Pro-Ject X1 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X1 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X1 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X1 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X1 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X1 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang

Pro-Ject X1 B - Valnøtt

Platespiller med balansert utgang

Fullbalansert versjon av Pro-Ject X1 med Mini XLR utgang og Pick it Pro B pickup. Perfekt match med enten Pro-Ject DS3 B eller S3 B riaa-trinn.

 

Eisa Awards Pro-Ject X1 Stereo+ Pro-Ject X1 Lyd og Bilde Pro-Ject X1

Varenr: 118921
11 990,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Platespillere ser tilbake på en lang historie. Over tid har mange ting endret seg, ikke bare fra tekniske muligheter, men også fra miljøet. Trådløse nettverk er allestedsnærværende og utallige elektroniske enheter gjør hjemmet ditt "smartere". Dette betyr at det nå er mange ekstra elektromagnetiske felt, som kan forstyrre platespillerens signal. Slik var det rett og slett ikke for 30 år siden. For å sikre den beste tilkoblingen til din phono-forforsterker har Pro-Ject nå designet det de kaller "True Balanced Connection".

 

Balanserte lydforbindelser er vanligvis kjent fra den profesjonelle sektoren som innspillingsstudioer eller livekonserter. Det er veldig viktig å ha en stabil og interferensfri forbindelse, da disse signalene vil bli sterkt forsterket. Det samme gjelder tilkoblingen fra platespilleren din til phono-forforsterkeren (riaa-trinn). Den store fordelen med en balansert tilkobling er dens evne til å fjerne oppfanget støy og forstyrrelser. Og det beste av alt er at en pickup av natur allerede er en balanserte signaltransduser! Med True Balanced bruker du rett og slett alt, bokstavelig talt alt, som pickupen din plukker opp fra platesporet. Du kaster ikke halvparten av det brukbare signalet, slik det gjøres i typiske single-ended RCA phono-tilkoblinger.

 

X1 B kommer med mini XRL- og RCA-utganger og med Pro_Jects standard semi-balanserte Connect it Phono E RCA-kabel. Ved å oppgradere til den fullbalanserte Connect it Phono S Mini XLR og bruke et balansert phono-trinn, som feks Phono Box S3 B eller DS3 B, er du klar for True Balanced-opplevelsen. Dette fører til økt dynamikk, mindre støy og forbedret signal/støyforhold. Tenk på det som at du nå kan høre deler av musikken som rett og slett ikke var der før.

 

Pro-Ject har laget platespillere siden 1991 og har laget alle sine platespillere i tråd med sin konstruksjonsfilosofi: produktene skal være enkle, men med teknisk korrekt design, ha materialer av høy kvalitet og være håndlaget i EU. X1 er en platespiller i ekte Pro-ject ånd som leverer best mulig lyd til prisen og er kun utstyrt med det du trenger for å spille plater – hverken mer eller mindre.

 

 • Elektronisk hastighetsvelger
 • Stillegående motor
 • Balansert mini XLR utgang
 • Ekstremt presist lager
 • 1,5 kg tung akryl tallerken
 • 8,6" karbon/alu sandwich tonearm
 • TPE-dempet motvektslodd
 • Kardan 4 pin point tonearm lager med ultra lav friksjon
 • Pick it Pro B MC pickup
 • Massivt og tungt MDF chassis
 • Spesiallaget Phono-kabel
 • Justerbare aluminium/TPE føtter
 • Støvlokk
 • Håndlaget i Europa

 

Presis hastighetskontroll

X1 benytter en sofistikert DC/AC-generator som kombinert med hastighetskontroll-kortet leverer ren og stabil strøm til den stillegående motoren. Dette gjør at motoren går mye jevnere enn en direkte-koblet AC-motor. For å sikre at vibrasjoner fra motoren ikke forplanter seg i chassiset og videre til nålen er motoren montert i et eget oppheng.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Robust tallerken

Den presise motoren er koblet til tallerkenen med en reim av gummi. X1 benytter et tallerkensystem med en tung, ikke-resonerende akryl tallerken på 1,5 kg som ligger oppå en undertallerken med et svært presist lager (0,001mm toleranse) som sikrer minst mulig friksjon når tallerkenen spinner rundt. Materialene er nøye utvalgt for å gi pickupen best mulig betingelser for å lese av vinylrillene med høy presisjon.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Ny tonearm

Til X1 benytter Pro-Ject en ny tonearm. Armen som er en 8,6" karbon/aluminium sandwitch-konstruksjon er utrolig lett og stiv som inkluderer et ikke-resonnerende headshell. Azimut og VTA kan justeres slik at pickupen sporer perfekt i rillene. Et TPE-dempet (termoplastisk gummi) motvektslodd medfølger og sørger for ytterligere reduksjon av resonanser.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Pro-Ject Pick it Pro B

X1 benytter en Pro-Ject Pick it Pro MC pickup som er produsert av Ortofon på Pro-jects spesifikasjoner.

 

 

Pick it Pro B pickup

 

Solid chassis

For å sørge for god kontroll på resonanser benytter X1 et chassis som er laget av tung maskinfrest MDF med svært tett masse. Føttene er en aluminium/TPE sandwitch-konstruksjon med mulighet for høydejustering slik at du kan sørge for at platespilleren er helt i vater og har en god mekanisk avkobling mot underlaget. Dette reduserer vibrasjoner som kan forplante seg videre til den sensitive nålen i pickupen.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller

 

Kabel tilpasset platespiller

Det elektriske signalet som genereres av nålens bevegelser i vinylrillene er svært svakt og dermed sensitiv for kvaliteten på kablene som blir brukt til å overføre signalet til RIAA-forsterkeren. Til X1 følger Pro-Jects egenutviklede Connect it E kabel med. Dette er en semi-balansert kabel med lav kapasitans og kraftig skjerming som er spesielt konstruert for å ivareta det sensitive signalet fra pickupen. Men for å oppnå fullverdig balansert signal må du  oppgradere til den fullbalanserte Connect it Phono S Mini XLR og bruke et balansert phono-trinn, som feks Phono Box S3 B eller DS3 B.

 

 

Pro-Ject X1 platespiller
Teknisk info
Speed33, 45, 78 (electronic speed change)
Principlebelt drive
Speed variance33: 0.30% 45: 0.25%
Wow & flutter33: 0.15% 45: 0.13%
Platter20mm thick, 1.5 kg heavy acryl
Main bearingstainless steel/brass
Tonearm8,6” carbon/aluminium sandwich
Effective arm length218,5 mm
Overhang18 mm
Effective tonearm mass10,0g
Tracking force range0 - 30mN
Included accessories15volts DC /0,8A power supply, Dust cover, Connect it E Phono cable, feltmat
Power consumption5,0 watts max /< 0.3 watt standby
Dimensions415 x 125 x 335 mm (WxHxD)
Weight7 kg net / 9.5 kg gross weight
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
223396