Klipsch Forte IV - hornhøyttaler Klipsch Forte IV - hornhøyttaler Klipsch Forte IV - hornhøyttaler Klipsch Forte IV - hornhøyttaler Klipsch Forte IV - hornhøyttaler Klipsch Forte IV - hornhøyttaler Klipsch Forte IV - hornhøyttaler Klipsch Forte IV - hornhøyttaler

Klipsch Forte IV - American Walnut

Gulvstående høyttalere

Klipsch Forte IV er nyeste versjon av denne klassiske høyttaleren. Selv om grunnkonstruksjonen er den samme som originalen er Klipsch Forte IV oppdatert med forbedringer i elementer og delefilter, i tillegg til kosmetiske oppdateringer.

Klipsch Forte IV - The Ear Best Buy

Varenr: 114537
79 990,-
-+
green-stock-icon3+ på nettlager
orange-stock-iconSoundgarden Forus (Utstilling)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Klipsch Forte ble første gang introdusert på markedet i 1985, og ble fort en populær høyttaler. Klipsch Forte IV er stort sett uforandret og bevarer karismaen fra den originale modellen, men er oppdatert med de siste tekniske nyvinningene og kosmetiske forbedringer. Høyttaleren er fremdeles laget i Hope, Arkansas i USA.

 

  • 3-veis konstruksjon
  • 12" basselement, K-281
  • 15" passiv radiator
  • 1.75" K-702 Titan mellomtone montert på et K-703-M horn
  • 1" K-100-TI Titan diskant montert på et K-79T horn
  • 8 ohm nominell impedans
  • 116 dB Max SPL
  • 99 dB følsomhet
  • 38Hz – 20kHz frekvensområde

 

Høy effektivitet, høy ytelse

Klipsch Forte IV er en voksen høyttaler, men er langt fra den største høyttaleren i Klipsch sin Heritage-serie. Med et 12" stort basselement i front, og en 15" passiv bassradiator på baksiden, er Klipsch Forte IV en høyttaler som evner å gi deg et massivt lydbilde. Mellomtone og diskantelementet er montert i hvert sitt horn, som gir deg en ekstremt dynamisk og energisk lyd.

 

Mellomtoneelementet er Klipsch sin nyeste K-702 driver, med en polymide membran som leverer eksepsjonelt detalj og dynamikknivå. K-702 driveren sitter i et modifisert Tractrix-horn, som benytter Klipsch sin patenterte Mumps-teknologi. Mellomtoneelementet har svært jevn frekvensrespons, og henger godt sammen med de andre elementene i høyttaleren.

 

Diskantelementet er Klipsch sin K-100-TI titanium diskant, med en helt ny faseplugg som gir svært bred spredningskarakteristikk, med en bredere og mer presis «sweet-spot».

 

 

 

Klipsch Forte IV i stuen

 

 

 

Passiv radiator

På baksiden av Forte IV finner du en 15" passiv radiator, eller slavebass som den også kalles. En slavebass er et passivt element, dvs en membran med oppheng, men uten magnet og spole. Slavebass er en videreutvikling av bassportprinsippet og beveges av lufttrykket fra 12" basselementet i fronten av høyttaleren, slik at høyttaleren gir deg mer basstrykk og spiller dypere ned i frekvens.

 

 

 

Klipsch Forte IV high performance is our forte

 

 

 

Oppgradert delefilter

Klipsch Forte IV har fått et fullstendig redesignet delefilter, med premium komponenter som mer effektivt bevarer det elektriske signalet gjennom kretsløpet, gir mer naturlig lyd og håndterer mer effekt. Det nye delefilteret har en skarp demping, som låner detaljer fra det klassiske 3-veis filteret som sitter i Klipschorn og La Scala.

 

 

 

Klipsch Forte IV med oppgradert delefilter

 

 

 

Nye terminaler

Klipsch Forte IV har fått nye kraftige høyttalerterminaler med mulighet for bi-wiring eller bi-amping. Terminalene er montert på en premium aluminium plate og er dimensjonert for å tåle kraftige høyttalerkabler.

 

 

 

Klipsch Forte IV klassiker

 

 

 

Matchet finer

Hvert høyttalerpar av Klipsch Forte IV har et kabinett som er bygget i 3/4" MDF og finert i ekte treverk. Platene til hver høyttaler er skjært ut fra samme trestykke, og blir matchet slik at mønsteret er identisk på begge høyttalerne. Dette gir høyttalerne et mer estetisk appellerende utseende.

 

 

 

Klipsch Forte IV matchet finer

 

 

 

«Loud and proud» siden 1946

I 1946 revolusjonerte Paul W. Klipsch lydindustrien med sin proprietære hornteknologi og de akustiske prinsippene som ligger bak den unike lydsignaturen Klipsch er så kjent for. Paul var en Amerikansk ingeniør og Hi-Fi pioneer kjent for å utvikle en foldet hornhøyttaler for hjørneplassering ved å bruke vitenskapelige prinsipper for å oppnå en mer virkelighetstro lyd.

 

Pauls eksentriske og kompromissløse stil var velkjent i industrien. Klipsch forteller selv at han utviklet en mindre høyttaler for bruk mellom to Klipschorn og en bekjent uttalte at han umulig kunne introdusere denne høyttaleren i markedet fordi den brøt med Klipsch’ egne prinsipper for hjørnehøyttalere og var nærmest for akustisk kjetteri å regne. «The hell I can’t» sa Paul «And that’s exactly what I’m going to call it». Ett år senere kom bestselgeren Klipsch Heresy på markedet.

 

Klipsch’ offisielle slagord var «The Ultimate Sound Experience». Det uoffisielle slagordet var «Bullshit». Paul begynte å bruke slagordet etter å ha lest reklamer fra konkurrenter med påstander om såkalte «gjennombrudd». Etter dette begynte han alltid å gå med en gul «Bullshit» knapp som han viste til alle han mente kom med søkte påstander.

 

 

 

Loud and Proud

 

Teknisk info
FREQUENCY RESPONSE (+/- 3 dB) 38Hz – 20kHz
SENSITIVITY (in average listening room) 99dB @ 2.83V / 1m
POWER HANDLING (CONT/PEAK) 100W / 400W
MAXIMUM SPL 116dB Continuous
NOMINAL IMPEDANCE 8 ohms Compatible
CROSSOVER FREQUENCY

HF: 5.2kHz

MF: 650Hz

HIGH FREQUENCY DRIVER K-100-TI 1” (2.54cm) Titanium diaphragm compression driver on a K-79T horn
MIDRANGE K-702 1.75” (4.45cm) Polyimide Compression Driver mated to a K-703-M horn
LOW FREQUENCY DRIVER K-281 12” (30.48cm) Fiber-composite cone woofer, KD-15 15” (38.1cm) Passive cone radiator
ENCLOSURE MATERIAL 3/4” MDF
INPUTS Dual binding posts / bi-wire / bi-amp
HEIGHT 90.81cm
WIDTH 42.24cm
DEPTH 33cm
WEIGHT 32.7kg
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
159280