Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler Klipsch Cornwall IV Gulvstående høyttaler

Klipsch Cornwall IV - Valnøtt

Gulvstående høyttalere

Klipsch Cornwall IV er fjerde generasjon av denne legendariske høyttaleren i Heritage serien. Høyttaleren vil fylle rommet ditt med et massivt lydbilde og krystallklar lyd. Pris pr par.

Klipsch Cornwall IV Stereopluss test

Varenr: 130407
99 990,-
-+
grey-stock-iconBestillingsvare (14 dager)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Den første Cornwall høyttaleren så dagens lys for første gang i 1959 og ble konstruert som et fulltone alternativ til Klipsch Heresy for bruk mellom to Klipschorn. Da Klipsch avsluttet produksjonen av Cornwall i 1990 ble de overlesset av brev fra fans som ønsket at de skulle fortsette produksjon av denne legendariske høyttaleren. Klipsch lyttet åpenbart til fansen. Du kan lese mer om historien til Cornwall her.

 

  • 3-veis konstruksjon
  • 15" basselement, K-33-E
  • 1.75" mellomtone element, K-702
  • 1" diskant element, K-107-TI
  • 8 ohm nominell impedans
  • 119 dB Max SPL
  • 102 dB følsomhet
  • 34Hz – 20kHz frekvensområde
  • Tractrix bassporter

 

K-702 mellomtone

Cornwall IV er bestykket med en helt ny K-702 kompresjonsdriver for mellomtonen. Elementet er utstyrt med en polymid membran som gir eksepsjonelt detaljnivå og dynamikk. Mellomtonen er montert i et modifisert Tractrix horn som benytter Klipsch patenterte Mumps teknologi for å gi en jevn frekvensrespons slik at hele høyttalerens frekvensområde henger bedre sammen.

 

 

 

 

Delefilter

Delefilteret i Cornwall IV er fullstendig redesignet med nye premium komponenter for å minimere degradering av det elektriske signalet gjennom kretsen. Resultatet er mer troverdig lyd, med bedre effektivitet og effekthåndtering.

 

 

Klipsch Cornwall IV gulvhøyttaler

 

 

Tractrix bassporter

De nye bassportene i Cornwall IV benytter Tractrix geometri slik at luftstrømmen beveger seg mer effektivt. Tractrix porten har spesialtilpassede perforeringer som reduserer turbulens i porten slik at man får mindre portstøy og bedre punch i dypbass området.

 

 

Klipsch Cornwall IV gulvhøyttaler

 

Nye terminaler

Cornwall IV har fått nye kraftige høyttalerterminaler med mulighet for bi-wiring eller bi-amping. Terminalene er montert på en premium aluminium plate og er dimensjonert for å tåle kraftige høyttalerkabler.

 

 

Klipsch Cornwall IV gulvhøyttaler

 

Matchet finer

Kabinettet til hvert høyttalerpar er skjært ut fra samme trestykke og matchet, slik at mønsteret er helt identisk. Dette gir høyttalerne et mer  estetisk appellerende utseende.

 

 

Klipsch Cornwall IV gulvhøyttaler

 

«Loud and proud» siden 1946

I 1946 revolusjonerte Paul W. Klipsch lydindustrien med sin proprietære hornteknologi og de akustiske prinsippene som ligger bak den unike lydsignaturen Klipsch er så kjent for. Paul var en Amerikansk ingeniør og Hi-Fi pioneer kjent for å utvikle en foldet hornhøyttaler for hjørneplassering ved å bruke vitenskapelige prinsipper for å oppnå en mer virkelighetstro lyd.

 

Pauls eksentriske og kompromissløse stil var velkjent i industrien. Klipsch forteller selv at han utviklet en mindre høyttaler for bruk mellom to Klipsch horn og en bekjent uttalte at han umulig kunne introdusere denne høyttaleren i markedet fordi den brøt med Klipsch’ egne prinsipper for hjørnehøyttalere og var nærmest for akustisk kjetteri å regne. «The hell I can’t» sa Paul «And that’s exactly what I’m going to call it». Ett år senere kom bestselgeren Klipsch Heresy på markedet.

 

Klipsch’ offisielle slagord var «The Ultimate Sound Experience». Det uoffisielle slagordet var «Bullshit». Paul begynte å bruke slagordet etter å ha lest reklamer fra konkurrenter med påstander om såkalte «gjennombrudd». Etter dette begynte han alltid å gå med en gul «Bullshit» knapp som han viste til alle han mente kom med søkte påstander.

 

 

Klipsch Cornwall IV gulvhøyttaler

 

Teknisk info
FREQUENCY RESPONSE (+/- 4 dB) 34Hz - 20kHz
SENSITIVITY 102dB @ 2.83V / 1m
POWER HANDLING (CONT/PEAK) 100W/400W
MAXIMUM SPL 119dB Continuous
NOMINAL IMPEDANCE 8 ohms Compatible
CROSSOVER FREQUENCY HF: 5000Hz
MF: 700Hz
HIGH FREQUENCY DRIVER K-107-TI 1” (2.54cm) Titanium diaphragm compression driver
MIDRANGE K-702 1.75” (4.45cm) Polyimide diaphragm compression driver
LOW FREQUENCY DRIVER K-33-E 15” (38.1cm) Fiber-composite cone woofer
ENCLOSURE MATERIAL MDF with fine veneers
INPUTS Dual binding posts / bi-wire / bi-amp
HEIGHT 96.52cm
WIDTH 64.3cm
DEPTH 39.4cm
WEIGHT 45.3 kg
DOWNLOADS

Cornwall IV Floorstanding Speaker Spec Sheet

Cornwall IV Floorstanding Speaker Manual

Klipsch Heritage Premium Audio Brochure

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
104090