Velg visning:
Du har valgt:

DAC – digital til analog converter


En DAC, eller D/A-konverter som den også kalles, omformer det digitale signalet til et analogt signal. I og med at en digital til analog converter sitter tidlig i signalveien har kvaliteten på denne stor betydning for hvor bra signal forsterkeren får å jobbe med. Om det forsvinner detaljer på veien før signalet går inn i forsterkeren er det for sent å rette opp i dette. Kvaliteten på lydkilden er derfor viktig i et godt stereoanlegg.

Dynavox Mini DAC DAC - Sort
Kjøp
490,-
green-stock-icon3+
Chord Qutest DAC - Sort
Kjøp
17 990,-
green-stock-icon3+
Pro-Ject DAC Box E DAC - Sort
Kjøp
1 390,-
green-stock-icon3+

En DAC danner fundamentet i lydanlegget
 

I den digitale delen av signalbehandlingen handler det om å redusere jitter-støy til lavest mulig nivå. Jitter-støy er avvik i det digitale signalets timing som gjør at DAC-en regner feil, og dermed ikke gjengir det originale signalet presist.

I den analoge delen av signalbehandlingen handler det også om å redusere støy og forvrengning. Er støygulvet i analogdelen for høyt vil det maskere nyanser og detaljer i lydbildet. Gode DAC-er har lavere støygulv, og gir forsterkeren et bedre signal å jobbe med slik at de små detaljene i lydbildet ikke forsvinner.

Lydkvaliteten blir som kjent ikke bedre enn det svakeste ledd, og hvis målet ditt er best mulig lydgjengivelse, er det i DAC-en det hele begynner.