home Meny close
menu Meny

Slik får du god lyd til TV-en

Diskret lydplanke eller dundrende kinolyd?

TV-en har etter hvert blitt et av de viktigste møblene i norske stuer, og skjermene blir stadig bedre: Teknologi som 4K og HDR gir et bilde som er mer naturtro enn noen gang før. Samtidig blir skjermene slankere og slankere, og med det forsvinner en viktig del av opplevelsen, nemlig lyden. Men det kan man heldigvis gjøre noe med! Fra diskrete lydplanker til dundrende kinolyd, hos Soundgarden finner du alltid den rette lydopplevelsen til din TV.

Klipsch lydplanke

Lydplanke - for deg som liker det enkelt

La oss være ærlige. Nye TV-er ser veldig bra ut, men kan nesten ikke høres, lydkvaliteten er dårlig. Hvis du ønsker å gjøre noe med lyden uten å gjøre for mye med utseendet, er kanskje en lydplanke tingen. En lydplanke er en spesialdesignet, slank og avlang høyttaler som plasseres under TV-en – på vegg eller på et møbel.

Siden du kun trenger én kabel opp til TV-en, og planken kan stå så nære, er løsningen både praktisk og diskret! Dersom det følger med en subwoofer (= separat dypbasshøyttaler) for skikkelig filmopplevelse, er denne gjerne trådløs slik at du skal slippe synlige kabler. Du står friere til å plassere denne der du ønsker.

De fleste lydplanker har også Bluetooth-tilkobling i tillegg, slik at du også kan spille musikk fra telefon og nettbrett. Til musikk for best mulig lydkvalitet, vil vi riktignok anbefale et litt mer dedikert stereo- eller surroundoppsett eller et sett med aktive høyttalere.

Kom innom en av butikkene våre og få en demonstrasjon, så finner vi sammen frem til den beste løsningen for deg og din TV.

Aktive høyttalere - for deg som vil ha den beste lyden

Hvis du gjerne vil ha bedre lyd til både TV og musikk, men ikke vil ha et separat stereoanlegg, kan kanskje et sett med aktive høyttalere være det rette valget for deg. Dette er høyttalere med forsterkeren innebygget, du behøver kun å koble til strøm. Disse løsningene er ofte elegante og kompakte og gjør seg dermed godt på TV-benken i stua.

Tilkobling til TV skjer som regel via optisk digitalkabel som er standard lydutgang på nyere TV’er. I tillegg har som regel også aktive høyttalere Bluetooth-tilkobling. Det gjør at du kan spille av musikk fra telefon og nettbrett trådløst.

Ønsker du litt mer lydtrykk, har mange aktive høyttalere også støtte for å koble til en aktiv subwoofer som tar seg av bassfrekvensene.

Med to høyttalere som plasseres et stykke fra hverandre, får du en ordentlig stereoopplevelse. Er høyttalerne plassert riktig, høres det ut som lyden kommer fra TV-skjermen og ikke høyttalerne! Vi hjelpe deg gjerne med råd om hvordan du best plasserer høyttalerne for god lyd i din stue.

Ekte kinofølelse i din egen stue

For den optimale kinoopplevelsen hjemme i stua, er det ingen vei utenom et skikkelig surroundanlegg! Da får du lyd som omslutter deg fra alle sider og får deg til å føle at du er med i handlingen. Selv om anleggene fås i mange utførelser og varianter, er hovedbestanddelene alltid en surroundreceiver som tilkobles fem eller flere høyttalere.

Høyttalere til surround finnes i mange kvaliteter og utforminger, så enten du er ute etter et diskret surroundanlegg som kan skli inn i stua eller vil lage skikkelig kino i dedikert rom, kan du oppleve høyttalerne i våre butikker slik at du finner det riktige for deg.

Valg av høyttalere er viktig, men selve motoren i et surroundanlegg er surroundreceiveren. Den har som oppgave å ta imot lyd og bilde fra forskjellige kilder og fordele det til riktig skjerm og høyttalere. Her sitter også forsterkeren som driver høyttalerne, så det er viktig å velge en receiver som er kraftig nok til høyttalerne du ønsker å drive. Spesielt viktig er en kraftig receiver hvis du vil utnytte deg av lydformatene Dolby Atmos og DTS:X, her finner man også lydkanaler i taket.

I våre butikker får du eksperthjelp til å finne både riktige høyttalere og riktig receiver til ditt bruk, da får du den ekte kinoopplevelsen du er på jakt etter!

Få kinoopplevelsen med innfelte høyttalere

Det er fullt mulig å skape en ordentlig kinoopplevelse selv om du ikke ønsker å fylle stua med høyttalere! Vi tilbyr et stort utvalg av innfellingshøyttalere som bygges rett inn i vegg eller tak. Disse høyttalerne bruker hulrommet i veggen som kabinett, og sørger for å gi deg fyldig og overbevisende lyd uten å synes.

Innfellingshøyttalere er forholdsvis enkle å installere, når de først er på plass er det bare en diskré grill som synes. Grillen kan også males i samme farge som vegg eller tak for bedre enda tilpasning til omgivelsene. Husk å få lagt rør i vegger/tak for trekking av kabler før disse tettes igjen. Dersom du skal pusse opp eller bygge nytt, er det kanskje ikke så dumt å legge inn noen rør og kabler i tilfelle behovet for innfelte høyttalere skulle melder seg?

Enten du er ute etter en diskret og enkel kino eller vil ha et fullt Dolby Atmos-oppsett som konkurrerer med Colosseum, har vi høyttalerne og receiverne som gjør det mulig.