Naim Uniti Atom Headphone Edition Streamer, HeadAmp, Preamp, DAC Naim Uniti Atom Headphone Edition Streamer, HeadAmp, Preamp, DAC Naim Uniti Atom Headphone Edition Streamer, HeadAmp, Preamp, DAC

Naim Uniti Atom Headphone Edition

Streamer, HeadAmp, Preamp, DAC

Naims siste generasjon Unitiserie har siden lanseringen gjort stor bravur i internasjonal presse og det er ikke uten grunn. Sjelden har man sett så gode analoge egenskaper kombinert med en komplett utstyrt strømmeløsning!

 

Varenr: 118436
32 990,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager
orange-stock-iconSoundgarden Forus (Utstilling)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoKundeanmeldelser
Beskrivelse

Naim leverer her samlet alt-i-ett: 

En sofistikert Naim DAC/streamer med alt av strømmetjenester.
En heftig balansert hodetelefonforsterker.
En pre-amp med balansert XLR variabel ut. 

Og ja, du leste riktig, Naim leverer for første gang siden Statement balansert ut fra forforsterkeren i tillegg til single-ended. Dette gjør Uniti Atom HE til en genial vellydende forforsterkerløsning med innebygget streamer for alle slags power-amper. Et ekte kinderegg i lydmessig forstand er det vi snakker om her altså.

Atom HE vil som resten av Unitiserien strømme Spotify, TIDAL, Qobuz, Roon, UPnP, internettradio eller tredjeparts lydkilder via Bluetooth, Chromecast eller airPlay 2.

 

High-end hodetelefonforsterker på egne ben 

Atom HE (Headphone Edition), er laget for å kunne forsterke de aller mest krevende premium hodetelefonene i markedet, samtidig er det et helt strømmesystem på egenhånd. Vanligvis er gode hodetelefonforsterkere kun supplert med en god DAC. Med Uniti Atom HE får man også kilden levert, det er ikke behov for en PC eller streamingbridge for å levere signalet. Sett deg hvor som helst i huset og strøm trådløst direkte til hodetelefonene med ekstremt høy ytelse!

 

Helt ny konstruksjon 

Når Naim skulle lage en ny utgave av Atom spesielt til bruk som streamer/pre og hodetelefonforsterker kunne de ikke bare basere seg på den vellykkede løsningen de hadde i Uniti Atom. Hele innsiden måtte redesignes for maksimal ytelse som ren hodetelefonforsterker, og forforsterker med innebygget DAC/streamer.

 

Nytt trafo- og kretsdesign 

For å utnytte potensialet som hodetelefonforsterker til det ypperste, har Naim gått løs på selve trafodesignet for å matche formålet. En ny diskret transistorkrets sørger for å levere maksimal ytelse med balansert drift til high-end hodetelefoner. De dedikerte kondensatorbankene for head-amp, streamer og pre-amp, sørger for maksimal separasjon mellom de ulike delene og gir dermed minimal interferens. Naim ønsker som vanlig å maksimere lydkvaliteten i forhold til formål, design, plass og budsjett.


“…We have designed this special edition of the mighty Uniti Atom to be the premium music streaming system for solo listening – just add headphones to escape into your own world of high-quality sound…”


Paul Neville, Naim Research & Development Director

 


 

Smørbrødlisten av solide specs er lang i Uniti Atom HE streamer/pre: 

Generelt: 

Kraftig og custombygget lineært power-supply designet for bruk til hodetelefonforsterker/streamer.
Store kondensatorbanker, egne banker dedikert til DAC, head-amp og pre.
Sofistikert separasjon mellom strømforsyning, digital og analogdel.
Ekstra mekanisk avkobling - også på strøminntaket.
Anodisert aluminium finish.
Håndbygget i England!

 

DAC/streamer

Burr-Brown DAC-chip med Naims custom filterdesign og klokke.
SHARC DSP med 40bit floating, 16x oversampling
LVDS signalgang.
Strømming opp til 24/384khz og DSD128 native innhold.
Spotify, TIDAL, Qobuz, Roon, UPnP, internettradio eller tredjeparts lydkilder via Bluetooth, Chromecast eller airPlay 2.
Multiromsmodus/party mode med andre Naim, Roon, airPlay 2 eller Chromecastprodukter.

 

Pre-amp 

Vektet dual mode volumkontroll med teknologi fra Naims Statement S1 pre.
Analoge potentiometere.
Tilkoblinger: 1 ekstra analog (RCA) og 2 optiske (24/96), 1 coax RCA (24/192, DoP 64Fs), 2x USB-A for avspilling fra lagringsenheter.
Egen RF fjernkontroll med to-veis kommunikasjon/volumdisplay.

 

Hodetelefonforsterker 

High-end balansert Klasse-A hodetelefonforsterker, 1,5 watt RMS.
Ny diskret transistorkrets.
Mulighet for A/B push/pull til ekstremt tungdrevne hodetelefoner (og ekstreme lydtrykk).
4,4 mm Pentaconn (balansert), 4pin XLR (balansert) og 6,3 mm jack (ubalansert) ut.
Enkel styring av pre-out versus hodetelefonutgang med egen hodetelefonknapp.

Se alle tekniske detaljer nederst.

Naim NP 800 strømmeplattform 

Naim er etterhvert som pionerer å regne innenfor strømming av musikk. Allerede før Spotify kom på banen, jobbet de med produkter som gjorde at man kunne kvitte seg med CD-samlingen og strømme den lokalt med høyeste lydkvalitet.

Den nye streamingmodulen til Naim er fremtidsrettet og har masser av minne og prosessorkraft. Den integrerer sømløst i multiromsmodus med Naims Mu-so første og andre generasjon, samt Naims egne nettverkspillere eller via tredjepartsprotokoller som Roon RAAT, Chromecast eller airPlay.

Signalet avleveres nå av streamingmodulen med eget separat klokkesignal for minimal jitter. Differensiell signalgang med lav spenning (LVDS), blir brukt for å minimere interferens, noe som er essensielt med de mange analoge komponentene på innsiden av Uniti-produktene.

 

Suveren Wi-Fi 

Med 802.11b/g/n/ac Wi-Fi med beaming går trådløs strømming av musikk som en lek. 2 antenner, en på hver side av apparatet sørger for bred dekning. Disse har et isolerende lag bak seg for å skjerme selve elektronikken for interferens og gir også antennene bedre forhold. Større buffer sørger for jevnere avspilling når forholdene er dårlige, hele 5-minutter musikk i CD-kvalitet bufres i minnet på enhetene når en låt avspilles.

 

Kraftig SHARC DSP 

Atom HE nyter godt av Naims egen RAM-buffer-teknologi som implementerer proprietær 16x oversampling og 40-bit floating point. Sistnevnte sørger for ekte 24-bits presisjon før digital til analog konvertering. Prosessoren er særdeles kraftig og kan med enkelhet behandle alt av dagens formater. DSP`en fjerner digital jitter og gjør at Naim kan bypasse de innebyggete filterne i Burr Brown DAC`ene med store forbedringer i lyden som resultat. Den ekstra kraften gjør også produktene forberedt på fremtidige formater.

 

TIDAL, Roon, Qobuz, UPnP og party mode 

Tjenester som TIDAL, Roon, Qobuz, Chromecast og airPlay 2, gjør at Uniti Atom HE har og spiller «alt» av tjenester. Rikelig med digitale innganger og en ekstra analog inngang øker fleksibiliteten ytterligere. Multiromsmodus/party mode med andre Naim, Roon, airPlay 2 eller Chromecastprodukter gjør Atom HE til midtpunktet i stuen på festen når den brukes som strømmeforforsterker.

Analog volumkontroll, 2-veis fjernkontroll og en av markedets beste apper
?Hjertet i den gode forforsterkeren som sitter i Uniti HE består av en dual analog kontrollteknologi hentet fra Naim Statement. Fjernkontrollen har bakgrunnsbelysning som viser volumnivået og justeres simultant enten du justerer lyden på forsterker eller fra fjernkontrollen. Fjernkontrollen opererer på RF og man kan derfor bruke den selv om Uniti HE streamer/pre er skjult i et møbel. Med Naim-appen er strømming av TIDAL, Qobuz og Spotify en ren nytelse. Ny og gammel musikk i samlingen serveres med et tastetrykk.

Teknisk info

AUDIO INPUTS

Digital: 2x Optical S/PDIF up to 96kHz, Coaxial RCA (up to 24bit/192kHz, DoP 64Fs)
Analogue: 1 x Stereo RCA pair
USB: 2x USB 2.0 (Type A connector)

Streaming: Apple AirPlay 2, Chromecast Built-in, UPnPTM, Spotify® Connect, TIDAL, Roon Ready, Bluetooth, Internet Radio, Qobuz

 

HEADPHONE OUTPUTS 

4.4mm Pentaconn (balanced) 4 pin XLR (balanced) 6.35mm (1/4 inch) jack (unbalanced)
1.5W RMS per channel into 16ohms
Suitable for headphones from 16ohms and upwards

 

AUDIO OUTPUTS

Balanced XLR Preamp output RCA Preamp output

 

CONNECTIVITY 

Network: Ethernet (10/100Mbps), WiFi (802.11 b/g/n/ac with internal antennae)
Multiroom: Sync up to five Naim Streaming products and control via the Naim App or through airPlay 2, Roon RAAT or Chromecast protocol.

 

USER CONTROL 

Product: Front panel buttons and rotary volume control

Handheld: Zigbee remote handset included and optional control app for Apple and Android devices

 

FORMATS 

Audio Formats: 

WAV, FLAC and AIFF – up to 24bit/384kHz ALAC (Apple Lossless) – up to 24bit/384kHz MP3 – up to 48kHz, 320kbit (16 bit)
AAC – up to 48kHz, 320kbit (16bit)
OGG and WMA – up to 48kHz (16bit)
DSD- 64 and 128Fs
Bluetooth - SBC, AAC
Note: Gapless playback supported on all formats Internet Radio Provider: vTuner Premium 5*

 

POWER 

Power consumption typical use: 17W
Network Standby mode: <2W
No-network Standby mode: <0.5W
Auto Standby time User selectable: adjustable from offupto2hour
Mains Supply
115V, 230V; 50 or 60Hz

 

PHYSICAL 

Dimensions (HxWxD): 95 mm x 245 mm x 265 mm Weight: 7kg
Supplied with: Document pack, cleaning cloth, remote, AAA batteries and power lead

Kundeanmeldelser
218081