Velg visning:
Du har valgt:

Trådløse ørepropper


Med trådløse ørepropper er det enkelt å nyte god lyd, uansett hvor du er. Enten du hører på musikk, podkast eller lydbok når du er på farten, vil snakke i telefonen eller ta videomøtet på hjemmekontoret, er trådløse ørepropper en perfekt kompanjong.

Ta med deg lyden der du er


Med mobiltelefonen i lomma og trådløse hodetelefoner har det aldri vært enklere å nyte musikk, podkast eller en god lydbok med god lyd uansett hvor du er. Med trådløse ørepropper eller hodetelefoner er god lyd aldri langt unna, enten man er på farten, trener eller sitter hjemme.


Når velger du trådløse ørepropper eller trådløse hodetelefoner?


Hvorvidt du bør velge trådløse ørepropper eller hodetelefoner kommer i stor grad an på dine egne preferanser, og hvilket behov du har. Mange foretrekker skikkelige hodetelefoner, som ofte gir mer åpen og balansert lyd og er komfortable å ha på hodet. Det har likevel skjedd en rivende utvikling på trådløse ørepropper, som har hevet nivået på lydkvaliteten betraktelig. Trådløse ørepropper tar naturlig nok mindre plass og er enklere å ta med seg. Da er de enda enklere å bruke, og du kommer til å høre mer på musikk eller lydbøker.

 

 

 

Trådløse ørepropper fra KlipschTrådløse ørepropper fra Klipsch


 

Hva er viktig?


Vi mener jo at lydkvaliteten er det aller viktigste, og skal man bruke hodetelefonene til å lytte til musikk er det jo ingen tvil om at det er et viktig kriterium. Om du i hovedsak lytter til podkast eller lydbok er lydkvaliteten fremdeles viktig, men da er kanskje komfort det viktigste kriteriet. Da må hodetelefonen være komfortabel å ha på hodet, eller øreproppen være behagelig i øret, slik at du ikke blir lyttetrett, og kan bruke hodetelefonen i mange timer. Noen trådløse hodetelefoner og ørepropper har også aktiv støyfjerning, og dette er en nyttig funksjon om man reiser mye eller ønsker å lytte i støyende omgivelser. Den aktive støyfjerningen er likevel er lite kompromiss når det kommer til lydkvalitet, så om man ikke er avhengig av å kansellere bort støy, er det en funksjon som er kjekk å ha, men ikke kritisk.

 

 

 

trådløse ørepropper lar deg ta lyden med deg

Trådløse ørepropper fra RHA

Trådløs ordliste

 

Når du er på jakt etter nye trådløse hodetelefoner eller trådløse ørepropper vil du komme borti en del begreper som ikke alltid er selvforklarende. Her finner du en oversikt:

 

Lossy – er en kraftig komprimering av en datafil. Ved lossy komprimering reduseres filstørrelsen ved at man fjerner data. Da kan man dramatisk redusere datamengden som skal overføres, men det medfører også en reduksjon i kvalitet. Er komprimeringen kraftig nok er kvalitetstapet ganske hørbart. En lossy komprimering kan ikke reverseres, siden informasjonen man har tatt bort ikke lenger er der.


Lossless – er en bedre måte å komprimere data på, om man vil bevare kvaliteten. Ved lossless komprimering blir størrelsen på datafilen redusert, men man tar ikke bort informasjon. Dermed kan man redusere mengden data som skal overføres, uten at det går like mye ut over kvaliteten som ved lossy komprimering. Prosessen kan reverseres, og man har ikke mistet informasjon.


Bluetooth – en standard for bl.a trådløs overføring av lyd. Med Bluetooth foregår kommunikasjonen direkte mellom produktene. Høyere Bluetooth standard indikerer ikke nødvendigvis bedre lydkvalitet, men har gjerne andre egenskaper som er bedre. Lyd overført med Bluetooth er komprimert, og kan tilsvare god MP3 kvalitet.


AptX – en kodek for trådløs overføring av lyd, med full båndbredde og CD-lignende kvalitet (16-bit/44.1kHz). Lyden er bedre enn standard Bluetooth, men er fremdeles lossy komprimert med en datarate på 352kbps.


AptX HD – er aptx på steroider. AptX HD støtter høyere oppløsning inntil lossless 24-bit/48kHz. Overføringen er fremdeles komprimert, men med en bitrate på 576kbps. Apple støtter ikke aptX-kodekene.


AAC – er en av de mest brukte Bluetooth kodekene, og støttes av både Android og Apple. Gir bedre lyd enn MP3 ved samme datarate, men er også en lossy komprimering med en bitrate på opptil 320kbps.


SBC – er en basis kodek for Bluetooth. Støttes av alle enheter som kan sende stereolyd. SBC er en lossy komprimering med en bitrate på opptil 320kbps.


LDAC – er en proprietær kodek fra Sony. Kan overføre komprimert med oppløsning inntil 24-bit/96kHz med en bitrate opptil 990kbps.


NFC – Near Field Communication lar deg enkelt koble telefon og hodetelefon sammen ved å holde de inntil hverandre.


IPX sertifisering – sier noe om hva produktet ditt tåler av støv, vann og fuktighet. Viktig å ta høyde for om produktet skal brukes til trening.

 

Aktiv støydemping – benytter mikrofoner som lytter til støyen utenfor dine trådløse ørepropper, og spiller støyen av i motsatt fase. Dermed kanselleres støyen bort, og du kan nyte ren lyd uten å bli forstyrret av omgivelsene. Eller bare ganske enkelt nyte stillheten!

 

 

Trådløse ørepropper fra BeyerdynamicTrådløse ørepropper fra Beyerdynamic