home Meny close
menu Meny

Få den beste lyden

Ønsker du den beste lyden til musikk er et stereoanlegg veien å gå

Ønsker du den beste lyden til musikk er det fortsatt et stereoanlegget som er kongen på haugen. Men et stereoanlegg er ikke nødvendigvis det det alltid har vært: Ny teknologi har gitt nye muligheter for både hvordan man lytter til musikken og hvordan selve anlegget kan utformes. Enten du vil bygge et stort anlegg med enkeltkomponenter eller vil ha det diskret og trådløst, finner du den beste lyden hos Soundgarden.

Aktive høyttalere - for deg som vil ha det enkelt

Ettersom forsterkerteknologi har blitt bedre og mer kompakt, har det åpnet seg nye muligheter for selve høyttalerne. Nå går det nemlig an å få bygget forsterkeren rett inn i høyttalerne, og fortsatt få knallgod lydkvalitet. Aktive høyttalere—som dette heter—finnes i mange varianter, fra enkle utgaver til high-end høyttalere som konkurrerer med anlegg i toppklassen.

De enkleste variantene kommer gjerne med kabel mellom seg: Forsterkeren sitter da i den ene høyttaleren, der du også kobler til kildene. De litt mer påkostede utgavene er gjerne helt trådløse: Der kobler man kun strøm i hver høyttaler, og kildene kobles gjerne til en egen sender.

Trådløs overføring av lyd kan kanskje virke som en helligbrøde i Hi-Fi-verdenen, men det kan faktisk være vel så bra som kablet overføring om det er gjort riktig. De fleste moderne lydkilder er digitale, noe som gjør at signalet kan overføres trådløst uten fare for at forstyrrelser påvirker lyden direkte. Både konvertering og forsterking skjer da i høyttaleren som tar imot signalet, noe som gjør at lyden kan tilpasses perfekt til høyttaleren.

Hos Soundgarden kan du oppleve aktive høyttalere i alle klasser, og finne den varianten som utgjør akkurat ditt drømmeanlegg.

Se våre aktive høyttalere

Kompaktanlegg - for deg med begrenset plass

Hvis du ønsker deg et stereoanlegg der du har mulighet til å høre på alt fra strømming til CD-plater, men ikke ønsker å fylle stua med sorte bokser, kan et kompaktanlegg være en god løsning for deg.

Disse anleggene består av en kompakt enhet som inneholder både forsterker og innebygde kilder, og et sett høyttalere. Som regel får man både radio, Bluetooth og CD-spiller innebygget. Moderne varianter har gjerne også nettverkstilkobling for musikkstrømming og internettradio. Det er selvfølgelig også mulighet for å koble til andre kilder, som f.eks. TV. Noen modeller kommer med medfølgende høyttalere laget spesielt til anlegget. De mer påkostede variantene klarer å drive et større utvalg av høyttalere, slik at du selv kan velge høyttalerne som passer best for dine ører.

Fordelen fremfor aktive høyttalere er at du får flere lydkilder med på kjøpet, og du har også muligheten til å oppgradere anlegget ved å bytte ut høyttalere senere om ønskelig. Med et sett gode kompakthøyttalere og en alt-i-ett forsterker kan du få strålende lyd fra alle kildene dine enten det er TV, mobil eller CD-er.

I våre butikker finner du et håndplukket utvalg av gode kompaktanlegg som virkelig kan vise at god lyd ikke trenger å ta mye plass

Se våre minianlegg

Stereoanlegg - for deg som vil ha det beste

Hvis du ønsker deg et anlegg du virkelig kan gjøre til ditt eget, er det klassiske stereoanlegget veien å gå. Her setter men sammen anlegget av enkeltstående komponenter som forsterker, høyttalere og lydkilder. Dermed kan man finne frem til akkurat den funksjonaliteten og lyden men er ute etter.

Hjertet i et stereoanlegg er forsterkeren, og det er viktig at denne har krefter nok til å drive høyttalerne man vil bruke: Kun slik får man utnyttet potensialet i utstyret til fulle. Heldigvis har Soundgarden prisbelønte forsterkere i alle størrelser og ytelser, og kunnskapen til å hjelpe deg med å velge den riktige.

I takt med at musikken oftere blir spilt fra mobile enheter og strømming har mange stereoforsterkere fått muligheten til direkte avspilling via nettverkstilkobling og Bluetooth. Likevel vil mange supplere med eksterne kilder slik som CD-spiller, platespiller eller dedikerte nettverksspillere. Hvis du er usikker på hva du trenger for å lytte til musikken din slik du ønsker, hjelper vi deg gjerne med å finne frem til de riktige produktene!

Selv om forsterkeren er hjertet i anlegget blir det ingen lyd uten høyttalere. Hvilke høyttalere du skal velge kommer både an på dine egne preferanser og på bruk og plassering. Det er viktig å finne høyttalere som kan fylle rommet med lyd uten å låte anstrengt, og samtidig må man passe på at de ikke blir for overveldende. Og hører du kun på dødsmetall skal du kanskje heller ikke ha den samme høyttaleren som dersom du kun lytter til hip-hop.

I våre butikker kan du få hjelp til å velge ut en god kombinasjon av forsterker og høyttalere til ditt rom og dine behov, og selvfølgelig også få lytte til utstyret! Kom innom oss og opplev ditt neste stereoanlegg.

Se våre stereokomponenter