Velg visning:
Du har valgt:

Innbyggingshøyttalere


Lyst på god lyd, men vil ikke at lydanlegget skal synes? Vi tilbyr et bredt utvalg av innbyggingshøyttalere i et stort spekter av kvalitetsklasser. Enten du vil felle høyttalerne inn i vegg eller tak. Vil du ha ekstra fyldig lyd har vi til og med subwoofere for innfelling.

Klipsch CS-16C II Innfellingshøyttaler
Kjøp
34%
990,-
Før: 1 490,-
green-stock-icon3+
Klipsch CS-16CSM Takhøyttaler
Kjøp
2 490,-
green-stock-icon1
Klipsch PRO-18RC Takhøyttaler
Kjøp
4 990,-
green-stock-icon3+
Klipsch SLM-3400-C Takhøyttaler
Kjøp
3 490,-
green-stock-icon20+
Monitor Audio C265 - stk Takhøyttaler 6,5", 11,4 cm dyp
Kjøp
49%
1 790,-
Før: 3 495,-
green-stock-icon1

Innbyggingshøyttalere - God lyd med skjulte høyttalere

 

Noen ganger passer det ikke å realisere drømmen om et skikkelig anlegg av hensyn til de vi bor med. Da er det godt å vite at ikke alt håp er ute, og drømmen om god lyd likevel kan bli din virkelighet. Utvalget av kvalitetshøyttalere man kan felle inn i vegg og tak er stort, og her er det mulig å velge alt fra gode rimelige løsninger, til påkostede high-end modeller. Da får du god lyd, og anlegget tar ikke plass og er nesten usynlig.

 

Innbyggingshøyttalere innfellingshøyttalere


Innfelte høyttalere - Hva er viktig å tenke på?


Innbyggingshøyttalere (eller Custom Install, som kategorien også ofte blir kalt) krever naturlig nok litt mer planlegging enn det som er nødvendig når man kjøper et vanlig anlegg. Er man i en oppussingsfase, eller bygger ny bolig kan det være lurt å planlegge lydsystemet i god tid før man setter i gang byggeprosessen. Er vegger og tak allerede på plass er det litt mer utfordrende å velge en innfellingshøyttalere. Ikke umulig, men da skal du enten være praktisk anlagt, eller bør konferere med en håndverker om hva som er mulig å få til. Vi i Soundgarden hjelper deg gjerne med å planlegge ditt skjulte lydsystem. Vi foreslår at følgende punkter bør avklares under planlegging av et innfelt lydsystem:

 

  • Hvilke rom ønsker du lyd i?
  • Hvor skal du oppholde deg i rommet?
  • Trenger du flere høyttalere for å få god spredning av lyden?
  • Hvilken dybde har du plass til i taket/veggen?
  • Skal elektronikken settes på et «teknisk rom» eller plasseres lokalt i rommet?
  • Hvilke kilder skal du spille fra?
  • Skal en TV kobles til anlegget?
  • Skal noen av høyttalerne tåle fukt?
  • Hvilket kvalitetsnivå skal hvert rom ha?
  • Er det ustandardiserte løsninger man må ta hensyn til (f.eks er takplaten tykkere enn standard osv)?

 

Hvis du kan svare på alle disse spørsmålene er du på god vei til ditt nye skjulte anlegg. Da er du klar til å konkretisere de praktiske aspektene ved installasjonen og velge hvilke produkter du skal ha.

 


Brukergrensesnitt


Å velge hvilket styringssystem du skal gå for er viktig i og med at dette blir brukergrensesnittet du skal forholde deg til hver dag. Her finnes det en rekke ulike løsninger du kan gå for, og disse kan ha varierende grad av funksjonalitet. Det viktigste å passe på er at systemet du velger har de funksjonene du trenger, er stabilt og enkelt å bruke. De fleste løsningene har støtte for strømmetjenester som Spotify og internettradio. Noen tilbyr støtte for Tidal, Bluetooth, Airplay og Chromecast. De mer avanserte systemene lar deg også koble til eksterne kilder som kan distribueres til alle rom.

Det er på brukergrensesnittet den største utviklingen skjer, så det kan være lurt å velge en flerkanals effektforsterker til å drive alle innbyggingshøyttalerne dine. Da er det lett å koble til en streaming-enhet som blir multirom-adapteret til den enkelte sonen. Denne trenger ikke å være så kostbar, og kan enkelt byttes ut om man vil oppgradere til et nytt brukergrensesnitt. Vår favoritt er Yamaha sitt MusicCast system.

 


Hvilke innbyggingshøyttalere skal jeg velge?


Når du skal velge innbyggingshøyttalere bør du tilpasse disse til hvilket behov du har i rommet de skal stå i. Du har mest igjen for å prioritere mer av budsjettet ditt i de rommene du kommer til å oppholde deg mest i. Normalt er dette i stuen og på kjøkkenet. Skal du ha lyd ute eller på et bad må innfellingshøyttalerne du velger tåle fukt og kanskje vannsprut. Til mindre rom finnes det «stereo-i-en» høyttalere slik at du bare trenger ett høyttalerpunkt i taket. Innfelte høyttalere kommer i ulike dybder, så det er viktig å avklare hvor mye plass du har der du skal montere høyttalerne. Hvis du ønsker å ha innbyggingshøyttalere i en yttervegg må denne normalt fores ut da denne har en fuktsperre som ikke må brytes. Enkelte modeller tar hensyn til dette, bl.a Monitor Audio sin Controlled Performance serie.

 


Usynlig innfellingshøyttaler?


Hvis du vil at lyden skal være virkelig usynlig, sjekk ut Monitor Audio IV140. Denne kan du tapetsere og male over slik at den virkelig går i ett med veggen eller taket.

 


Lyd til TV-en


Hvis du vil knytte en TV til lydsystemet, hvorfor ikke gå for en innfelt hjemmekino? Da kan du få skikkelig god TV-lyd som tar lite plass. I en hjemmekino vil du få best lyd om du kan montere fronthøyttalerne på veggen på hver side av og under TV-en. Bakhøyttalerne kan du montere både på vegg eller i taket over sittegruppen. Hvis du må montere fronthøyttalerne i taket må du ta hensyn til høyttalernes spredning og tilpasse plasseringen i taket deretter. Det finnes spesialmodeller som er laget for dette formålet, bl.a Klipsch PRO-180RPC LCR.

 


Hva med subwoofer?


Om du ønsker fyldigere lyd i et rom kan du supplere med én eller flere subwoofere. Her finnes det flere innfellingsvarianter eller man kan velge en vanlig frittstående subwoofer. I og med at de fleste innfelte subwoofere er trykkammer løsninger vil disse låte stramt og presist slik at de spiller veldig fint til musikk, men har kanskje ikke den jordskjelvbassen man ønsker til film. Da bør man velge flere subwoofere sammen med en kraftig forsterker for å få nok trøkk, eller man kan velge en frittstående subwoofer med bassrefleksport.

 


Bakboks og kabinett?


De fleste innbyggingshøyttalere er såkalt åpne, det betyr at de spiller like mye bass inn i veggen som de spiller ut i rommet de står i. Dette er ofte helt fint, men kan gi utfordringer med støy til nærliggende rom og er naturlig nok lite forutsigbart siden man ikke vet noe om «kabinettet» høyttaleren blir montert i. Dette kan løses ved å montere høyttaleren i en bakboks, eller lage et «kabinett» før du plater veggen. Alternativt så har vi markedets beste høyttalere med integrert kabinett for innfelling i Monitor Audio sin Controlled Performance serie. Disse høyttalerne har integrert kabinett og har derfor samme høye ytelse uansett bakrom og materiale i veggen/taket de monteres i, som bonus har de heller ingen lydsmitte til nærliggende rom.

 


Hvem gjør hva?


Det er ikke til å komme unna at en innfelt løsning krever litt jobb. Selve installasjonen er ikke så komplisert. Den består i hovedsak av å trekke kabler fra forsterker til der høyttalerne skal stå, skjære ut hull, og installere høyttalerne. Deretter gjenstår oppkobling av elektronikk og oppsett av brukergrensesnittet. Er du praktisk anlagt trenger det ikke være så vanskelig å gjøre dette selv i samråd med oss i Soundgarden. Hvis du vil være sikker på få en trygg og god installasjon kan det være lurt å alliere seg med en håndverker, eventuelt avtal med butikken hva som er beste måte å få gjennomført installasjonen på. Ta med tegninger og kom innom en av våre butikker, eller kontakt oss på kundeservice@soundgarden.no, så hjelper vi deg med å velge løsningen som passer for deg.