Velg visning:
Du har valgt:

Aktive og trådløse høyttalere

En aktiv høyttaler er en høyttaler som har forsterkeren innebygget. Da kan du spare deg for en ekstra boks, og du får et enklere system. Alle trådløse høyttalere er aktive høyttalere. De fleste har Bluetooth, og noen modeller kan kobles til nettverket, slik at du kan strømme musikken med funksjoner og tjenester som Airplay, Chromecast, DLNA, Spotify, Tidal og internettradio. På veldig mange aktive høyttalere er det også veldig enkelt å koble til en platespiller.

 

Klipsch The Sixes - Valnøtt Aktive høyttalere
Kjøp
10%
8 990,-
Før: 9 990,-
green-stock-icon20+
Klipsch PROMEDIA 2.1 BT - sort PC-høyttaler med subwoofer
Kjøp
25%
2 990,-
Før: 3 990,-
green-stock-icon20+
Klipsch R-51PM Aktive høyttalere
Kjøp
14%
5 990,-
Før: 6 990,-
green-stock-icon20+
Naim Mu-so 2nd Generation - Sort Trådløst musikksystem
Kjøp
13%
12 990,-
Før: 14 990,-
green-stock-icon3+
System Audio Silverbar - Hvit (DEMO) Trådløst musikksystem
Kjøp
37%
11 990,-
Før: 18 990,-
green-stock-icon3+

Aktive høyttalere - trådløse høyttalere

Aktive høyttalere og trådløse høyttalere lar deg oppleve storslått lyd, uten at du trenger mange komponenter som tar mye plass. En aktiv høyttaler er en høyttaler som har en forsterker innebygget. Dette gir en rekke fordeler av både praktisk og teknisk betydning. Den mest åpenbare fordelen er enkelhet. Med kun to aktive høyttalere har du i flere tilfeller et komplett stereoanlegg.

 

Trådløse aktive høyttalere

 

Aktive høyttalere er mer effektive

 

Rent teknisk er det også en rekke fordeler med aktive høyttalere. I et tradisjonelt anlegg går signalet fra forsterkeren gjennom et delefilter før det når elementene. I delefilteret vil det alltid være et signaltap som kan variere ganske kraftig med hvor komplisert delefilteret er. I aktive høyttalere benytter man istedenfor et delefilter en DSP (digital signalprosessor) som sitter før forsterkeren slik at forsterkeren kobles rett til elementet uten signaltap idet hele tatt. I tillegg har man i aktive høyttalere også ofte en forsterker pr element. Dette gir en vesentlig bedre effektutnyttelse som er svært hørbar.

 

Aktive høyttalere

 

Digital signal prosessering

 

En DSP gir også en helt annen kontroll på signalet som man ikke klarer å oppnå med et tradisjonelt delefilter. Man kan sy overgangen mellom elementene mer sømløst sammen og kontrollere frekvensresponsen bedre slik at den aktive høyttaleren spiller mer lineært.

 

Trådløse høyttalere

 

Er trådløse høyttalere like bra?


Her er svaret som det så ofte blir; det kommer an på. Sender du signalet til den trådløse høyttaleren med Bluetooth er signaloverføringen komprimert og vil tilsvare god MP3-kvalitet. Til små trådløse høyttalere er det helt fint, men mer påkostede høyttalere fortjener et bedre signal. Om man benytter Airplay eller Chromecast kan man potensielt overføre signalet med CD-kvalitet, som vil være en betraktelig oppgradering versus Bluetooth. De beste systemene har en egen sender som kan overføre signalet med HD-oppløsning. I og med at signalbehandlingen er digital hele veien får du en signaloverføring som er like god som verdens beste kabel.

 

Ønsker du et enkelt anlegg som også gir god lyd? Da er aktive og trådløse høyttalere et godt valg!