Focal Utopia - Sort Around-ear hodetelefoner Focal Utopia - Sort Around-ear hodetelefoner Focal Utopia - Sort Around-ear hodetelefoner Focal Utopia - Sort Around-ear hodetelefoner Focal Utopia - Sort Around-ear hodetelefoner Focal Utopia - Sort Around-ear hodetelefoner

Focal Utopia - Sort

Around-ear hodetelefoner

Focal Utopia er deres toppmodell og en av verdens beste hodetelefoner. Hodetelefonen er presisjonshåndverk fra ende til annen og er satt sammen av gode materialer. Med en virkelig solid konstruksjon, puter av deilig mykt lammeskinn og karbonfiberoppheng er kvalitetsfølelsen til å ta og føle på.

 

Lyd og Bilde Focal Utopia What Hi Fi Focal Utopia Headphonereview Focal Utopia

Varenr: 127533
49 990,-
-+
green-stock-icon2 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

14 dagers retur både i butikk og på nett

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Med sine fantastiske hodetelefoner ønsker Focal å gjenskape opplevelsen av å lytte til et ekte High-End stereoanlegg. Å sette en High-End høyttaler inn i det lille kammeret til en hodetelefon er ingen enkel affære og krever presisjonshåndverk og teknikk av ypperste klasse. Med Focal Utopia er du så nærme du kan komme ekte High-End i en hodetelefon for en brøkdel av prisen et slikt stereoanlegg vil koste.

 

  • Åpen konstruksjon
  • Kompromissløs High-End hodetelefon
  • 40 mm beryllium element
  • Invertert M-formet dome
  • 80 ohm impedans
  • 5 – 50 kHz frekvensrespons
  • 490 gram vekt

 

 

M-formet element

For å klare å få elementet til å levere et komplett lydbilde med fylde og slagkraft i bassen samtidig som man har superb oppløsning med et luftig lydbilde benytter Focal Utopia et 40 mm element med en invertert M-formet dome i beryllium. Dette gir membranen høyere stivhet og mindre oppbrytning i diskantområdet, som igjen gir renere lydgjengivelse. Opphenget til elementet er ekstremt tynt, bare 80 mikrometer, og sikrer at membranen kan gi den absolutt raskeste frekvensresponsen som er mulig. Membranen i beryllium har noen svært unike egenskaper som gjør den svært egnet for presis lydgjengivelse. Membranen er dobbelt så lett som aluminium og seks ganger sterkere enn rustfritt stål slik at det reagerer raskere på transienter med lavere forvrengning enn andre materialer. Resultatet er en hodetelefon som kan spille hele frekvensspekteret fra 5 – 50 kHz uten delefilter eller noen form for passiv filtrering.

 

 

Focal Utopia

 

 

 

Spole uten formrør

Spolen som driver membranen er en unik konstruksjon der spoletråden i rent kobber ikke er viklet rundt en spoleform. For at spolen skal beholde riktig form bruker man et svært sterkt lim og man oppnår dermed en meget lav vekt på elementet.

 

 

Focal Utopia

 

 

 

Åpen konstruksjon

Der man i andre hodetelefoner kan tilpasse lyden ved å justere formen og størrelsen på ventiler til kammeret har Focal valgt en annen løsning i Utopia. Disse ventilene introduserer sin egen forvrengning og Focal har derfor valgt en helt åpen konstruksjon for å hindre kompresjon av luft som kan dempe den frie bevegelsen av elementet. For å oppnå ønsket frekvensrespons krever denne tilnærmingen at materialvalg og oppbygningen av komponenter er perfekt. Utopia er en kompromissløs konstruksjon.

 

Focal Utopia

Teknisk info
Type Circum-aural open back headphones
Impedance 80 Ohms
Sensitivity 104dB SPL / 1mW @ 1kHz
THD <0,2% @ 1kHz / 100dB SPL
Frequency response 5Hz - 50kHz
Loudspeaker 40mm pure Beryllium “M” shape dome
Weight 490g
Cable length 3m
Connectors

1 x Jack 6.35mm stereo

2 x 9.5mm Lemo®

Carrying case 326x260x164mm
Documentation

Specification sheet

User manual

White paper

Safety precautions

Beryllium - Precautions for use

WEEE recycling directive

Headphones Catalog

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
105345