Monitor Audio Bronze 50 stativhøyttaler Monitor Audio Bronze 50 stativhøyttaler Monitor Audio Bronze 50 stativhøyttaler Monitor Audio Bronze 50 stativhøyttaler

Monitor Audio Bronze 50

Stativhøyttalere - Sort

Monitor Audio Bronze 50 er en kompakt og plasseringsvennlig høyttaler som passer både i bokhyllen eller på et stativ. Høyttaleren kan benyttes som en stereo-høyttaler til musikk eller en bakhøyttaler i et hjemmekinosystem. Pris pr par.

 

Monitor Audio Bronze 50 Hi-Fi Journal test

Varenr: 130586
4 490,-
-+
green-stock-icon3+ på nettlager
orange-stock-iconSoundgarden Forus (Utstilling)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Monitor Audio Bronze 50 er konstruert for å spille godt i små rom. Det kompakte formatet er plasseringsvennlig, og høyttaleren spiller bra selv om den plasseres i en bokhylle eller tett inntil bakveggen. Bronze 50 er bestykket med Monitor Audios anerkjente C-CAM mellomtone/bass element og C-CAM Gold Dome diskant. Med oppgraderingene i Monitor Audios 6 generasjon Bronze serie bringer Bronze 50 forfriskende liv til både film og musikk.

 

 • Høy byggekvalitet
 • Stilrent design
 • 1 x 5,5" C-CAM mellomtone/bass med Damped Concentric Mode (DCM)
 • 1 x  25mm C-CAM Gold Dome diskant med Uniform Dispersion Waveguide
 • Bassport i bakkant, tunet for enkel plassering
 • Større kabinettvolum enn sin forgjenger (Bronze 1)
 • Tekstilgrill med magnetfeste
 • Kan monteres på vegg med FIX-M veggfeste

 

6 generasjon Bronze serie

Monitor Audios 6 generasjon Bronze serie er fullstendig redesignet og er en kraftig oppgradering av både lyd og byggekvalitet. Bronze serien er utstyrt med forbedrede elementer og kabinettdesign samt en ny Uniform Dispersion Waveguide som gir Monitor Audios C-CAM Gold Dome diskant en jevnere spredningskarakteristikk, bedre timing og en bredere spredning for et mer troverdig lydbilde.

 

 

 

 

Gold Dome C-CAM diskant

6 Generasjon Bronze serie benytter en videreutviklet variant av Monitor Audios Ceramic-Coated Aluminium Magnesium (C-CAM) Gold Dome diskant som er oppgradert med ny Uniform Dispersion Waveguide og drives av en kraftig neodymium magnet med høy flux-tetthet. Diskantens oppheng er optimalisert for å gi økt sensitivitet over 10 kHz slik at diskanten vil spille mer presist og gi deg mer detaljer i musikken. Huset bak diskanten er også forbedret, slik at man oppnår 37% mindre forvrengning under 4 kHz. Dette gir diskanten bedre arbeidsbetingelser slik at den gjengir høyere frekvenser med mindre forvrengning og renere lyd.

 

 

 

 

Uniform Dispersion Waveguide

Bronze seriens diskant sitter i en waveguide som har en nøye utregnet profil, beregnet ved hjelp av simuleringsverktøyet Finite Element Analysis. Dette forbedrer lyden på en rekke punkter:

 • Jevn spredningskarakteristikk: Diskanten har en mer kontrollert spredning av lyden utenfor aksen, slik at lytterposisjonen er mer fleksibel, siden den tonale balansen ikke endrer seg drastisk selv om du ikke sitter midt i «sweet-spot» mellom høyttalerne.
 • Forbedret timing: Waveguidens dybde lar diskantens talespole være posisjonert dypere inn i kabinettet slik at den er mer på linje med bass/mellomtone elementet. Dette gir bedre timing fordi lydbølgene fra diskant og bass/mellomtone treffer øret samtidig.
 • Lavere delefrekvens: Den økte effektiviteten i spredningskarakteristikken man får med waveguiden gjør at man kan benytte en lavere delefrekvens. Dette er spesielt nyttig på de større modellene, siden større elementer vil ha en smalere spredning når de spiller høyere opp i frekvens. Ved å dele diskantfrekvensen lavere kan man bevare den brede spredningskarakteristikken i resten av elementene slik at du kan nyte god musikk uansett hvor du oppholder deg i rommet.

 

 

 

 

C-CAM bass/mellomtone element

Bronze serien benytter C-CAM bass/mellomtone elementer som er forbedret med Damped Concentric Mode (DCM) teknologi. Dette lar høyttaleren spille fyldigere og dypere samtidig som den gjengir signalet presist med minimal forvrengning. C-CAM-materialet ble opprinnelig utviklet av luftfartsindustrien for jetmotorkomponenter. Materialets stive og lette egenskaper gjør det spesielt egnet til å benyttes som høyttalermembraner. Den ekstremt stive og lette C-CAM-membranen gjør elementet i stand til å motstå oppbrytning og sørger for at bassområdet blir gjengitt presist og dynamisk med svært lav forvrengning.

 

 

 

 

Damped Concentric Mode (DCM)

Monitor Audio har benyttet simuleringsverktøyet Finite Element Analysis for å optimalisere elementets geometri der membranen og opphenget overlapper. Resultatet er at opphenget jobber bedre sammen med membranen og lar denne spille med større presisjon og nøyaktighet.

 

 

 

 

Britisk Hi-Fi-design

Monitor Audio er en engelsk kvalitetsprodusent av HiFi-høyttalere som alltid har vært kjent for god byggekvalitet og meget god lyd. Monitor Audio ble startet av Mo Iqbal i 1972 og var med på å revolusjonere høyttalerindustrien da de startet med å bruke sine dome-diskanter i Gold-legering og bass/mellomtoner i aluminium og magnesium. Siden den gang har de vunnet utallige priser over hele verden for sine vellydende og allsidige høyttalere.

 

 

Teknisk info
System Format 2-way
Frequency response (-6dB)
Free field In room

62 Hz – 25 kHz

40 Hz – 30 kHz

Sensitivity (2.83v @ 1m) 85 dB
Nominal impedance 8 Ohms
Minimum Impedance 4.4 Ohms
Maximum SPL 107 dBA (pair)
Power Handling (RMS) 80 W
Recommended Amplifier Requirements 20 – 80 W
Bass Alignment Bass reflex HiVe II port system
Crossover Frequency 2,5 kHz
Drive Unit Complement

1 x 51/2” C-CAM midbass driver

1 x 25 mm C-CAM Gold Dome tweeter with UD Waveguide

External Dimensions including Grille and Terminals (H x W x D) 281 x 166 x 268 mm
External Dimensions including Outrigger Feet and Spikes (H x W x D) N/A
Weight (Each) 5.0 kg
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
103910