Klipsch Forte III Gulvstående høyttaler Klipsch Forte III Gulvstående høyttaler Klipsch Forte III Gulvstående høyttaler Klipsch Forte III Gulvstående høyttaler Klipsch Forte III Gulvstående høyttaler Klipsch Forte III Gulvstående høyttaler

Klipsch Forte III - Sort

Gulvstående høyttalere

Klipsch Forte ble første gang introdusert i 1985 og ble fort en bestselger. Forte III er oppgradert på noen viktige områder, men er ellers relativt uforandret fra originalen. Pris pr par.

 

Darko Audio Klipsch Forte III Digital Trends Klipsch Forte III

Varenr: 130144
53 990,-
-+
grey-stock-iconBestillingsvare (0 dager)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Klipsch Forte III er en voksen høyttaler, men langt fra den største høyttaleren i Heritage serien fra Klipsch. Høyttaleren er bestykket med en 12" bass i front samt en 15" slavebass på baksiden. Mellomtone og diskant er montert på hvert sitt horn og er med på å gi deg et massivt lydbilde med dynamisk og engasjerende lyd.

 

  • 3-veis konstruksjon
  • 12" basselement, K-281
  • 15" passiv radiator
  • 1.75" K-70 Titan mellomtone montert på et K-703-M horn
  • 1" K-100-TI Titan diskant montert på et K-79T horn
  • 8 ohm nominell impedans
  • 116 dB Max SPL
  • 99 dB følsomhet
  • 38Hz – 20kHz frekvensområde

 

 

 

 

Høy effektivitet

Klipsch Forte III er en treveis konstruksjon som benytter et 12" basselement og hornladet diskant og mellomtone. Ved å benytte en horn-konstruksjon økes høyttalerens effektivitet slik at den kan spille høyere og er en enklere last for forsterkeren å drive. En enklere last for forsterkeren gjør at denne ikke forvrenger like mye og dermed gir renere lyd. Klipsch Forte III er oppgradert med nye titanium drivere i diskant og mellomtone.

 

 

Klipsch Forte III gulvhøyttaler

 

 

Passiv radiator

På baksiden av Forte III finner du en 15" passiv radiator, eller slavebass som den også kalles. En slavebass er et passivt element, dvs en membran med oppheng, men uten magnet og spole. Slavebass er en videreutvikling av bassportprinsippet og beveges av lufttrykket fra 12" basselementet i fronten av høyttaleren, slik at høyttaleren gir deg mer basstrykk og spiller dypere ned i frekvens.

 

 

Klipsch Forte III gulvhøyttaler

 

 

Matchet finer

Kabinettet til hvert høyttalerpar er skjært ut fra samme trestykke og matchet, slik at mønsteret er helt identisk. Dette gir høyttalerne et mer estetisk appellerende utseende.

 

 

Klipsch Forte III gulvhøyttaler

 

 

«Loud and proud» siden 1946

I 1946 revolusjonerte Paul W. Klipsch lydindustrien med sin proprietære hornteknologi og de akustiske prinsippene som ligger bak den unike lydsignaturen Klipsch er så kjent for. Paul var en Amerikansk ingeniør og Hi-Fi pioneer kjent for å utvikle en foldet hornhøyttaler for hjørneplassering ved å bruke vitenskapelige prinsipper for å oppnå en mer virkelighetstro lyd.

 

Pauls eksentriske og kompromissløse stil var velkjent i industrien. Klipsch forteller selv at han utviklet en mindre høyttaler for bruk mellom to Klipschorn og en bekjent uttalte at han umulig kunne introdusere denne høyttaleren i markedet fordi den brøt med Klipsch’ egne prinsipper for hjørnehøyttalere og var nærmest for akustisk kjetteri å regne. «The hell I can’t» sa Paul «And that’s exactly what I’m going to call it». Ett år senere kom bestselgeren Klipsch Heresy på markedet.

 

Klipsch’ offisielle slagord var «The Ultimate Sound Experience». Det uoffisielle slagordet var «Bullshit». Paul begynte å bruke slagordet etter å ha lest reklamer fra konkurrenter med påstander om såkalte «gjennombrudd». Etter dette begynte han alltid å gå med en gul «Bullshit» knapp som han viste til alle han mente kom med søkte påstander.

 

 

Klipsch Forte III gulvhøyttaler

 

Teknisk info
FREQUENCY RESPONSE (+/- 3 dB) 38Hz – 20kHz
SENSITIVITY 99dB @ 2.83V / 1m
POWER HANDLING (CONT/PEAK) 100W / 400W
MAXIMUM SPL MAXIMUM SPL
NOMINAL IMPEDANCE 8 ohms Compatible
CROSSOVER FREQUENCY

HF: 5.2kHz

MF: 650Hz

HIGH FREQUENCY DRIVER K-100-TI 1” (2.54cm) Titanium diaphragm compression driver on a K-79T horn
MIDRANGE K-70 1.75” (4.45cm) Titanium diaphragm compression driver on a K-703-M horn
LOW FREQUENCY DRIVER

K-281 12” (30.48cm) Fiber-composite cone woofer

KD-15 15” (38.1cm) Passive cone radiator

ENCLOSURE MATERIAL 3/4” MDF
INPUTS Dual binding posts / bi-wire / bi-amp
HEIGHT 91.4cm
WIDTH 41.9cm
DEPTH 33cm
WEIGHT 32.7kg
DOWNLOADS

Spec sheet

User manual

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
104069