Marantz SR6015 hjemmekinoreceiver Marantz SR6015 hjemmekinoreceiver Marantz SR6015 hjemmekinoreceiver Marantz SR6015 hjemmekinoreceiver Marantz SR6015 hjemmekinoreceiver

Marantz SR6015 - Sølvgull

Hjemmekinoreceiver

Marantz SR6015 gir deg virkelig valuta for pengene. Receiveren er godt utstyrt med det meste av det som trengs av funksjoner, og den leverer høy lydkvalitet med nok krefter til å drive de fleste høyttalere.
Varenr: 113340
17 990,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager
orange-stock-iconSoundgarden Forus (Utstilling)
green-stock-iconSoundgarden Trondheim

Fri frakt på ordre over 1.000,-

14 dagers retur både i butikk og på nett

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Marantz SR6015 er kanskje den receiveren som gir deg mest valuta for pengene. Receiveren er godt utstyrt med det meste av det du trenger av funksjoner og tilkoblinger. Den er kraftig nok til at den vil drive de fleste normale høyttalere med god kontroll, og har den glimrende lydkvaliteten Marantz er så kjent for.

 

 • 9.2 kanaler, med 11.2 pre-out kanaler
 • 185 watt pr kanal (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive)
 • Proprietære HDAM-kretser
 • Current Feedback-kretser
 • AKM AK4458 32-bit D/A-konverter
 • Hybrid PLL Clock Jitter Reducer
 • Roon Tested
 • 8K/60Hz og 4K/120Hz pass-through
 • 8K oppskalering fra Full HD eller 4K kilder
 • 7 HDMI innganger, 3 HDMI utganger
 • Enhanced Audio Return Channel (eARC)
 • Dolby Atmos
 • Dolby Atmos Height Virtualization Technology
 • DTS:X
 • DTS Virtual:X
 • IMAX Enhanced
 • Pre-Amplifier Mode
 • HDR10+
 • HLG
 • Dolby Vision
 • Dynamic HDR
 • 4K/120Hz pass-through
 • Variable Refresh Rate (VRR)
 • Auto Low Latency Mode (ALLM)
 • Quick Frame Transport (QFT)
 • High-Res lyd-strømming - FLAC, ALAC, WAV og DSD 2.8/5.6MHz
 • HEOS multirom
 • Bluetooth, Airplay 2, Spotify Connect, Tidal, Deezer og TuneIn internettradio
 • Bluetooth ut, til hodetelefoner
 • Kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistant og Apple Siri
 • Integrert phono-inngang for direkte tilkobling av platespiller

 

Nyeste HDMI standard – 8K oppløsning

Marantz SR6015 er utstyrt med HDMI 2.1 som er den nyeste HDMI-standarden. Receiveren er bestykket med 7 HDMI-innganger og 3 utganger. Én dedikert 8K inngang støtter 8K/60Hz og 4K120Hz pass-through, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, DolbyVision, HLG, HDR10,21:9 video, 3D og BT.2020 pass-through. HDCP 2.3 kopibeskyttelse er støttet på alle HDMI-innganger. SR6015 lar deg ta hjemmeunderholdningen til neste nivå med HDR10+, Dynamic HDR, ALLM, VRR og QFT. HDMI-teknologier som Dynamic HDR og Quick Media Switching (QMS) eliminerer video forsinkelse. Videoprosessoren er kapabel til å oppskalere videosignalet til 8K. SR6015 er også utstyrt med eARC som lar deg motta 3D lydsignaler som Dolby Atmos og DTS:X fra dine TV-apper.

 

 

Marantz SR6015

 

 

Kraftig forsterker med 9 kanaler

SR6015 er utstyrt med 9 identiske forsterkere på 185 watt pr kanal (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive). De kraftige forsterkerne er godt dimensjonert til å kunne takle belastninger med lav motstand som f.eks 4 ohms høyttalere. Man kan enkelt konfigurere høyttaleroppsettet til 7.1.2 eller 5.1.4 for 3D-lyd uten å behøve tilkobling av ekstern forsterker. Forsterkerens 11.2 kanal-prosessering gjør det også mulig å konfigurere systemet til 7.1.4 ved bruk av en ekstern 2-kanals forsterker. I Eco-modus bruker forsterkeren mindre strøm ved å redusere maksimal utgangseffekt og justere innstillingene for å optimalisere strømforbruket.

 

 

Marantz SR7015

 

 

Dolby Atmos, DTS:X og IMAX Enhanced

Dolby Atmos, DTS: X og IMAX Enhanced er surround-formater som har objektbasert koding og ikke kanalbasert koding slik som tidligere formater har hatt. Dette gir lyddesigneren mulighet til å nøyaktig plassere lyder hvor som helst i det tre-dimensjonale rommet. Til SR6015 kan man koble 5.1 hjemmekinohøyttalere og 4 ekstra takhøyttalere (eller 4 ekstra Dolby Atmos høydehøyttalere) for den ultimate hjemmekinoopplevelsen. Takket være 11-kanals prosessering, kan du med en ekstern to-kanals effektforsterker få en spennende 7.1.4 kanals Dolby Atmos eller DTS: X opplevelse. Prosessoren kan oppskalere et 5.1 signal til Dolby Atmos og DTS Neural: X ved å simulere 3D-lyd fra standardformatene.

 

Marantz SR6015

 

HDMI eARC

eARC (Enhanced Audio Return Channel) lar deg sende lydsignal med 3D-lyd (som Dolby Atmos og DTS:X) tilbake fra TV-en din til forsterkeren via HDMI-tilkoblingen, slik at du kan nyte den altoppslukende lyden også når du spiller fra appene som er installert på din TV.

 

 

Marantz SR6015

 

 

Overlegen spillopplevelse

Marantz SR6015 støtter de siste gaming-teknologiene som lar deg ta spillopplevelsen til et nytt nivå. Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) og Auto Low Latency Mode (ALLM) reduserer lag, og sørger for at bildet flyter jevnere, uten hakking. Slik at du kan fokusere på å vinne!

 

Airplay 2

Med Airplay 2 kan du overføre alt som kan lage lyd på din iOS enhet (iPhone, iPad, Mac eller AppleTV) til SR6015. Enten du spiller musikk fra strømmetjenester som Spotify, Tidal, en podcast eller internettradio kanal, eller lyd fra videotjenester som Youtube, Netflix osv kan du sende lyden trådløst til SR6015. Med Airplay 2 kan du strømme lyd trådløst til flere soner samtidig.

 

 

Marantz SR6015

 

 

Stemmestyring

Marantz SR6015 er kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistant og Apple Siri slik at du via disse tjenestene kan styre forsterkeren med din stemme.

 

 

Marantz SR6015

 

 

Bluetooth til hodetelefon

SR6015 lar deg sende lyd fra forsterkeren til dine hodetelefoner via Bluetooth. Du kan spille på kun hodetelefonene eller ha lyd på høyttalerne samtidig som hodetelefonen. En kjekk funksjon om man ser på TV sammen med en person som er hørselshemmet, så slipper man å skru volumet opp. SR6015 er utstyrt med 2 antenner slik at den trådløse overføringen er stabil på både WiFi og Bluetooth.

 

 

Marantz SR6015

 

 

Innebygget HEOS multirom

Med innebygget HEOS teknologi kan du nyte din favorittfilm i hovedrommet, mens andre nyter stereolyd fra ulike kilder i et annet rom. SR6015 er utstyrt med høyttaler utganger, samt pre-amp utganger for sone 2. Enhver nettverkskilde, samt strømmet innhold via Bluetooth og AirPlay kan nytes i sone 1 og sone 2. Ved hjelp av HEOS appen har du full kontroll og kan strømme musikk fra tjenester som Spotify, TuneIn Internett-radio, Amazon Music, Tidal, Deezer for å nevne noen.

 

 

Marantz SR6015

 

 

High Resolution Audio

SR6015 lar deg gjengi høyoppløselige lydspor med oppløsning opp til 24-bit /192 kHz ALAC, FLAC og WAV lossless filer samt DSD 2.8MHz og 5.6MHz spor (det audiofile formatet SACD) via USB-port i frontpanelet eller fra nettverkskilder. Du kan også lytte på filtyper fra MP3 til høyoppløste lossless filer.

 

Marantz SR7015

 

Avansert 32-bit DAC

Konverteringen fra digitale til analoge signaler utføres av en AKM4458 32-bit DAC. Dette sikrer presis lydgjengivelse med svært lav jitterstøy i alle kanaler.

 

Marantz HDAM

HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) sammen med Current Feedback Topology er teknologier som gir produktet større båndbredde, høyere oppløsning og større dynamikk. Nøye utvalgte komponenter og spesialdesignede kretsløp i feedback loopen sørger for at støy og forvrengning blir redusert. Resultatet er bedre signal/støyforhold og større båndbredde som gir enda mer troverdig lydgjengivelse. Current Feedback Topology og HDAM teknologien finner du i alle referanseproduktene fra Marantz, SR6015 inkludert.

 

Platespillerinngang

Marantz SR6015 er utstyrt med egen platespillerinngang for MM, slik at du enkelt kan koble din platespiller til uten en ekstern forsterker. SR6015 benytter sitt HDAM EQ trinn i platespillerinngangen, som gir deg vesentlig renere lyd enn operasjonsforsterkerne som normalt sitter i tilsvarende produkter.

 

 

Marantz SR7015

 

 

Pre-Amplifier Mode

Med Pre-Amplifier Mode kan du bruke din SR6015 som en surroundprosessor sammen med eksterne effektforsterkere. Pre-Amplifier Mode slår av de interne forsterkerne slik at signalet blir renere som følge av mindre støy fra disse kretsene som det går mye strøm i.

 

Mulighet for 11.2 kanaler

Marantz SR6015 har en prosessor med utganger til å kunne behandle 11.2 kanaler. Ved å koble til en 2-kanals effektforsterkere kan du utvide Dolby Atmos opplevelsen til en 7.2.4 konfigurasjon.

 

Roon Tested

Alle nye hjemmekinoreceivere fra Marantz er «Roon Tested», inkludert SR6015. Det betyr at produktet er undersøkt av Roon, og Roon vil gjenkjenne produktet og sende et lydsignal som er optimalisert til produktets egenskaper.

 

 

Marantz SR6015

 

 

Multi-kilde, multi-rom

SR6015 lar deg spille 7.1 hjemmekino i stuen samtidig som du kan spille stereo-lyd i et annet rom. Om du vil spille det samme som i stuen eller fra en helt annen kilde velger du selv. Du kan enkelt koble til 2 høyttalere til Zone 2 høyttaler-terminalen, eller benytte en ekstern effektforsterker fra Zone 2 linjeutgangen.

 

 

Marantz SR6015

 

 

Marantz AVR Remote App

Marantz AVR Remote-appen til iOS og Android tilbyr komplett kontroll over de nyeste Marantz nettverksreceiverne. Bruk den til å slå av/på, tilpass volum, inngang og innstillinger, eller bytt sømløst til HEOS-appen.

 

 

Marantz SR7015

 

 

Dobbel subwooferutgang

En enkelt subwoofer krever optimal plassering for å unngå hørbare topper og dipper i lavfrekvensområdet ved hoved-lytterposisjonen. SR6015 støtter to subwoofere som kan brukes på forskjellige steder, disse vil til og med utjevne variasjoner i lavfrekvensområdet for mer nøyaktig bass hvor som helst i rommet. Hver subwoofer kan kalibreres uavhengig med Audyssey Sub EQ HT.

 

Avansert Audyssey MultiEQ XT32

Audyssey MultiEQ XT32 er deres mest avanserte romkorreksjon. Den benytter en egen målemikrofon som måler hver enkelt høyttaler, inkludert subwooferen og regner ut lydsignalets EQ med hjelp av avanserte DSP-algoritmer. Systemet kan måle inntil 8 posisjoner for et jevnest mulig frekvensrespons i rommet, regne ut avstand, justere hver kanal for seg og kalibrere nivåjustering. Audyssey Dynamic Volume utjevner irriterende hopp i volum (for eksempel fra TV-reklame), så du kan høre på lavt volum og fortsatt ha glede av klare dialoger og alt av lydeffekter, mens Audyssey Dynamic EQ gjør at man har lik frekvens respons på systemet uansett lydnivå. Audyssey Sub EQ HT gir deg individuelle DSP justeringer for hver subwoofer.

 

 

Marantz SR6015

 

 

Audyssey MultEQ Editor App

SR6015 støtter Audyssey MultEQ Editor App. Her kan du studere og etter-justere målingene, slik at du kan optimalisere lyden i forhold til rommet og egne preferanser (kan kjøpes på markedsplass for Apple eller Google).

 

 • Se på høyttaleroppsettet, sjekke tilkoblinger
 • Se før og etter resultat av Audyssey-kalibrering
 • Justere Audyssey target kurve for hver enkelt kanal
 • Juster EQ for hver enkelt kanal.
 • Bytte mellom 2 forskjellige avrullingskurver for diskant
 • Aktiver/deaktiver mellomtone-kompensasjon for vokalavspillinger
 • Lagre og hente kalibreringsresultater

 

Smart TV-tilkobling

Via HDMI CEC (forbrukerelektronikk-kontroll) -funksjonaliteten på enkelte Smart-TVer, er det mulig å styre SR6015 med fjernkontrollen til TVen. Når mottakerens "HDMI-kontroll" er satt til PÅ, stiller du inn "Smart Menu" mottakerstyringsfunksjonene og TV-apparatets startmeny på Smart Meny gir deg direkte tilgang til valgene for kilde og surround-modus, hoved-oppsettmenyen og forhåndsinnstillinger for Smart Select-konfigurasjon.

 

Enkle Smart Select funksjoner

SR6015 har fire Smart Select-knapper på frontpanelet og fjernkontrollen: Hver knapp lagrer et foretrukket oppsett - inngang, volum og Audyssey-konfigurasjon - for en bestemt kilde. Trykk en knapp, og receiveren kan enkelt konfigureres for alt fra Blu-ray eller TV til din favoritt Internett-radiostasjon.

 

Enkel å sette opp, enkel å bruke

For enkel installasjon er SR6015s horisontale høyttalerterminaler fargekodet, med et sett med tilhørende kabeletiketter som følger med for å sikre riktig tilkobling. Forsterkerens klare grafiske skjermdisplay har en eksklusiv oppsettassistent som kombineres med hurtigstartveiledningen for å gi veiledning og optimalisere kritiske innstillinger for best mulig lydkvalitet uansett konfigurasjon.

 

 

Marantz SR7015

 

 

Eksterne kontrollfunksjoner

SR6015 har en rekke funksjoner som gir forbedret kontroll og kompatibilitet med tredjeparts integrasjonsløsninger, inkludert IP-kontroll. For å sikre kompatibilitet med andre komponenter er det en fjernkontroll inngang og utgang på bak-panelet, mens det er en RS-232C seriell port for direkte tilkobling til ekstern hjemme-automatisering og kontrollutstyr.

 

Audiophile Heritage i over 60 år

Marantz ble grunnlagt i 1953 og har i løpet av sin lange og rike historie designet lydkomponenter som er omfavnet av musikkelskere og kritiske lyttere rundt om i hele verden. SR6015 er utviklet under slagordet Music Matters og leverer en superb musikk og hjemmekino opplevelse.

 

Marantz logo

Teknisk info

Multichannel Surround

DTS HD Master Yes
DTS:X Yes
DTS:X Pro No
DTS Neo:X No
DTS Neural:X Yes
DTS Virtual:X  Yes
Dolby TrueHD Yes
Dolby Atmos Yes
Dolby ProLogic II No
Dolby Surround Yes
Dolby Height Virtualization Yes
Front Wide Speakers: Dolby / DTS No
Auro 3D  No
IMAX Enhanced Yes
MPEG-H No
Multichannel Stereo? Yes
max. number of processing (preamp) channels 11.2

Sound Enhancements

Single Board Power Amplifier No
Discrete Power Amplifier 9
Copper plated chassis No
Power Transformer EL
Current Feedback Topology? Yes
Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM)? Yes
Pure Direct? Yes
High Grade Audio Components Yes
Gold plated RCA terminals Yes
Clock Jitter Reducer Yes
Audyssey MultEQ XT32
Audyssey Dynamic EQ Yes
Audyssey Dynamic Volume Yes
Audyssey LFC Yes
Audyssey APP support Yes
Speaker Setup Presets 2
Compressed audio Enhancer MDAX2

Network

HEOS Multiroom & Streaming Yes
Lossy formats

MP3

WMA

AAC

Lossless formats

FLAC

ALAC

WAV

DSD Audio Streaming up to DSD5.6
FLAC HD 192/24 Yes
WAV 192/24 Yes
ALAC 192/24 Yes
Gapless playback Yes (FLAC, WAV, ALAC, DSD)
AirPlay 2 Yes
Roon Tested Yes
Internet Radio TuneIn
Streaming services

Spotify Connect

Tidal

Deezer

Amazon Prime Music

Pandora

others

Compatible with Remote APP for Smart Phones Android / iOS
Compatible with Remote APP for Tablets Android / iOS/Amazon Kindle
Ethernet Ports Yes
WiFi Yes
Bluetooth Yes
Bluetooth Headphone transmission Yes

HDMI

HDMI inputs back 7 / front 0
HDCP2.3 support Yes
HDMI outputs main 2 / zone 1
HDMI max Resolution (8k / 4k) 8k/60 - 4k/120
Video conversion Analog -> HDMI Yes
HDMI to HDMI scaling up to 8K 60/50
HDMI 8K
4K
CEC
eARC
HDMI

Dolby Vision

HDR 10+

Dynamic HDR

HLG

HDMI

ALLM

QMS

QFT

VRR

HDMI pass-though in standby mode Yes
DSD Audio capability Yes

MULTIROOM / CI

HEOS Multiroom integrated Yes
TV Sound grouping Yes
Multiroom zones 2
Main room multichanel audio - Zone stereo downmix Yes
Zone audio source

HDMI (2ch)

Opt, Coax (2ch)

Network, USB

analog

Zone audio output

Speaker

Preout

Zone HDMI output from HDMI source Yes
Webbrowser Setup Yes
External control

IP control

RS232 control

Web control

App control

IR Flasher In Yes
Marantz remote bus Yes
DC Trigger output 1

Others

Voice Control

Works with Amazon Alexa 

Google Assist

Apple Siri

Voice Control - Microphone built-in No
Auto speaker setup by microphone Audyssey MultEQ XT32
FL Display port hole
Graphic User Interface - GUI Advanced
ISF certification Yes
GUI languages 9
Setup Assistent  Yes
Smart Select Yes
Firmware Update by

Network

USB

Variable cross over Yes
Optimized Bass Redirection Yes
Bass Sync No
ECO Mode Yes
Auto Power off  Yes
Sleep Timer Yes

Inputs/Outputs

Composite In 3+1/ Out 1
Component In 2 / Out 1
HDMI In 7 / Out 3
Multi-Room Video Out HDMI
Analogue In 6+1 / Out 0
Phono (MM) In Yes
Digital in optical 2 / coaxial 2
Multi-Room Out analog 2 / digital 0
Multichannel Pre Out Yes (11.2)
Subwoofer Out 2 (independant)
7.1 multichannel input Yes
Speaker Terminal Gold plated screw
Number of speaker terminals 11
Speaker A / B assignable
Bi-amp drive assignable
Multi-Room Speaker Terminal assignable
Front Inputs

Audio

Composite

HDMI

USB

USB Audio (Front) / Made for iPod / Made for iPhone Yes / AirPlay / AirPlay
DAB / DAB+ tuner No
FM Tuner with RDS No

Specifications

number of poweramps 9
Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.05% 2ch Drive) 110 W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive) 150 W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive) 185 W

General

Available colors

Black

Silver-Gold

Metal Front Panel Yes
Pre-programmed Yes
Power Consumption 680 W
Power consumption No-Sound (ECO on / off) 60 W / 100 W
Standby Consumption 0.2 W
CEC Standby Consumption 0.5 W
Network Control On Consumption 3.7 W
Maximum Dimensions

Antenna:Horizontal:(W x D x H)   440 x 398 x 161 mm

Antenna:Vertical :(W x D x H)   440 x 398 x 229 mm

w/o Antenna :(W x D x H)   440 x 398 x 161 mm

Weight 12.8 Kg
Carton Maximum Dimensions (W x D x H) 537 x 483 x 257 mm
Carton Weight (inc. product) 15.4 Kg
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
137589