Monitor Audio Bronze 500 gulvstående høyttaler Monitor Audio Bronze 500 gulvstående høyttaler Monitor Audio Bronze 500 gulvstående høyttaler

Monitor Audio Bronze 500

Gulvstående høyttalere - Hvit

Monitor Audio Bronze 500 er den største gulvstående høyttaleren i Bronze serien. Høyttaleren er utstyrt med 2 stk 8" bass/mellomtone elementer som gir deg et stort og fyldig lydbilde til både musikk og film. Pris pr par.

Monitor Audio Bronze 500 - HiFi Choice Recommended

Varenr: 130599
14 990,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Monitor Audio Bronze 500 er høyttaleren for deg om du liker litt ekstra skyv i bassen. Høyttaleren gir deg et god oppløst og detaljert lydbilde samtidig som den gir deg et saftig bassfundament som kler både hardtslående musikkopplevelser og lar deg føle filmens action-sekvenser på kroppen. Bronze 500 er bestykket med Monitor Audios anerkjente C-CAM mellomtone/bass elementer og C-CAM Gold Dome diskant. Med oppgraderingene i Monitor Audios 6 generasjon Bronze serie bringer Bronze 500 forfriskende liv til både film og musikk.

 

 • Høy byggekvalitet
 • Stilrent design
 • 2 x 8" C-CAM mellomtone/bass med Damped Concentric Mode (DCM)
 • 1 x 25mm C-CAM Gold Dome diskant med Uniform Dispersion Waveguide
 • HiVe II bassport i bakkant, tunet for enkel plassering
 • Outrigger fot stål. Velg mellom spikes og gummiføtter
 • Tekstilgrill med magnetfeste

 

6 Generasjon Bronze serie

Monitor Audios 6 generasjon Bronze serie er fullstendig redesignet og er en kraftig oppgradering av både lyd og byggekvalitet. Bronze serien er utstyrt med forbedrede elementer og kabinettdesign samt en ny Uniform Dispersion Waveguide som gir Monitor Audios C-CAM Gold Dome diskant en jevnere spredningskarakteristikk, bedre timing og en bredere spredning for et mer troverdig lydbilde.

 

 

 

 

Gold Dome C-CAM diskant

6 Generasjon Bronze serie benytter en videreutviklet variant av Monitor Audios Ceramic-Coated Aluminium Magnesium (C-CAM) Gold Dome diskant som er oppgradert med ny Uniform Dispersion Waveguide og drives av en kraftig neodymium magnet med høy flux-tetthet. Diskantens oppheng er optimalisert for å gi økt sensitivitet over 10 kHz slik at diskanten vil spille mer presist og gi deg mer detaljer i musikken. Huset bak diskanten er også forbedret, slik at man oppnår 37% mindre forvrengning under 4 kHz. Dette gir diskanten bedre arbeidsbetingelser slik at den gjengir høyere frekvenser med mindre forvrengning og renere lyd.

 

 

Monitor Audio Bronze 500 gulvhøyttaler

 

 

Uniform Dispersion Waveguide

Bronze seriens diskant sitter i en waveguide som har en nøye utregnet profil, beregnet ved hjelp av simuleringsverktøyet Finite Element Analysis. Dette forbedrer lyden på en rekke punkter:

 • Jevn spredningskarakteristikk: Diskanten har en mer kontrollert spredning av lyden utenfor aksen, slik at lytterposisjonen er mer fleksibel, siden den tonale balansen ikke endrer seg drastisk selv om du ikke sitter midt i «sweet-spot» mellom høyttalerne.
 • Forbedret timing: Waveguidens dybde lar diskantens talespole være posisjonert dypere inn i kabinettet slik at den er mer på linje med bass/mellomtone elementet. Dette gir bedre timing fordi lydbølgene fra diskant og bass/mellomtone treffer øret samtidig.
 • Lavere delefrekvens: Den økte effektiviteten i spredningskarakteristikken man får med waveguiden gjør at man kan benytte en lavere delefrekvens. Dette er spesielt nyttig på de større modellene, siden større elementer vil ha en smalere spredning når de spiller høyere opp i frekvens. Ved å dele diskantfrekvensen lavere kan man bevare den brede spredningskarakteristikken i resten av elementene slik at du kan nyte god musikk uansett hvor du oppholder deg i rommet.

 

 

Monitor Audio Bronze 500 gulvhøyttaler

 

 

C-CAM bass/mellomtone element

Bronze serien benytter C-CAM bass/mellomtone elementer som er forbedret med Damped Concentric Mode (DCM) teknologi. Dette lar høyttaleren spille fyldigere og dypere samtidig som den gjengir signalet presist med minimal forvrengning. C-CAM-materialet ble opprinnelig utviklet av luftfartsindustrien for jetmotorkomponenter. Materialets stive og lette egenskaper gjør det spesielt egnet til å benyttes som høyttalermembraner. Den ekstremt stive og lette C-CAM-membranen gjør elementet i stand til å motstå oppbrytning og sørger for at bassområdet blir gjengitt presist og dynamisk med svært lav forvrengning.

 

 

Monitor Audio Bronze 500 gulvhøyttaler

 

 

Damped Concentric Mode (DCM)

Monitor Audio har benyttet simuleringsverktøyet Finite Element Analysis for å optimalisere elementets geometri der membranen og opphenget overlapper. Resultatet er at opphenget jobber bedre sammen med membranen og lar denne spille med større presisjon og nøyaktighet.

 

 

Monitor Audio Bronze 500 gulvhøyttaler

 

 

Britisk Hi-Fi-design

Monitor Audio er en engelsk kvalitetsprodusent av HiFi-høyttalere som alltid har vært kjent for god byggekvalitet og meget god lyd. Monitor Audio ble startet av Mo Iqbal i 1972 og var med på å revolusjonere høyttalerindustrien da de startet med å bruke sine dome-diskanter i Gold-legering og bass/mellomtoner i aluminium og magnesium. Siden den gang har de vunnet utallige priser over hele verden for sine vellydende og allsidige høyttalere.

Teknisk info
System Format 2,5-way
Frequency response (-6dB)
Free field In room

41 Hz – 25 kHz

32 Hz – 30 kHz

Sensitivity (2.83v @ 1m) 90 dB
Nominal impedance 8 Ohms
Minimum Impedance 4.1 Ohms
Maximum SPL 116 dBA (pair)
Power Handling (RMS) 200 W
Recommended Amplifier Requirements 60 – 200 W
Bass Alignment Bass reflex Dual HiVe II port system
Crossover Frequency

550 Hz

2,7 kHz

Drive Unit Complement

2 x 8” C-CAM mid-bass driver

1 x 25 mm C-CAM Gold Dome tweeter with UD Waveguide

External Dimensions including Grille and Terminals (H x W x D) 951 x 231 x 328 mm
External Dimensions including Outrigger Feet and Spikes (H x W x D) 974 x 294 x 364 mm
Weight (Each) 18 kg
Linker

Produsent

Manual

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
Gjennomsnittlig vurdering:
(1)
Monitor Audio Bronze 500Gulvstående høyttalereFantastiske høyttalere til prisen!
103908