FiiO FT5 Over-ear hodetelefon, åpen FiiO FT5 Over-ear hodetelefon, åpen FiiO FT5 Over-ear hodetelefon, åpen FiiO FT5 Over-ear hodetelefon, åpen FiiO FT5 Over-ear hodetelefon, åpen

FiiO FT5

Over-ear hodetelefon, åpen

Varenr: 119379
6 990,-
-+
green-stock-icon3+ på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoKundeanmeldelser
Beskrivelse

FT5 er FiiOs første sett med planarmagnetiske hodetelefoner og tilfører et intenst og eksplositivt lydbilde. 

 

Oppdag produksjon og teknologi på mikronnivå

Planarmagnetiske drivere befinner seg mellom dynamiske og elektrostatiske hodetelefoner. Likt dynamiske hodetelefoner har planardrivere en spole. Tilsvarende elektrostatiske hodetelefoner består membranen av en spesiell type tynn, film på mikronnivå. FT5 har gjennomgått en 28 nm-brikkeskala-prosess, noe som resulterer i en membran på omtrent 6 mikrometer tykkelse. Disse egenskapene ved planardriveren gjør det mulig å skape hodetelefoner som ikke bare er svært detaljerte, men også enkle å drive.

 

Stor 90mm planarmagnetisk driver

FiiO FT5 benytter en fremragende stor 90mm planarmagnetisk driver. Sammenlignet med en tradisjonell dynamisk driver, konverterer en planarmagnetisk driver lydenergi til lydbølger på en mer balansert måte, ved å vibrere mye jevnere. Vibrasjonene fordeles over hele membranen til driveren, og det er lite forvrengning forårsaket av stivheten til membranmaterialet. Dette gjør at FiiO FT5 virkelig og nøyaktig kan gjengi lydsignaler, trofast gjenskape hver eneste tone og virkelig gi deg tapsfri hi-fi lyd.

 

6 µm ultratynn membran

Ved utformingen av FiiO FT5 jaget ikke utviklingsteamet bare blinde tall (hverken større eller mindre) – alt ble designet for å oppnå strenge mål for lydprestasjon. FiiO fant at en membran som er for tynn, enkelt kan føre til at spolene festet til membranen løsner, noe som gjør hodetelefonene ubrukelige. Derfor, etter omfattende testing, bestemte utviklingsteamet at en tykkelse på 6 µm var den ideelle balansen mellom lydprestasjon og pålitelighet.

Når det gjelder selve membranen, evaluerte teamet ulike materialer som PET, PEI og PAR, og gjennomførte omfattende tester på dynamikk, konverteringseffektivitet, pålitelighet, oppløsning osv. Basert på de akustiske målene og den generelle evalueringen, landet de på å bruke PAR for membranen, som er grunnlaget for ikke bare FT5s fremragende dynamikk og detaljer, men også den fyldige bassen.

 

20 neodymium-magneter per driver

Delvis for å sikre større bærekomfort, er 11 magneter plassert på innsiden av FT5s driver og 9 på utsiden – noe som gir 20 magneter per kanal og totalt 40 for hele hodetelefonen. Den balanserte plasseringen av magneter tillater at spolene er jevnt fordelt i det magnetiske feltet. Det tillater også at membranen til driveren er balansert mellom kreftene fra de indre og ytre magneter, og sikrer dermed konsekvent bevegelse av driveren og dermed redusert forvrengning, for høyere troverdighet i lyden 

 

FT5 benytter N52 neodymmagneter med magnetisk tetthet opptil 1,5T for å levere de sterke kreftene som trengs for å drive den store planarmagnetiske driveren. Disse magnetene er plassert parallelt med spolene på driveren, slik at spolene er jevnt fordelt blant det magnetiske feltet for å maksimere hodetelefonens drivkraft og utnytte det fulle potensialet til den planarmagnetiske driveren.

 

FiiO FT5 tilbehør

Teknisk info
ype hodetelefonÅpen
TeknologiPlanar magnetisk
Impedans36 Ohm
Følsomhet110 dB
Frekvens7 Hz - 40 kHz
Kabel
  • 1.5 meter 3,5 mm
  • 3,5 mm til 6,3 mm adapter
  • 4,4 mm - 4-pins XLR adapter
  • Twistlock - 4,4 mm
Vekt454 g
Kundeanmeldelser
229754