Velg visning:
Du har valgt:

Bluetooth-høyttalere

 


En bluetooth-høyttaler er den enkleste måten å spille trådløs musikk på. I dag støtter nærmest alle lydkilder bluetooth, og det er veldig enkelt å bruke. Du kan få trådløse høyttalere både med og uten batteri. En bluetooth-høyttaler med batteri er bærbar og vil være et godt kjøp for deg som spiller musikk utenfor husets fire vegger - de er ofte små høyttalere og kan taes med på hytta, stranda eller ute i parken. En stasjonær bluetooth-høyttaler er flott dersom du behøver et enda større lydbilde og samtidig ønsker et pent møbel å dekorere rommet med. Noen av høyttalerne har også innebygget DAB-radio som tillater deg å høre på radio uten å måtte koble til telefonen. 

 

Pinell North Basic Dab-radio med Bluetooth
Kjøp
11%
1 590,-
Før: 1 790,-
green-stock-icon20+
Klipsch The Sixes - Valnøtt Aktive høyttalere
Kjøp
10%
8 990,-
Før: 9 990,-
green-stock-icon20+
Klipsch GIG XL Trådløs partyhøyttaler
Kjøp
29%
2 490,-
Før: 3 490,-
green-stock-icon2
Klipsch The Three II - Valnøtt Bluetooth høyttaler
Kjøp
39%
3 990,-
Før: 6 490,-
green-stock-icon3+

Bluetooth høyttaler fra GenevaGeneva Touring bluetooth høyttaler

Bluetooth høyttaler - brukervennlig og enkelt


Når du benytter Bluetooth til å spille fra telefonen din til en høyttaler, kommuniserer telefonen direkte med din bluetooth høyttaler, og man trenger ikke å koble produktene opp mot internett. Man er heller ikke avhengig av at appen man skal spille fra har støtte for en eller annen kodek. Alt som kan lage lyd på din telefon, kan du spille av på din bluetooth-høyttaler. Enten det er en musikktjeneste, podcast, lydbok eller en hvilken som helst annen app.

 

Når du spiller musikk fra en høyttaler via bluetooth er lyden komprimert tilsvarende det lossy formatet MP3. Til små høyttalere som er bærbare eller skal stå på en kjøkkenbenk er dette god nok kvalitet til at du kan få god lyd ut av din høyttaler. Lyden fra Spotify eller en internettradio-kanal er også tilsvarende MP3-kvalitet, så en slik bluetooth høyttaler er godt tilpasset til overføring av lyd fra slike strømmetjenester.


Flere Bluetooth høyttaler modeller har også innebygget mikrofon, slik at du kan føre en telefonsamtale via din Bluetooth høyttaler. Via høyttalerens knappebetjening kan du svare på innkommende anrop eller avslutte samtalen.


Bluetooth høyttalere finner du i et bredt utvalg, fra små bærbare høyttalere som kan slenges i sekken når du skal på tur, til elegante høyttalere som settes på en benk eller gode aktive stereo-høyttalere. God lyd får man i både store og små høyttalere.

 

Å koble deg til din bluetooth høyttaler er svært enkelt. Vanlig prosedyre er å sette høyttaleren i paringsmodus. Deretter åpner du innstillinger på din telefon og velger bluetooth. Der skal din bluetooth høyttaler dukke opp som en ny tilkoblingsmulighet. Da er det bare å velge denne, og din bluetooth høyttaler er klar til bruk. Om din høyttaler har NFC er tilkoblingen enda enklere. Du trenger en telefon som også har støtte for NFC. Legg bare telefonen inntil høyttaleren, og den kobler seg automatisk til telefonen din.

 

Bluetooth har en rekkevidde på inntil 10 meter under optimale forhold. Det vil si at når signalet skal gå igjennom vegger og annen bygningsmasse vil materialet som står imellom sender og mottaker påvirke hvor god signaloverføringen blir. Dersom du sender signalet igjennom vegger som inneholder metall, for eksempel armeringsjern eller metallstendere vil dette kunne begrense rekkevidden til bluetooth-signalet fra din telefon. 

 

Den vanligste standarden for overføring av trådløs lyd er Bluetooth 4.2. Bluetooth 5.0 er den nyeste standarden. Bluetooth 5.0 gir deg ikke nødvendigvis bedre lyd, men den gir større overføringshastighet og lenger rekkevidde. Den nye standarden er også mer energieffektiv og krever mindre strøm. Derfor er Bluetooth 5.0 noe du vil se mer og mer av i trådløse hodetelefoner, men ikke så mye i vanlige bluetooth høyttalere, der Bluetooth 4.2 fremdeles dekker behovet.

 

 

 

Klipsch The Three II bluetooth høyttaler

Bluetooth høyttaler fra Klipsch

 

 

 

Trådløs ordliste

 

Når du er på jakt etter din nye Bluetooth høyttaler vil du komme borti en del begreper som ikke alltid er selvforklarende. Her finner du en oversikt:


Bluetooth – en standard for bl.a trådløs overføring av lyd. Kommuniserer direkte mellom produktene. Høyere Bluetooth standard indikerer ikke nødvendigvis bedre kvalitet, men har gjerne flere funksjoner. Lyd overført med Bluetooth er komprimert, og kan tilsvare god MP3 kvalitet.


AptX – en kodek for trådløs overføring av lyd, med full båndbredde og CD-lignende kvalitet (16-bit/44.1kHz). Lyden er bedre enn standard Bluetooth, men er fremdeles lossy komprimert med en datarate på 352kbps.


AptX HD – er aptx på steroider. AptX HD støtter høyere oppløsning inntil lossless 24-bit/48kHz. Overføringen er fremdeles komprimert, men med en bitrate på 576kbps. Apple støtter ikke aptX-kodekene.


AAC – er en av de mest brukte Bluetooth kodekene, og støttes av både Android og Apple. Gir bedre lyd enn MP3 ved samme datarate, men er også en lossy komprimering med en bitrate på opptil 320kbps.


SBC – er en basis kodek for Bluetooth. Støttes av alle enheter kan sende stereolyd. Lossy komprimering med en bitrate på opptil 320kbps.

 

A2DP – bygger videre på den vanlige SBC kodeken. A2DP fungerer i stereo og har en maksimum båndbredde på opptil 728 kbit/s.


LDAC – er en proprietær kodek fra Sony. Kan overføre komprimert med oppløsning inntil 24-bit/96kHz med en bitrate opptil 990kbps.


NFC – Near Field Communication lar deg enkelt koble telefon og hodetelefon sammen ved å holde de inntil hverandre.


IPX sertifisering – sier noe om hva produktet ditt tåler av støv, vann og fuktighet.

 

 

Bluetooth høyttaler fra GenevaGeneva Acustica Lounge bluetooth høyttaler