104422 104422 104422 104422 104422

Yamaha RX-A1080 - Sort

Hjemmekinoreceiver

Denne 7.2-kanals hjemmekinoreceiveren fra Yamaha er fullstappet med krefter og funksjonalitet som gir deg fantastiske filmopplevelser og nydelig musikkgjengivelse fra dine favoritt strømmetjenester. RX-A1080 har støtte for Dolby Atmos® og DTS-X™. Receiveren har 7 HDMI-innganger, 3 HDMI-utganger, mulighet for to soner og multiroms-funksjonalitet. I tillegg har den en dediktert phono-inngang for platespiller (MM).

 

AVForums Yamaha RX-A1080 HME Yamaha RX-A1080 What Hi Fi Yamaha RX-A1080

Varenr: 128859
12 490,-
-+
Bekreftet til lager 02.03.2021
Soundgarden Trondheim (Utstilling)
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSUPPORT
Beskrivelse

7.2-kanals AVENTAGE-modell med den nyeste, mest avanserte Surround:AI. Receiveren er fullstappet med krefter og funksjonalitet som gir deg fantastiske filmopplevelser og nydelig musikkgjengivelse fra dine favoritt strømmetjenester. RX-A1080 har støtte for Dolby Atmos® og DTS-X™ som sammen med smart lyprosessering gir deg en altoppslukende kinoeffekt hjemme i din egen stue.

 

 • 7-kanals kraftfull surround lyd
 • 110 W per kanal (8 ohm, 20 Hz-20 kHz, 0,06 % THD, 2 kanaler i drift)
 • 170 W per kanal (4 ohm, 1 kHz, 0,9 % THD, 1 kanal i drift)
 • 165 W per kanal (8 ohm, 1 kHz, 10 % THD, 1 kanal i drift)
 • Surround:AI optimaliserer automatisk surround-effekten i sanntid
 • Dolby Atmos® og DTS:X™ med CINEMA DSP HD3
 • YPAO™-R.S.C. med flerpunktsmåling og presisjons-EQ
 • Kan tilkobles trådløse surround-høyttalere* (*MusicCast 20 eller MusicCast 50)
 • Amazon Alexa-kompatibel stemmestyring* (*Tilgjengelighet varierer med region)
 • Svært stiv konstruksjon med Anti Resonance Technology (A.R.T.) Wedge
 • Komponenter av høy kvalitet for optimal ytelse
 • Digital lydbehandling i profesjonell kvalitet med ESS DAC
 • MusicCast multirom teknologi for flere rom
 • Innebygde musikkstrømmetjenester
 • HDMI® (7 inn / 3 ut) med Dolby Vision™ og Hybrid Log-Gamma
 • Phono-inngang for platespiller (MM)

 

 

Grensesprengende lyd med Surround:AI

AI-teknologien analyserer scenen i filmen og skaper den optimale surround-effekten for å gjengi filmlyden så presist som mulig. Denne AI-teknologien analyserer og optimaliserer scenene i sanntid ved å fokusere på forskjellige lydelementer som dialog, bakgrunnsmusikk, omgivende lyder og lydeffekter – som om en Yamaha-lydtekniker sitter og justerer lyden spesielt for deg. Dette skaper en overbevisende tilstedeværelse som man sjeldent oppnår i en hjemmekino.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Virkelighetsnær surround

Denne AV-receiveren støtter Dolby Atmos og DTS-X-avspilling med CINEMA DSP HD3, og tar kinoopplevelsen til nye høyder. Den nye CINEMA DSP HD3 har nyutviklede signalbehandlingsalgoritmer og tre sett med high performance prosessorer. Dette maksimerer kinofølelsen og gir en presis og tilstedeværende gjengivelse av hele surroundsporet. CINEMA DSP HD3 skal sørge for å gi deg kinofølelsen hjemme i din egen stue.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Optimal ytelse for renere lyd

Receiveren er svært robust, og innvendig forsterket med metall tverrprofiler i en H-form. Den har også Anti Resonance Technology (A.R.T.) Wedge, som er en femte fot i midten av enheten som demper vibrasjoner fra krafttransformatoren og andre steder. Takket være disse forbedres stabiliteten og chassisressonansen avledes, noe som så godt som eliminerer ekstern vibrasjon, og sikrer høyest mulig lydkvalitet. For AVENTAGE-modellene har Yamaha vært ekstremt nøye på å velge komponenter av aller høyeste kvalitet. Alt ifra en kraftig effektiv effektforsterker med dempede kjøleribber, en tilpasset stor strømtransformator og DSP kretser med høy ytelse.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Profesjonell lydkvalitet

Med SABRE 9007S Premier Audio DAC-er fra ESS Technology for å oppnå et eksepsjonelt bra signal-til-støyforhold og opptil 120 dB dynamisk område, produserer denne AV-receiveren digital lyd av profesjonell kvalitet.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Avansert romkorreksjon

YPAO-R.S.C. (Reflected Sound Control) R.S.C. analyserer romakustikken og kalibrerer etter forholdene i rommet. R.S.C. korrigerer tidlige refleksjoner for surroundlyd i studiokvalitet. I tillegg har den DSP Effect Normalisation, som justerer CINEMA DSP-parametrene etter den reflekterte lyden.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Trådløse surround-høyttalere

Kombiner denne receiveren med MusicCast 50- eller MusicCast 20-høyttaleren og gled deg over hvor imponerende enkelt det er å lage en hjemmekino med trådløse bakhøyttalere. Resultatet er oppsiktsvekkende realistisk lyd med et ryddig og pent oppsett. Det er såre enkelt å omskape TV-stua til et underholdningsrom hvor du kan nyte filmer og musikk fullt ut.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Lyd og bilde i flere rom med MultiCast og sone 2

MusicCast gjør det lekende lett å nyte lyd i alle rom. Det er bare å koble sammen alle MusicCast produktene i et felles nettverk, så kan du spille av lyd i hele huset.

 

Du kan overføre video- eller lydinnhold (ikke bare fra HDMI-inngangene, men også andre lydkilder som for eksempel digital eller analog lyd, nettverksinnhold og FM/DAB-radio) til en TV eller et hjemmekinoanlegg i et annet rom (sone 2). Dette gir deg mulighet til å se og høre på samme innhold som i hovedrommet (der receiveren er står), eller til og med forskjellig innhold i de to sonene. Et grafisk brukergrensesnitt på skjermen gjør det enkelt å bla gjennom og velge innhold fra den andre sonen, uansett hva som spilles av i hovedrommet.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

En verden av musikk

Utforsk en verden av musikk med innebygde musikkstrømmetjenester.* Synkroniser spillelistene dine og sangene du liker, fra smarttelefonen eller datamaskinen til RX-A1080. Musikkstrømmetjenester gjør det utrolig enkelt både å lytte til favorittene dine og oppdage ny musikk. *Tilgjengeligheten av musikkstrømmetjenester varierer med region.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Virtuell 11-kanals surroundlyd

CINEMA DSP HD3-avspillingen kan gjengi opptil 11-kanals lyd – selv på et 7-kanals oppsett. Den totale gjengivelsen av rommets data, inkludert den vertikale aksen, bidrar til å skape et overveldende realistisk lydbilde. Krever at man har tilkobling til en fronthøydehøyttaler (se bilde). Dolby Atmos og DTS: X-lydsporet kan ikke brukes i denne modusen.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Tre HDMI-utganger

Siden RX-A1080 har tre HDMI-utganger, kan du koble til en TV, projektor og en tredje enhet – samtidig. Det betyr for eksempel at du kan bruke TV-en din som vanlig, men bruke projektoren for favorittfilmene dine, eller vise samme innhold som i hovedrommet ut i andre rom. Enkelt og uten å måtte bytte om kabler. Alle utgangene støtter HDR (Dolby Vision-kompatibel, Hybrid Log-Gamma), 4K/60p-gjennomgang, 4K-oppskalering osv.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

7.2-kanals forforsterker utganger

Du kan sette inn en ekstern effektforsterker (for-slutt forsterker) til denne AV-receiveren for å forbedre og øke nivået på lyden i dine høyttalere. Soundgarden anbefaler for eksempel å bruke en effektforsterker til å drive de to fronthøyttalerne. Slik sikrer du deg bedre lydkvalitet på de to kanalene som krever mest av forsterkeren.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

App-styring og DAB+ radio

Den brukervennlige appen gjør det enkelt å slå receiveren på eller av, regulere volum, velge inngang, kontrollere DSP-funksjonene – og mye, mye mer – fra en iOS- eller Android™-enhet. Du kan også velge mellom 23 forskjellige språk, tilpasse grensesnittet ved å skjule ubrukte ikoner og endre navn på funksjoner. En nettbrettversjon er også tilgjengelig. DAB og DAB+ er digitale lydkringkastingsformater som tilbyr et stort utvalg av radiostasjoner med høy lydkvalitet.

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

La oss ta en prat

«Alexa, ask MusicCast to play Favourite 1 in the kitchen.» Med Alexa-integrert stemmestyring er det bare å spørre. RX-A1080 gir deg full kompatibilitet med alt stemmestyrt utstyr fra Amazon. Velkommen til det Smarte hjem. *Tilgjengeligheten av stemmestyring via Amazon Alexa varierer med region. 

 

Yamaha RX-A1080 hjemmekinoreceiver

 

Utvidet garanti

Yamaha tilbyr utvidet garanti på produktene i Aventage serien. Ved å registrere ditt produkt utvides garantiperioden fra 2 til 3 år. Produktet må registreres innen 6 måneder etter innkjøpsdato. Den forlengede garantien er kun gyldig om den opprinnelige innkjøpskvitteringen leveres inn sammen med garantibeviset. Du vil motta garantibeviset via e-post umiddelbart etter at produktet er registrert. Du kan registrere ditt produkt her.

Teknisk info

Produktinformasjon

Farge Sort
Gruppe 2 Hjemmekino
Gruppe 3 Receiver
Merke Yamaha


Forsterker

 
Kanaler 7.2
Rated Output Power (1kHz, 1ch driven) 170 W (4 ohms, 0.9% THD)
Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven) 110 W (8 ohms, 0.06% THD)
Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven) (JEITA) 165 W (8 ohms, 10% THD)
Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms) 135 / 165 / 210 / 280 W

Surround-prosessering

 
Surround:AI Ja
CINEMA DSP Ja (HD3)
DSP Programs 24
Dialog Level Adjustment Ja
Virtual Presence Speaker Ja
Virtual Surround Back Speaker Ja
Dialogue Løft Ja (no presence speakers required)
SILENT CINEMA / Virtual CINEMA DSP Ja (Virtual CINEMA FRONT)
Dolby Atmos Ja
Dolby True HD Ja
Dolby Digital Plus Ja
Dolby Surround Ja
DTS:X Ja
DTS-HD Master Audio Ja

Lydfunksjoner

 
Filformater MP3 / WMA / MPEG-4 AAC: up to 48 kHz / 16-bit, ALAC: up to 96 kHz / 24-bit, FLAC: up to 192 kHz / 24-bit, WAV / AIFF: up to 192 kHz / 32-bit, DSD: up to 11.2 MHz
Pure Direct Ja (with video on mode)
Compressed Music Enhancer Ja
High-resolution Music Enhancer Ja
YPAO multi-point measurement

Ja, med R.S.C. (Reflected Sound Control) , 3D, 64-bit High Precision EQ

Calculation and Angle Measurement

YPAO Volume Ja
Adaptive DRC (Dynamic Range Control) Ja
Initial Volume & Maximum Volume Setting Ja
A.R.T. Wedge Ja 
BTL connection Nei
Mulighet for Bi-amping Ja 
Lydforsinkelse Ja (0-500 ms)
DAC ESS 384 kHz / 32-bit SABRE Premier DAC ES9007S

Videofunksjoner

 
4K Ultra HD Pass-through og oppskalering Ja (4K / 60p, 4:4:4)
HDMI 3D passthrough Ja
HDMI eARC Ja (via kommende firmware-oppdatering) 
HDMI Audio Return Channel Ja
HDMI oppskalering Ja (Analogue to HDMI® / HDMI to HDMI)
Videojusetering Nei
Deep Color/x.v.Color/24Hz Refresh Rate /Auto Lip-Sync Ja

Tilkobling

 
MusicCast Surround Ja
HDMI innganger / utganger 7 / 3 (HDCP2.2, HDR10 / Dolby Vision / HLG and BT.2020 compatible)
HDMI CEC Ja (SCENE, Device Control)
USB input USB Memory, Portable Audio Player
Nettverksport Ja
Wi-Fi Ja (2.4 / 5 GHz)
AirPlay Ja
Bluetooth Ja (SBC / AAC)
Front AV input USB / analog audio
Digital optisk innganger / utganger 3 / 0
Digital coax innganger / utganger 3 / 0
Analoge innganger / utganger 9 (front 1) / 0
Platespillerinngang Ja (MM)
XLR-terminal Nei
Component Video inngang 2
Composite Video inngang 4
Pre-out 7.2 kanals
Hodetelefon-utgang 1

Tuner

 
FM-tuner Ja
DAB+ Ja

Sone-kontroll

 
Sone 2 Audio Utgang Preout / HDMI
Powered zone Sone 2
Sone video output HDMI / Component / Composite
Sone HDMI Ja (HDMI Zone Switching)
Sone GUI Nei
RS-232C Interface Ja
Trigger utganger 2
Fjentontroll (IR) innganger 1 / 1
Party mode Ja

Generelt

 
App-styring Ja
Standby strømforbruk (IR onløy) =0.1W
Auto power standby Ja
ECO-mode Ja (opptil -20% strømbruk)
Mål (B x H x D) 435 x 182 x 439 mm (with antenna up: 435 x 269 x 474 mm)
Vekt 14,9 kg
Tilbehør
Alternativer
SUPPORT
104422