Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler Klipsch Klipschorn AK6 Gulvstående høyttaler

Klipsch Klipschorn AK6 - Valnøtt (DEMO)

Gulvstående hjørnehøyttaler

Utstillingsmodell. Den ene høyttaleren har et lite hakk på toppen. Utover dette helt strøken. Selges som nye med full garanti. Kan sendes.

Klipschorn er sannsynligvis verdens lengst produserte kommersielle høyttaler. Høyttaleren har vært i produksjon siden den kom i sin første utgave i 1946. Klipschorn AK6 er dagens modell og er i prinsippet uforandret fra den originale konstruksjonen. Høyttaleren er likevel forbedret der det er mulig med dagens teknologi og er fremdeles en helt unik høyttaler som gir deg en musikkopplevelse utenom det vanlige. Pris pr par.

Tester av Klipschorn AK6:  

Stereophile Klipsch Klipschorn AK6

Varenr: 130544_D
199 990,-Tilbudspris
Førpris: 279 990,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Klipschorn er en av svært få høyttalere i verden der hele høyttaleren er basert på horn-prinsippet. Høyttaleren er en tre-veis konstruksjon og alle elementene er montert i et horn, til og med basselementet på 15". Hvert horn er optimert for det enkelte elements frekvensområde. Dette gjør Klipschorn hele 10 til 20 ganger mer effektiv enn tradisjonelle høyttalere. Høyere effektivitet lar høyttaleren flytte vesentlig mer luft med mindre anstrengelse for forsterkeren. Resultatet er en ren og imponerende dynamisk lyd over hele frekvensregisteret.

 

  • 3-veis fullt hornladet
  • Neodymium diskant
  • 105 dB følsomhet
  • 8 ohm
  • Lukket basskasse
  • Premium høyttalerterminaler
  • Matchet finer
  • Designet og produsert i USA

 

 

 

 

Neodymium diskant

I sin siste utgave er Klipschorn utstyrt med en ny neodymium diskant som er montert i et 90° x 40° Tractrix® horn. Membranen er en 1" polymide membran som drives av en talespole av kobberbelagt aluminium. Dette gjør diskanten svært lett og rigid, slik at den sammen med den kraftige neodymium magneten oppnår en ekstrem følsomhet på hele 109dB. Fasepluggen utvider frekvensområdet til over 20kHz og lar deg høre alle subtile detaljer i høyfrekvensområdet bedre enn noensinne.

 

 

Klipsch Klipschorn AK6 hjørnehøyttaler

 

 

Lavfrekvens horn design

Lavfrekvens hornet i Klispchorn er redesignet og er nå en lukket konstruksjon. Dette gjør høyttaleren mindre avhengig av å bli plassert helt i hjørnet i rommet. Høyttaleren må fremdeles stå i hjørne-området for å få fullt utbytte av potensialet, men du har mer fleksibilitet til å tilpasse høyttaleren til din lytterposisjon for å oppnå best mulig stereoperspektiv.

 

 

Klipsch Klipschorn AK6 hjørnehøyttaler

 

 

Mellomtone

Mellomtonen er der hørselen vår er mest sensitiv og er en av de mest kritiske delene i en høyttalers konstruksjon. Klipschorns mellomtone benytter en 2" kompresjonsdriver som er montert i et eksponentielt horn med høy effektivitet som maksimerer systemets kraft og ytelse. Den høye effektiviteten resulterer i at forsterkeren og høyttaleren produserer mindre forvrengning. Det betyr ren og presis lyd med fantastisk tonal definisjon.

 

 

Klipsch Klipschorn AK6 hjørnehøyttaler

 

 

Kabel kontroll

Klipschorn står på en base som løfter høyttaleren og ikke bare gjør den penere å se på, men også gjør det enklere å skjule kabler. De kraftige høyttalerterminalene er montert på en premium aluminium plate som lar deg benytte kraftige kabler til både single og bi-wiring. Internkablingen i høyttaleren er Audioquest Type 4 med Star-Quad Geometry .

 

 

Klipsch Klipschorn AK6 hjørnehøyttaler

 

 

Matchet finer

Kabinettet til hvert høyttalerpar er matchet og finer-platene er skjært ut fra samme trestykke, slik at mønsteret er helt identisk. Dette gir høyttaleren et mer estetisk appellerende utseende.

 

 

Klipsch Klipschorn AK6 hjørnehøyttaler

 

 

«Loud and proud» siden 1946

I 1946 revolusjonerte Paul W. Klipsch lydindustrien med sin proprietære hornteknologi og de akustiske prinsippene som ligger bak den unike lydsignaturen Klipsch er så kjent for. Paul var en Amerikansk ingeniør og Hi-Fi pioneer kjent for å utvikle en foldet hornhøyttaler for hjørneplassering ved å bruke vitenskapelige prinsipper for å oppnå en mer virkelighetstro lyd.

 

Pauls eksentriske og kompromissløse stil var velkjent i industrien. Klipsch forteller selv at han utviklet en mindre høyttaler for bruk mellom to Klipschorn og en bekjent uttalte at han umulig kunne introdusere denne høyttaleren i markedet fordi den brøt med Klipsch’ egne prinsipper for hjørnehøyttalere og var nærmest for akustisk kjetteri å regne. «The hell I can’t» sa Paul «And that’s exactly what I’m going to call it». Ett år senere kom bestselgeren Klipsch Heresy på markedet.

 

Klipsch’ offisielle slagord var «The Ultimate Sound Experience». Det uoffisielle slagordet var «Bullshit». Paul begynte å bruke slagordet etter å ha lest reklamer fra konkurrenter med påstander om såkalte «gjennombrudd». Etter dette begynte han alltid å gå med en gul «Bullshit» knapp som han viste til alle han mente kom med søkte påstander.

 

 

Klipsch Klipschorn AK6 hjørnehøyttaler

 

Teknisk info
FREQUENCY RESPONSE (+/- 4 dB) 33Hz – 20kHz
SENSITIVITY 105dB @ 2.83V / 1m
POWER HANDLING (CONT/PEAK) 100W/400W
MAXIMUM SPL 121dB Continuous
NOMINAL IMPEDANCE 8 ohms Compatible
CROSSOVER FREQUENCY

HF: 4500Hz

MF: 450Hz

HIGH FREQUENCY DRIVER K-771 1” (2.54cm) light-weight Polyimide diaphragm compression driver mated to a 90 x 40 Tractrix horn
MIDRANGE K-55-X 2” (5.08cm) Phenolic diaphragm compression driver
LOW FREQUENCY DRIVER K-33-E 15” (38.1cm) Fiber-composite cone woofer with a trihedral exponential folded horn
ENCLOSURE MATERIAL Birch Plywood and MDF
INPUTS Dual binding posts / bi-wire / bi-amp
HEIGHT 134.62 cm
WIDTH 79.38 cm
DEPTH  71.75 cm
WEIGHT 100 kg
DOWNLOADS

Spec Sheet

Manual

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
233295