103956 103956 103956 103956 103956

Marantz SR8012

Hjemmekinoreceiver - Sort

SR8012 er toppmodellen av hjemmekinoreceiverne fra Marantz. Forsterkeren er utstyrt med hele 11 kanaler på 205 watt hver. Strømforsyningen er voksent dimensjonert (780VA) og gir godt overskudd til selv de mest intense lydsporene. Lyden prosesseres av fire SHARC digitalprosessorer(DSP) med en oppløsning på 32-bits fra hver prosessor. SR8012 er utstyrt med det siste markedet har å by på av teknologi, inkludert full 4K kompabilitet med HDR støtte og Dolby Atmos lyd-dekoding.

 

Lyd og Bilde Marantz SR8012 Audioholics Marantz SR8012 Home Theater Review Marantz SR8012

Varenr: 127492
34 990,-
-+
Bestillingsvare (4 dager)
 • 0Bergen Butikklager
 • 0Eksternlager Mono
 • 0Forus Butikklager
 • 0Haugesund Butikklager
 • 0Hovedlager Audio Import
 • 0Hovedlager Mono
 • 0Hovedlager Soundgarden
 • 0Kristiansand Butikklager
 • 0Multirom
 • 0Oslo Butikklager
 • 0Soundgarden transitt
 • 0Trondheim Butikklager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSUPPORT
Beskrivelse

SR8012 er toppmodellen av hjemmekinoreceiverne fra Marantz. Forsterkeren er utstyrt med hele 11 kanaler på 205 watt hver. Strømforsyningen er voksent dimensjonert (780VA) og gir godt overskudd til selv de mest intense lydsporene. Lyden prosesseres av fire SHARC digitalprosessorer(DSP) med en oppløsning på 32-bits fra hver prosessor. SR8012 er utstyrt med det siste markedet har å by på av teknologi, inkludert full 4K kompabilitet med HDR støtte og Dolby Atmos lyd-dekoding.

 

 • 11.2 kanals hjemmekinoreceiver med 205W per kanal
 • 4K / 60 Hz full rate pass-through, 4: 4: 4 farge oppløsning, HDR, BT.2020, Dolby Vision og HLG (Hybrid Log Gamma) pass-through
 • Ett kretskort pr forsterkerkanal, sentralt montert
 • Overdimensjonert toroidal transformator; kobberbelagt chassis
 • 8 HDMI-innganger (inkl. 1 front) med full HDCP 2.2-støtte; 3 HDMI-utganger (inkl. Zone 2)
 • eARC (Enhanced Audio Return Channel) støtte via firmware-oppdatering
 • Analog til HDMI-konvertering og SD til HD / 4K oppskalering
 • Dolby Atmos (inntil 7.1.4 eller 9.1.2), DTS: X og Auro-3D innebygget
 • Wi-Fi med 2,4 GHz / 5 GHz dual band-støtte
 • HEOS Wireless Multi-Room Audio Technology
 • AirPlay, Bluetooth, Internet Radio, Spotify Connect, TIDAL, Deezer med mer
 • DSD (2.8 / 5.6MHz), FLAC, ALAC og WAV-støtte
 • Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Dynamisk volum og Dynamisk EQ
 • Fargekodede høyttalerterminaler, Oppsettassistent, Marantz 2016 AVR Remote App
 • Intelligent ECO-modus med av / på / auto innstilling
 • Avanserte multi-rom alternativer; 11.2-kanals prosessering med pre-out for alle kanaler; RS232 kontroll; Crestron Connected

 

Den ultimate Marantz forsterkeren

SR8012 er konstruert for å trekke ytelsen fra en integrert hjemmekinoforsterker så langt som mulig. Får å oppnå dette bruker Marantz teknologi fra sine 2-kanals referanse modeller. Den overdimensjonerte strømforsyningen (780VA) benytter en skjermet toroidal trafo. Kabinettet er i kobber for å skjerme de sensitive kretsene mot elektromagnetisk støy. Med 11 kanaler innebygget kan forsterkeren enkelt drive et 7.2.4 Dolby Atmos oppsett. Det vil si 7 høyttalere i tradisjonell hjemmekinoplassering med 2 subwoofere og fire høyttalere i taket som gir perfekt 3D-lyd. Forsterkerne er høyst konfigurerbare og kan istedenfor drive høyttalere i andre rom.

 

Nyeste HDMI-formater, HDCP 2.2 kompatibel

Forsterkeren er utstyrt med 8 HDMI-innganger, inkludert en som er beleilig plassert i front for hurtig tilkobling, og har en avansert videodel som støtter de nyeste HDMI formatene. Dette inkluderer 4K Ultra HD 60Hz video, 4: 4: 4 Pure Color sub-sampling, High Dynamic Range (HDR) og 21: 9 video, 3D, ??BT.2020 og Dolby Vision pass-through på alle innganger. HLG (Hybrid Log Gamma), et nytt HDR kringkastingsformat vil støttes via en fremtidig firmware oppdatering. Med støtte for den siste standarden for kobibeskyttelse (HDCP 2.2) er forsterkeren klar for å kobles til siste generasjon Blu-ray spillere og 4K UHD nettverksstrømmere. Forsterkeren har 3 HDMI utganger - to til hovedsonen slik at man kan kjøre TV og projektor parallelt, og en til sone 2.

 

Dolby Atmos, DTS:X

Dolby Atmos og DTS: X er en helt ny type surround format som har objektbasert koding og ikke kanalbasert koding slik som tidligere formater har hatt. Dette gir lyddesigneren mulighet til å nøyaktig plassere lyder hvor som helst i det tre-dimensjonale rommet. Til SR8012 kan man koble 7.2 hjemmekinohøyttalere og 4 ekstra tak høyttalere (eller 4 ekstra Dolby Atmos høydehøyttalere) for den ultimate hjemmekino opplevelsen. Med hele 11 forsterker kanaler innebygget kan man nyte en komplett 3D-lyd opplevelse uten ekstra forsterkere tilkoblet. Prosessoren kan oppskalere et 5.1 signal til Dolby Atmos og DTS Neural: X ved å simulere 3D-lyd fra standardformatene.

 

Auro-3D

Auro-3D plasserer deg i en stor lyd-boble, i midten av handlingen og gir en oppslukende surroundlydopplevelse takket være dedikerte høyde og tak kanaler, i tillegg til de vanlige kanalene. Høydeinformasjon, fanget i opptaket eller opprettet under lydmiksen, blir blandet inn i en standard 5.1 PCM stream som kommer fra en vanlig Blu-ray. Videre gjenkjenner Auro-3D-motoren mono, stereo, 5.1 surround eller et Auro-kodet signal og dekoder det til 3D-lyd.

 

HDMI eARC

eARC (Enhanced Audio Return Channel) støtter overføring av 3D-lyd fra TV-apparatene dine med en enkelt HDMI-tilkobling. Denne funksjonen vil bli aktivert via en fremtidig firmwareoppdatering.

 

Trådløs avspilling

SR8012 er utstyrt med doble antenner for å sikre stabilt mottak fra det trådløse nettverket. Med trådløs tilkobling via Wi-Fi, Airplay og Bluetooth kan man spille av innhold fra nærmest alle enheter.

 

Innebygget HEOS multirom

Med innebygget HEOS teknologi kan du nyte din favoritt film i hovedrommet, mens andre nyter stereolyd fra ulike kilder i et annet rom. SR8012 er utstyrt med høyttaler utganger, samt pre-amp utganger for sone 2 og 3. Det finnes også en dedikert HDMI-utgang for sone 2 lyd og video, slik at du kan ha 2 forskjellige videokilder i 2 forskjellige rom samtidig. Enhver nettverkskilde, samt streamet innhold via Bluetooth og AirPlay kan nytes i sone 1 og sone 2 og 3. Ved hjelp av HEOS appen har du full kontroll og kan strømme musikk fra tjenester som Spotify, TuneIn Internett-radio, Soundcloud, Tidal, Deezer for å nevne noen.

 

High Resolution Audio

SR8012 lar deg gjengi høyoppløselige lydspor med oppløsning opp til 24-bit / 192 kHz ALAC, FLAC og WAV lossless filer samt DSD 2.8MHz og 5.6MHz spor (audiofile formatet SACD ) via USB-port i frontpanelet eller fra nettverkskilder. Du kan også lytte på filtyper fra MP3 til høyoppløste lossless filer.

 

Avansert 32-bit DAC

Konverteringen fra digitale til analoge signaler utføres av en AKM 32-bit DAC i referanseklassen. Dette sikrer presis lydgjengivelse med svært lav jitterstøy i alle kanaler.

 

Marantz HDAM

HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) er en teknologi som gir produktet større båndbredde, høyere oppløsning og større dynamikk. Nøye utvalgte komponenter og spesialdesignede kretsløp i feedback loopen sørger for at støy og forvrengning blir redusert. Resultatet er bedre signal/støyforhold og større båndbredde som gir enda mer troverdig lydgjengivelse. HDAM teknologien finner du i alle referanseproduktene fra Marantz, SR8012 inkludert.

 

Avansert Audyssey MultiEQ XT32

Audyssey MultiEQ XT32 er deres mest avanserte romkorreksjon. Den benytter en egen målemikrofon som måler hver enkelt høyttaler for seg, inkludert subwooferen og regner ut lydsignalets EQ med hjelp av avanserte DSP-algoritmer. Systemet kan måle i inntil 8 posisjoner for et jevnest mulig frekvensrespons i rommet, regne ut avstand, justere hver kanal for seg og og kalibrere nivåjustering. Audyssey Dynamic Volume utjevner irriterende hopp i volum (for eksempel fra TV-reklame), så du kan høre på lavt volum og fortsatt ha glede av klare dialoger og alt av lydeffekter, mens Audyssey Dynamic EQ gjør at man har lik frekvens respons på systemet uansett lydnivå.

 

Audyssey MultEQ Editor App

SR8012 støtter den helt nye Audyssey MultEQ Editor Appen. Her kan du studere og etterjustere målingene, slik at du kan optimalisere lyden i forhold til rommet og egne preferanser.

 

 • Se på høyttaler oppsettet, sjekke tilkoblinger
 • Se før og etter resultat av Audyssey-kalibrering
 • Justere Audyssey target kurve for hver enkelt kanal
 • Juster EQ for hver enkelt kanal
 • Bytte mellom 2 forskjellige avrullings kurver for diskant
 • Aktiver/deaktiver mellomtone-kompensasjon for vokal avspillinger
 • Lagre og hente kalibrerings resultater

 

Audyssey MultEQ Editor-appen, for Android og iOS, er tilgjengelig for kjøp fra Apple AppStore eller Google Play Store.

 

Eksterne kontrollfunksjoner

SR8012 har en rekke funksjoner som gir forbedret kontroll og kompatibilitet med tredjeparts integrasjonsløsninger, inkludert IP-kontroll, enten via kablet LAN-tilkobling eller Wi-Fi. For å sikre kompatibilitet med andre komponenter er det en fjernkontroll inngang og utgang på bakpanelet, sammen med en flasherinngang og en 12V-trigger utgang, mens det er en RS-232C seriell port for direkte tilkobling til ekstern hjemmautomatisering og kontrollutstyr. SR8012 har også Crestron Connected for rask og enkel integrering med utstyr for hjemmeautomasjon.

 

Dobbel subwooferutgang

En enkelt subwoofer krever optimal plassering for å unngå hørbare topper og dipper i lavfrekvensområdet ved hovedlytteposisjonen. SR8012 støtter to subwoofere: brukes på forskjellige steder, disse vil til og med utjevne variasjoner i lavfrekvensområdet for mer nøyaktig bass hvor som helst i rommet.

 

Smart TV-tilkobling

Via HDMI CEC (forbrukerelektronikk-kontroll) -funksjonaliteten på enkelte Smart-TVer, er det mulig å styre SR8012 med fjernkontrollen til TVen. Når mottakerens "HDMI-kontroll" er satt til PÅ, stiller du inn "Smart Menu" mottakerstyringsfunksjonene og TV-apparatets startmeny på Smart Meny gir deg direkte tilgang til valgene for kilde og surroundmodus, hovedoppsettmenyen og forhåndsinnstillinger for Smart Select-konfigurasjon.

 

Enkle Smart Select Funksjoner

SR8012 har fire Smart Select-knapper på frontpanelet og fjernkontrollen: Hver lagrer et foretrukket oppsett - inngang, volum og Audyssey-konfigurasjon - for en bestemt kilde. Trykk en knapp, og SR8012 kan perfekt konfigureres for alt fra Blu-ray eller TV-settet til din favoritt Internett-radiostasjon.

 

Enkel å sette opp, enkel å bruke

For enkel installasjon er SR8012s horisontale høyttalerterminaler fargekodet, med et sett med tilhørende kabel-etiketter som følger med for å sikre riktig tilkobling. Forsterkerens klare grafiske skjermdisplay har en eksklusiv oppsettassistent som kombineres med hurtigstartveiledningen for å gi veiledning og optimalisere kritiske innstillinger for best mulig lydkvalitet uansett konfigurasjon.

 

Audiophile Heritage i over 60 år

Marantz ble grunnlagt i 1953 og har i løpet av sin lange og rike historie designet lydkomponenter som er omfavnet av musikelskere og kritiske lyttere rundt om i hele verden. SR8012 er utviklet under slagordet Music Matters og leverer en superb musikk og hjemmekino opplevelse.

Teknisk info

Produktinformasjon

Farge Sort
Gruppe 2 Hjemmekino
Gruppe 3 Receiver
Merke Marantz


Multichannel Surround 

 • DTS HD Master
 • DTS:X
 • DTS Neural:X
 • Dolby TrueHD 
 • Dolby Atmos 
 • Dolby Surround 
 • Auro 3D
 • Multichannel Stereo 
 • max. number of processing (preamp) channels 11.2 

Sound Enhancements 

 • Single Board Power Amplifier 
 • Discrete Power Amplifier 11
 • Copper plated chassis 
 • Power Transformer: Toroidal
 • Current Feedback Topology
 • Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM) 
 • Pure Direct 
 • High Grade Audio Components 
 • Gold plated RCA terminals 
 • Clock Jitter Reducer 
 • Audyssey MultEQ XT32
 • Audyssey Dynamic EQ / Dynamic Volume 
 • Audyssey LFC 
 • Audyssey APP support 
 • Compressed audio Enhancer: MDAX2 

Network

 

 • HEOS Multiroom & Streaming
 • Lossy formats MP3 / WMA / AAC 
 • Lossless formats FLAC / ALAC / WAV 
 • Lossless formats: FLAC HD 192/24 / WAV 192/24 / ALAC 192/24
 • DSD Audio Streaming up to DSD5.6
 • FLAC HD 192/24 
 • WAV 192/24 
 • ALAC 192/24 
 • Gapless playback (FLAC, WAV, AIFF, ALAC, DSD)
 • AirPlay audio streaming 
 • Internet Radio TuneIn Spotify Connect / Tidal / Deezer / others
 • Compatible with Remote APP for Smart Phones Android / iOS
 • Compatible with Remote APP for Tablets Android / iOS/Amazon Kindle
 • Ethernet 
 • WiFi 
 • Bluetooth

 

HDMI

 

 • HDMI inputs back / front 7 / 1
 • HDCP2.2 support 
 • HDMI outputs main / zone 2 / 1
 • Video conversion Analog -> HDMI 
 • Analogue to HDMI scaling up to 4K 60/50
 • HDMI to HDMI scaling up to 4K 60/50
 • GUI Overlay on HDMI 
 • HDMI: 3D / 4K / CEC / ARC
 • Enhanced ARC
 • Dolby Vision / HLG
 • 4k signal pass-through / scaling / GUI overlay
 • HDMI pass-though in standby mode 
 • Picture adjust / Noise reduction 
 • CEC 
 • DSD Audio capability 
 • Audio Return Channel 
 • Auto LipSync 

 

MULTIROOM / CI

 

 • HEOS Multiroom integrated
 • TV Sound grouping
 • Multiroom zones 3
 • Zone audio source (2ch): HDMI / opt, coax / Network, USB / analog
 • Zone audio output: speaker / preout
 • Zone HDMI output from HDMI source
 • IP control / RS232 control / App control
 • IR Flasher In
 • Marantz remote bus
 • DC Trigger output 2

 

Others

 

 • Auto speaker setup by microphone Audyssey MultEQ XT32
 • FL Display 2 lines + port hole
 • Graphic User Interface - GUI Advanced
 • ISF certification 
 • GUI languages 9
 • Setup Assistent 
 • Smart Select 
 • Firmware Update by Network / USB 
 • Variable cross over
 • Optimized Bass Redirection
 • Bass Sync
 • ECO Mode
 • Auto Power off
 • Sleep Timer

 

Inputs/Outputs

 

 • Composite In / Out 4+1 / 2
 • Component In / Out 3 / 1
 • HDMI In / Out 7+1 / 3
 • Multi-Room Video Out: Video / HDMI
 • Analogue In  6+1
 • Phono (MM) In
 • Digital Inputs: Coaxial / Optical 2 / 2
 • Multi-Room Out: analog 2 
 • Multichannel Pre Out (11.2)
 • Subwoofer Out 2 (independant)
 • 7.1 multichannel input
 • Speaker Terminal: Gold plated screw
 • Number of speaker terminals 11
 • Speaker A/B / Bi-amp drive / Multi-Room Speaker assignable
 • Speaker A / B assignable
 • Bi-amp drive assignable
 • Multi-Room Speaker Terminal assignable
 • Front Inputs: Audio / Composite / HDMI / USB
 • USB Audio / Made for iPod / Works with iPhone / AirPlay / AirPlay

 

Specifications

 

 • number of poweramps 11
 • Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.05% 2ch Drive) 140 W
 • Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive) 175 W
 • Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive) 205 W

 

General

 

 • Available colors: Black / Silver-Gold 
 • Metal Front Panel
 • System Remote Control RC038SR
 • Pre-programmed / Learnable / LCD Display
 • Power Consumption in W TBD
 • Power consumption No-Sound (ECO on / off) in W TBD
 • Standby Consumption in W 0.2
 • CEC Standby Consumption in W 0.5
 • Network Control On Consumption in W TBD

 

Maximum Dimensions

 • Antenna:Horizontal:(W x D x H) in mm 440 x 460 x 185
 • Antenna:Vertical :(W x D x H) in mm 440 x 460 x 248
 • w/o Antenna :(W x D x H) in mm 440 x 450 x 185
 • Weight in kg TBD
Tilbehør
Alternativer
SUPPORT
103956