsterker som ellers hadde samme ytelse og spesifikasjoner skulle låte så ulikt. Gjennom sin forskning forsto Matti at datidens målinger ikke var presise nok til å avsløre hvilke effekter som førte til degenereringen av lydkvaliteten, og oppdaget noe som kalles transient intermodulasjons forvrengning (TIM). TIM er en forvrengning som oppstår som en effekt av forsterkerens tilbakekobling og er en forvrengning som øret er spesielt sensitiv for. Gjennom sin forskning la Matti det teoretiske grunnlaget for å kunne konstruere transistorforsterkere med en mer naturlig klang.

 

 

Normalisert tidsdomene

 


«The 2 Channel Audio Power Amplifier»


Med utgangspunkt i Mattis forskning produserte Electrocompaniet flere utgaver av sin senere berømte 25-watter, og den endelige utgaven fikk navnet «The 2 Channel Audio Power Amplifier». Denne forsterkeren ble svært godt mottatt både her i Norge og internasjonalt, og bidro til at Electrocompaniet fikk befestet sitt svært gode rykte. Siden den gang har Electrocompaniet vokst til den legendariske Hi-Fi produsenten de er i dag.

 

 

Electrocompaniet the 2 channel audio power amplifier

 


Electrocompaniet og Michael Jackson


Hvordan kan det ha seg at en liten Norsk Hi-Fi produsent som Electrocompaniet, har fått navnet sitt på et album fra kongen av pop? 


For hvis du ser på omslaget til Michael Jacksons album HIStory står det: «Special Thanks For Technical Support to Electrocompaniet AS. Per Abrahamsen, Trond Braaten and Nils B. Kvam».


Bakgrunnen for denne kuriositeten er Michael Jacksons samarbeid med opptaksingeniøren Bruce Sweiden, som har jobbet sammen med Michael Jackson på flere album, som Thriller, Bad, Dangerous, HIStory og Invincible. 


Ved en tilfeldighet fikk Bruce høre om disse forsterkerne fra Electrocompaniet som ble laget her i Norge, og i sin jakt på kvalitet fikk han låne et par forsterkere som ble flydd inn som håndbagasje (kraftig overvekt) til hans Larrabee Studio på Lakershim Boulevard i Studio City i Los Angeles. Bruce ble svært begeistret over det han hørte og beskriver med sine egne ord at «denne forsterkeren forandret livet mitt». Siden har Bruce insistert på å bruke forsterkere fra Electrocompaniet på alle hans opptak og produksjoner.


Som takk for samarbeidet ønsket Bruce å nevne Electrocompaniet på omslaget til det neste albumet han jobbet med, som var Michael Jacksons HIStory. Dette var ikke noe de store sjefene i plateselskapet var villig til, men den dagen var tilfeldigvis Michael Jackson i platestudioet og avgjorde saken ved å si «it’s got to be that way». Og slik fikk Electrocompaniet navnet sitt på et av verdens mest solgte album.

 

 

Electrocompainet

 

Electrocompaniet er produsert i Norge

Electrocompaniet bryr seg virkelig om kvalitet, og er en av få produsenter som tilbyr produkter som ikke bare er designet og utviklet i Norge, men også produsert her på berget. Derfor lager de hvert produkt i sine produksjonsfasiliteter på Tau, utenfor Stavanger. Med maskinproduksjon holdes kostnadene under kontroll, slik at Electrocompaniet kan tilby konkurransedyktige produkter, som vi nordmenn virkelig kan være stolt over. Lokal produksjon tillater en rigid kvalitetskontroll, slik at man kan sikre at produksjonen i alle ledd møter de høye kvalitetskravene Electrocompaniet har. Derfor er du garantert å få produkter som er laget etter den høyeste standard når du velger Electrocompaniet.

Electrocompaniet norsk produsert

Electrocompaniet har et tidløst design med et unikt uttrykk som har vært svært gjenkjennelig gjennom alle år. Selv om designet til Electrocompaniet er tidløst, er ikke innmaten det. Kjøper du en Electrocompaniet forsterker i dag, og sammenligner med en eldre modell, er det ikke den samme forsterkeren. Lydfilosofien er den samme, men etter hvert som man har klart å forbedre kretsdesign, og funnet bedre komponenter, har produktene i det stille blitt forbedret når det har vært mulig å implementere oppgraderinger. Alle nyere produkter fra Electrocompaniet har fremdeles den varme og naturlig klangen som de er så kjent for, men presisjon, oppløsning og detaljer er drastisk forbedret på de nyeste produktene.

EC Living

EC Living er Electrocompaniet sitt svar på «lifestyle» produkter. Dette er høyteknologiske produkter med trådløs lyd og et elegant design som tar seg godt ut i de fleste stuer. Produktene har høy brukervennlighet, kan styres via en app, lar deg spille musikken trådløst fra de fleste strømmekilder, og ikke minst; har den suverene lydkvaliteten man forventer fra Electrocompaniet.

Høyttaleren Tana 2 kan du bruke i et stereo-oppsett, eller bare enkeltvis, alt ettersom hva som passer til ditt behov. Høyttaleren støtter de mest populære strømmetjenestene, som Spotify, Tidal, Quobuz og Deezer. Den er også utstyrt med internettradio og lar deg spille musikken trådløst over Airplay. Alt kan styres via appen, der du utfører installasjonen, og kontrollerer anlegget.

Classic Line

De tradisjonelle hi-fi produktene fra Electrocompaniet heter Classic Line. Disse består av stereoforsterkere, forforsterkere, effektforsterkere, streamere, DAC-er og CD-spillere. Produktene er laget for å være like interessante i dag, som om 30 år. Electrocompaniet Classic Line har et design som er enkelt og diskré, men likevel funksjonelt og moderne. Lydfilosofien er gjennomgående lik i alle produktene og gir deg varm, naturlig lyd som lar deg lytte til musikk i timevis uten at du blir lyttetrett.

Alle produkter

Electrocompaniet EC Living Tana 2 Stereopakke med SL-2 og L-2
Kjøp
20%
19 990,-
Før: 24 990,-
green-stock-icon20+
Electrocompaniet ECI 80D - Sort Stereoforsterker med bluetooth
Kjøp
35%
19 990,-
Før: 30 990,-
green-stock-icon20+