Pro-Ject X1 - Sort høyglans Platespiller Pro-Ject X1 - Sort høyglans Platespiller Pro-Ject X1 - Sort høyglans Platespiller Pro-Ject X1 - Sort høyglans Platespiller Pro-Ject X1 - Sort høyglans Platespiller Pro-Ject X1 - Sort høyglans Platespiller Pro-Ject X1 - Sort høyglans Platespiller

Pro-Ject X1 - Sort høyglans

Platespiller

Pro-Ject X1 er en no-nonsense platespiller med fokus på én ting: å gi deg best mulig lyd til en fornuftig pris. X1 har ingen unødvendige funksjoner og er konstruert med materialer av høy kvalitet som er nøye utvalgt for best mulig lyd.

 

Eisa Awards Pro-Ject X1 Stereo+ Pro-Ject X1 Lyd og Bilde Pro-Ject X1

Varenr: 130100
9 990,-
-+
green-stock-icon3+ på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Pro-Ject har laget platespillere siden 1991 og har laget alle sine platespillere i tråd med sin konstruksjonsfilosofi: produktene skal være enkle, men med teknisk korrekt design, ha materialer av høy kvalitet og være håndlaget i EU. X1 er en platespiller i ekte Pro-ject ånd som leverer best mulig lyd til prisen og er kun utstyrt med det du trenger for å spille plater – hverken mer eller mindre.

 

 • Elektronisk hastighetsvelger
 • Stillegående motor
 • Ekstremt presist lager
 • 1,5 kg tung akryl tallerken
 • 8,6" karbon/alu sandwich tonearm
 • TPE-dempet motvektslodd
 • Kardan 4 pin point tonearm lager med ultra lav friksjon
 • Pick it S2 MM pickup
 • Massivt og tungt MDF chassis
 • Spesiallaget Phono-kabel
 • Justerbare aluminium/TPE føtter
 • Støvlokk
 • Håndlaget i Europa

 

Presis hastighetskontroll

X1 benytter en sofistikert DC/AC-generator som kombinert med hastighetskontroll-kortet leverer ren og stabil strøm til den stillegående motoren. Dette gjør at motoren går mye jevnere enn en direkte-koblet AC-motor. For å sikre at vibrasjoner fra motoren ikke forplanter seg i chassiset og videre til nålen er motoren montert i et eget oppheng.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Robust tallerken

Den presise motoren er koblet til tallerkenen med en reim av gummi. X1 benytter et tallerkensystem med en tung, ikke-resonerende akryl tallerken på 1,5 kg som ligger oppå en undertallerken med et svært presist lager (0,001mm toleranse) som sikrer minst mulig friksjon når tallerkenen spinner rundt. Materialene er nøye utvalgt for å gi pickupen best mulig betingelser for å lese av vinylrillene med høy presisjon.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Ny tonearm

Til X1 benytter Pro-Ject en ny tonearm. Armen som er en 8,6" karbon/aluminium sandwitch-konstruksjon er utrolig lett og stiv som inkluderer et ikke-resonnerende headshell. Azimut og VTA kan justeres slik at pickupen sporer perfekt i rillene. Et TPE-dempet (termoplastisk gummi) motvektslodd medfølger og sørger for ytterligere reduksjon av resonanser.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Pro-Ject Pick-IT S2 MM

X1 benytter en Pro-Ject Pick-IT S2 MM pickup som er produsert av Ortofon på Pro-jects spesifikasjoner.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Solid chassis

For å sørge for god kontroll på resonanser benytter X1 et chassis som er laget av tung maskinfrest MDF med svært tett masse. Føttene er en aluminium/TPE sandwitch-konstruksjon med mulighet for høydejustering slik at du kan sørge for at platespilleren er helt i vater og har en god mekanisk avkobling mot underlaget. Dette reduserer vibrasjoner som kan forplante seg videre til den sensitive nålen i pickupen.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Kabel tilpasset platespiller

Det elektriske signalet som genereres av nålens bevegelser i vinylrillene er svært svakt og dermed sensitiv for kvaliteten på kablene som blir brukt til å overføre signalet til RIAA-forsterkeren. Til X1 følger Pro-Jects egenutviklede Connect it E kabel med. Dette er en semi-balansert kabel med lav kapasitans og kraftig skjerming som er spesielt konstruert for å ivareta det sensitive signalet fra pickupen.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller
Teknisk info
Speed 33, 45, 78 (electronic speed change)
Principle belt drive
Speed variance 33: 0.30% 45: 0.25%
Wow & flutter 33: 0.15% 45: 0.13%
Platter

20mm thick

1.5 kg heavy acryl

Main bearing stainless steel/brass
Tonearm 8,6” carbon/aluminium sandwich
Effective arm length 218,5 mm
Overhang 18 mm
Effective tonearm mass 10,0g
Tracking force range 0 - 30mN
Included accessories

15volts DC /0,8A power supply

Dust cover

Connect it E Phono cable

feltmat

Power consumption 5,0 watts max /< 0.3 watt standby
Dimensions 415 x 125 x 335 mm (WxHxD)
Weight 7 kg net / 9.5 kg gross weight
Downloads

Manual

Product Information

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
104359