Yamaha RX-A8A Hjemmekinoreceiver - Sort Yamaha RX-A8A Hjemmekinoreceiver - Sort Yamaha RX-A8A Hjemmekinoreceiver - Sort Yamaha RX-A8A Hjemmekinoreceiver - Sort Yamaha RX-A8A Hjemmekinoreceiver - Sort Yamaha RX-A8A Hjemmekinoreceiver - Sort Yamaha RX-A8A Hjemmekinoreceiver - Sort

Yamaha RX-A8A

Hjemmekinoreceiver - Sort

Yamaha RX-A8A er toppmodellen i AVENTAGE-serien, og er utstyrt med 11 kanaler som yter 150 watt. Receiveren kan drive en full Dolby Atmos hjemmekino, og støtter HDMI 2.1, 8K, Dolby Atmos m.m

Tester:

Yamaha RX-A8A Årets produkt Stereopluss 2022 Yamaha RX-A8A Sterepluss Spesielt Anbefalt

Varenr: 114981
37 990,-Tilbudspris
Førpris: 44 290,-
-+
grey-stock-iconInnkommende (7 dager)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Yamaha RX-A8A er deres toppmodell, og er en hjemmekinoreceiver som er fullstappet av både utstyr og krefter. Med 11 kanaler kan den drive et fullt Dolby Atmos hjemmekinosystem, uten at du trenger ekstra effektforsterkere, og med 150 watt pr kanal driver den høyttalerne med stålkontroll. RX-A8A henter teknologi fra Yamaha CX/MX-5200, som er Yamahas high-end surroundprosessor og effektforsterker.

 

Yamaha RX-A8A tilhører Yamaha sin AVENTAGE serie. AVENTAGE serien benytter bedre komponenter av høyere kvalitet, som gir forsterkeren bedre lydkvalitet enn tilsvarende spesifiserte modeller fra Yamahas V-serie. Med HDMI 2.1 kan forsterkeren vise bilder med 8K oppløsning, og er klar for de nyeste spillformatene. Dolby Atmos lar deg utvide din hjemmekino med høydekanaler, som gir deg en mer tredimensjonal opplevelse av filmlyden. Receiveren er også utstyrt med Yamaha sitt MusicCast system, som gir deg tilgang til det du trenger av strømmetjenester, til og med i flere rom. Med MusicCast er det også mulig å benytte trådløse bakhøyttalere, så slipper du bryderiet med å strekke kabel over hele rommet.

 

 • 11.2 kanaler – 150 watt pr kanal (8 ohm, 0.06% THD)
 • 7 HDMI-innganger
 • 3 HDMI-utganger
 • HDMI 2.1
 • 8K/60Hz, 4K/120Hz*
 • Dolby Atmos
 • Dolby Atmos Height Virtualizer
 • DTS:X
 • Yamaha MusicCast
 • Airplay 2
 • Bluetooth
 • Spotify Connect
 • Tidal
 • Qobuz
 • Wi-Fi
 • eARC
 • Platespillerinngang
 • Multirom funksjon
 • HDR 10+*
 • Variable Refresh Rate (VRR)*
 • Auto Low Latency Mode (ALLM)*
 • Quick Frame Transport (QFT)*
 • Quick Media Switching (QMS)*
 • Stemmestyring
 • Mulighet for trådløse bakhøyttalere
 • Romkorreksjon

* ved fremtidig firmware oppdatering

 

 

 

 

Enestående lyd

En hjemmekinoreceiver består av mange komponenter som har betydning for lydkvaliteten. Kvaliteten på DAC, prosessor og strømforsyning har alle mye å si for hvor god lyd du får. Det er likevel kvaliteten på forsterkeren som har mest å si for resultatet. Yamaha RX-A8A er utstyrt med 11 forsterkere som yter 150 watt fra hver kanal (8 ohm, 0,06% THC). Yamaha sine forsterkere er konstruert med høy Slew Rate, som gjør at de er svært hurtige og responderer raskt på endringer i signalet. Dette er spesielt gunstig når man spille musikk med høy oppløsning.

 

Yamaha RX-A2A Slew rate

 

Dolby Atmos, DTS:X og Dolby Atmos Height Virtualizer

Dolby Atmos og DTS:X er surround-formater som har objekt basert koding, istedenfor kanalbasert koding slik som tidligere formater har hatt. Dette gir lyddesigneren mulighet til å nøyaktig plassere lyder hvor som helst i det tre-dimensjonale rommet. Med Yamaha RX-A8A kan du kjøre et fullt Atmos system og benytte 4 høyttalere til høydekanaler (7.1.4).

 

For de som ikke har anledning til å benytte ekstra høyttalere til å gjengi høyde-kanalene, kan man etter en firmware oppdatering benytte Dolby Atmos Height Virtualizer, som kan gjenskape en virtuell Dolby Atmos opplevelse ved hjelp av ditt 5.1 hjemmekinosystem.

 

Yamaha RX-A2A Dolby Atmos

 

CINEMA DSP HD3 til film, musikk og spill

CINEMA DSP HD3 er et unikt lydprogram utviklet av Yamaha. Ved å kombinere måledata fra berømte konsert arenaer og musikk klubber fra hele verden, med deres digitale signalprosessering kan du velge mellom flere lydinnstillinger som lar deg gjenskape atmosfæren fra en storartet konsert arena. HD3 er en oppgradert versjon av denne programvaren, som har mer avanserte algoritmer og signalbehandlingsteknologi. HD3 kan simulere virtuelle høyttalere opptil 11.1, selv med bare en 7.1-høyttalerkonfigurasjon.

 

Yamaha RX-A2A Cinema DSP

 

Compressed Music Enhancer

Når du spiller musikk fra lossy lydformater som MP3, er musikken både komprimert og informasjon har gått tapt fra signalet. Yamahas Compressed Music Enhancer utnytter sofistikerte algoritmer som skal gjenopprette informasjonen som har gått tapt, og lar deg nyte musikk med god kvalitet, selv om den er komprimert.

 

Yamaha RX-A2A Compressed Music Enhancer

 

Mekanisk robust

Den nye AVENTAGE serien fra Yamaha er oppdatert med et nytt kretskortlayout internt i forsterkerens kabinett. Hvert kretskort er utviklet for å holde signalveiene så korte som mulig, og har en plassering som reduserer støy og forvrengning som kan smitte mellom kretskortene. Den nye H-kryssrammen gjør forsterkeren mer robust og reduserer vibrasjoner som kan forplante seg fra trafo til de sensitive kretskortene som behandler signalet.

 

Yamaha RX-A8A er utstyrt med en femte fot, plassert i midten under chassiset. Denne demper trafoens resonanser, samt vibrasjoner fra transistorene og kjøleribbene. Den demper også eksterne vibrasjoner, som for eksempel vibrasjoner fra høyttalerne, slik at komponentene i forsterkeren kan jobbe under optimale arbeidsbetingelser.

 

Yamaha RX-A2A ART

 

HDMI 2.1 – 8K oppløsning (via firmware oppdatering)

Yamaha RX-A8A er utstyrt med HDMI 2.1 som er den nyeste HDMI-standarden. Receiveren har 7 HDMI-innganger og 3 utganger. Etter en firmware oppdatering kan receiveren gjengi innhold med 8K/60Hz, 4K/120Hz oppløsning, HDR 10+ og de nyeste gaming-teknologiene som er Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) og Auto Low Latency Mode (ALLM). Disse teknologiene reduserer lag, og sørger for at bildet flyter jevnere, uten hakking.

 

Yamaha RX-A2 HDMI 2.1

 

Enkel å sette opp, enkel å bruke

AV SETUP GUIDE er en applikasjon som hjelper deg å sette opp forsterkeren korrekt. Appen viser deg hvordan du kobler receiveren til dine kilder, og hjelper deg med receiverens innstillinger.

 

MusicCast appen er den du forholder deg til i hverdagen. Appen fungerer som en fjernkontroll og lar deg styre forsterkerens funksjoner, i tillegg til andre MultiCast kompatible produkter, slik at du enkelt kan utvide systemet med lyd i flere rom.

 

Stemmestyring kan du gjøre via Amazon Alexa eller Google Assistant. (Hvilke stemmekommandoer som er tilgjengelig kan variere fra region. Du trenger et tredjeparts produkt for å ta imot stemmekommandoer).

 

Yamaha RX-A2 Enkel å sette opp

 

Romkorreksjon med YPAO™-R.S.C. (Reflected Sound Control)

Med YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) kan du analysere rommets akustikk, og la programmets avanserte algoritmer justere forsterkerens parametere slik at lyden tilpasses ditt rom. Du plasserer helt enkelt den medfølgende mikrofonen ved din lytterposisjon, og lar receiveren automatisk kalibrere lyden for deg. Mikrofonen bruker R.S.C (Reflected Sound Control) til å korrigere de første refleksjonene, og en svært presis 64-bit EQ-beregning gir deg naturlig romakustikk. YPAO 3D optimaliserer automatisk lydparameterne for å maksimere effekten fra Dolby Atmos, DTS:X og CINEMA DSP HD3.

 

Yamaha RX-A2 YPAO

 

Trådløse bakhøyttalere

Via Yamahas MusicCast system kan du benytte Yamaha MusicCast 20 eller MusicCast 50 som trådløse bakhøyttalere, slik at du slipper å strekke kabler over hele stuen. Du kan til og med sende bass-signalet trådløst til den trådløse subwooferen Yamaha MusicCast SUB 100.

 

Yamaha RX-A2 trådløse bakhøyttalere

 

Nytt design

En hjemmekinoreceiver er et produkt med mange funksjoner og muligheter. Som en konsekvens av dette har mange hjemmekinoforsterkere et litt rotete design med mange knapper. Yamaha har ryddet opp i rotet, og gir deg hjemmekinoreceivere med rene linjer og et ryddig design.

 

Yamaha RX-A2 nytt design

 

Scene knapper – Forhåndslagre innstillinger

Yamaha RX-A8A har fire SCENE-knapper. Du kan forhåndsinnstille dem til forskjellige innganger, i tillegg til et lydfeltprogram, Music Enhancer, HDMI-inngang med mer. Inngangene kan settes til spesifikke kilder, for eksempel en FM- eller internettradiostasjon, en stasjon på en strømmetjeneste, en USB-enhet eller en sang på en PC eller NAS (nettverk). Når du har angitt knappene, trykker du bare på en av knappene på hovedenheten eller fjernkontrollen for å slå på receiveren og høre ønsket musikk. Knappene kan du endre når som helst.

 

Yamaha RX-A2 scene knapper

 

Airplay 2

Med Airplay 2 kan du enkelt spille av lyd fra din Apple-enhet til Yamaha RX-A8A, enten det er en iPhone, iPad eller Mac, til en eller flere MusicCast enheter i ditt hjem. Du styrer den enkelt via din iPhone eller iPad, linker den via en HomePod, eller ber Siri om assistanse.

 

Yamaha RX-A2 scene knapper

 

HDMI eARC

eARC (Enhanced Audio Return Channel) lar deg sende lydsignal med 3D-lyd (som Dolby Atmos og DTS:X) tilbake fra TV-en din til Yamaha RX-A8A via HDMI-tilkoblingen, slik at du kan nyte den altoppslukende 3D-lyden også når du spiller fra appene som er installert på din TV.

 

Yamaha RX-A2 HDMI eARC

 

Zone 2

Med Zone 2 terminalene kan du la Yamaha RX-A8A drive høyttalere i en annen sone, enten de er koblet til forsterkerens Zone 2 høyttalerterminal eller linjeutgangen for Zone 2. Uansett om høyttalerne er montert på soverommet eller kjøkkenet kan du spille av samme eller ulik musikk som hovedsonen. Du bestemmer!

 

Yamaha RX-A2 zone 2

 

Platespiller inngang

Yamaha RX-A8A er utstyrt med en egen inngang for platespiller, slik at du ikke trenger å benytte et eksternt RIAA-trinn for å koble til din platespiller.

Teknisk info
Inngangskontakter
Analog audio

Audio (ubalansert) x 6 (inkluderer PHONO)

Audio (balansert) x 1

Digital audio

Optisk x 3 (Støttede frekvenser: 32 kHz til 96 kHz)

Koaksial x 2 (Støttede frekvenser: 32 kHz til 192 kHz)

HDMI-inngang HDMI x 7
Andre kontakter

USB x 1 (USB2.0)

NETWORK (kablet) x 1 (100Base-TX/10Base-T)

Utgangskontakter
Analog audio

Høyttaler ut x 13 (11 ch) (FRONT L/R, CENTER, SURROUND L/R, SURROUND BACK L/R, EXTRA SP 1 L/R *1, EXTRA SP 2 L/R *2, EXTRA SP 3 L/R *3)

Pre Out x 15 (FRONT L/R, FRONT (Balance) L/R, CENTER, SURROUND L/R, SURROUND BACK L/R, F.PRESENCE L/R, R.PRESENCE L/R, SUBWOOFER 1/2)

ZONE OUT x 4 (ZONE2 L/R, ZONE3 L/R)

Hodetelefon x 1

Tilordning er mulig [F.PRESENCE, ZONE2, ZONE3]

Tilordning er mulig [R.PRESENCE, ZONE2, ZONE3]

Tilordning er mulig [ZONE2, ZONE3, BI-AMP (FRONT L/R)]

HDMI-utgang HDMI OUT x 3 (HDMI OUT 3-kontakten er avsatt til ZONE OUT)
Andre kontakter

YPAO MIC x 1

REMOTE IN x 1

REMOTE OUT x 1

TRIGGER OUT x 2

HDMI
HDMI-funksjoner:

4K UltraHD Video (inkluderer 4K/60, 50Hz 10/12bit)

3D Video

ARC (Audio Return Channel)

eARC (forbedret Audio Return Channel)

HDMI Control (CEC)

Auto Lip Sync

Deep Color

“x.v.Color”

HD-lydavspilling

21:9 sideforhold

BT.2020 fargemetrikk

HDR-kompatibel

Dolby Vision

Hybring Log-Gamma

dedikert HDMI Zone-utgang

Videoformat (repeater-modus)

VGA

480i/60 Hz

576i/50 Hz

480p/60 Hz

576p/50 Hz

720p/60 Hz, 50 Hz

1080i/60 Hz, 50 Hz

1080p/60 Hz, 50 Hz, 30 Hz, 25 Hz, 24 Hz

4K/60 Hz, 50 Hz, 30 Hz, 25 Hz, 24 Hz

Audio-format

Dolby Atmos

Dolby TrueHD

Dolby Digital Plus

Dolby Digital

DTS:X

DTS-HD Master Audio

DTS-HD High Resolution

DTS Express

DTS

DSD 2-ch til 6-ch (2,8 MHz)

PCM 2-ch til 8-ch (Maks. 192 kHz/24-bit)

Innholdsbeskyttelse HDCP 1.4/2.3-kompatibel
Link-funksjon CEC støttes
TUNER
Analog tuner DAB/FM med Radio Data System x 1 (TUNER)
USB
Håndterer USB-minne i masselagringsklasse Ja
Strømtilførselskapasitet 1,0 A
Bluetooth
Mottakerfunksjon

Kildeenhet til AVR (f.eks. smarttelefon/nettbrett)

Støttet profil: A2DP, AVRCP

Støttet kodek: SBC, AAC

Kildefunksjon

AVR til mottakerenhet (f.eks. Bluetooth hodetelefon)

Støttet profil: A2DP, AVRCP

Støttet kodek: SBC

Håndterer Play/Stop-betjening fra mottakerenhet

Bluetooth-versjon Ver. 4.2
Trådløs utgang Bluetooth Class 2
Maks. kommunikasjonsavstand 10 m uten forstyrrelser
Nettverk
PC-klientfunksjon Ja
Støtte for AirPlay 2 Ja
Internettradio Ja
Musikkstrømmetjenester Ja
Wi-Fi-funksjon

Håndterer WPS via PIN-metode og trykknappmetode

Tilgjengelig sikkerhetsmetode: WEP, WPA2-PSK (AES), blandet modus, ingen

Trådløs LAN-standarder: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac*

*Kun 20 MHz kanalbåndbredde

Kompatible dekodingsformater
Dekodingsformat

Dolby Atmos

Dolby TrueHD

Dolby Digital Plus

Dolby Digital

DTS:X

DTS-HD Master Audio

DTS-HD High Resolution Audio

DTS Express

DTS

DTS 96/24

DTS-ES Matrix 6.1

DTS-ES Discrete 6.1

Post-dekodingsformat

Dolby Surround

Neural:X

Audioseksjon
Nominell utgangseffekt (2-kanaler, 20 Hz til 20 kHz, 0,06% THD, 8 ohm)

150 W/ch: Front L/R, Surround L/R, Surround Back L/R, Front Presence L/R, Rear Presence L/R

150 W: Center

Nominell utgangseffekt (2-kanaler, 1 kHz, 0,9% THD, 8 ohm)

165 W/ch: Front L/R, Surround L/R, Surround Back L/R, Front Presence L/R, Rear Presence L/R

165 W: Center

Utgangseffekt (1-kanaldrevet, 1 kHz, 0,9% THD, 8 ohm) 185 W: Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R, Front Presence L/R, Rear Presence L/R
Utgangseffekt (1-kanaldrevet, 1 kHz, 0,9% THD, 6 ohm) 200 W: Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R, Front Presence L/R, Rear Presence L/R
Utgangseffekt (1-kanaldrevet,1 kHz, 0,9% THD, 4 ohm) 230 W: Front L/R
Maks. effektiv utgangseffekt (1-kanaldrevet, 1 kHz, 10% THD, 8 ohm) 220 W: Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R, Front Presence L/R, Rear Presence L/R
Maks. effektiv utgangseffekt (1-kanaldrevet, 1 kHz, 10% THD, 6 ohm) 250 W: Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R, Front Presence L/R, Rear Presence L/R
Dempingsfaktor Front L/R (1 kHz, 8 ohm): 140 eller mer
Inngangsfølsomhet / Inngangsimpedans

PHONO (1 kHz, nominell utgangseffekt): 4,5 mV/47 kohm

AUDIO 2 osv. (ubalansert) (1 kHz, nominell utgangseffekt): 250 mV/47 kohm

AUDIO 4 (balansert) (1 kHz, nominell utgangseffekt): 260 mV/200 kohm (Demping av), 520 mV/200 kohm (Demping på)

Maksimalt inngangssignal

PHONO (1 kHz, 0,5% THD): 45 mV

AUDIO 2 osv. (ubalansert) (1 kHz, 0,5% THD): 2,4 V

AUDIO 4 (balansert) (1 kHz, 0,5% THD): 2,4 V (Demping av), 4,8 V (Demping på)

Nominelt utgangsnivå / utgangsimpedans

PRE OUT: 1,0 V/470 ohm (Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R, Front Presence L/R, Rear Presence L/R (1 kHz))

Subwoofer (50 Hz): 1,0 V/470 ohm

Front (balansert) L/R: 2,0 V/470 ohm

ZONE2/3 OUT: 470 mV/470 ohm

Maksimalt utgangsnivå

PRE OUT: 2,0 V (Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R, Front Presence L/R, Rear Presence L/R)

Subwoofer: 6,5 V

Front (balansert) L/R: 4,0 V

Hodetelefonens impedans 16 ohm eller mer
Frekvensrespons AUDIO 2 osv. til Front (Pure Direct) (10 Hz til 100 kHz): +0/-3 dB
RIAA equalizer-avvik PHONO (20 Hz til 20 kHz): 0±0,5 dB
Total harmonisk forvrengning

PHONO til PRE OUT (Pure Direct) (1 kHz, 1 V): 0,04% eller mindre

AUDIO 2 osv. til Front (Pure Direct) (20 Hz til 20 kHz, 75 W, 8 ohm): 0,05% eller mindre

Signal til støy-forhold (IHF-A nettverk)

PHONO (Pure Direct) (Inngang 1 kohm kortsluttet, høyttaler ut): 95 dB eller mer

AUDIO 2 osv. (Pure Direct) (Inngang 1 kohm kortsluttet, Høyttaler ut): 110 dB eller mer

Reststøy (IHF-A nettverk) Front L/R (høyttaler ut): 150 µV eller mindre
Kanalseparasjon

PHONO (inngang 1 kohm kortsluttet, 1 kHz/10 kHz): 75 dB/60 dB eller mer

AUDIO 2 osv. (Inngang 1 kohm kortsluttet, 1 kHz/10 kHz): 75 dB/61 dB eller mer

Volumkontroll

Hovedsone: MUTE, -80 dB til +16,5 dB (0,5 dB trinn)

Zone2 (Høyttaler ut): MUTE, -80 dB til +16,5 dB (0,5 dB trinn)

Zone2 (PRE OUT): MUTE, -80 dB til +10,0* dB (0,5 dB trinn)

Zone3 (Høyttaler ut): MUTE, -80 dB til +16,5 dB (0,5 dB trinn)

Zone3 (PRE OUT): MUTE, -80 dB til +10,0* dB (0,5 dB trinn)

* Dette er den maksimale verdien under betingelsen: digital inngang, Tone Control Bypass, Compressed Music Enhancer av. Den går ikke opp til maksimum under de andre betingelsene.

Tonekontroll-karakteristikk

Hovedsone:

Bass Boost/Cut: ±6 dB/0,5 dB trinn ved 50 Hz

Bass Turnover: 350 Hz

Treble Boost/Cut: ±6 dB/0,5 dB trinn ved 20 kHz

Treble Turnover: 3,5 kHz

Zone2/3:

Bass Boost/Cut: ±6 dB/0,5 dB trinn ved 50 Hz

Bass Turnover: 350 Hz

Treble Boost/Cut: ±6 dB/0,5 dB trinn ved 20 kHz

Treble Turnover: 3,5 kHz

Filterkarakteristikk

(fc=40/60/80/90/100/110/120/160/200 Hz)

H.P.F. (Front, Center, Surround, Surround Back): 12 dB/oct.

L.P.F. (Subwoofer): 24 dB/oct.

Video-seksjon
Videosignaltype NTSC/PAL/SECAM
Video-signalnivå

Composite: 1 Vp-p/75 ohm

Component: Y (1 Vp-p/75 ohm), Pb/Pr (0,7 Vp-p/75 ohm)

Video maksimum inngangsnivå 1,5 Vp-p
FM-seksjon
Tuning-område 87,50 MHz til 108,00 MHz
50 dB Quiet Sensitivity (IHF, 1 kHz, 100% MOD.) Mono: 3 µV (20,8 dBf)
Signal til støy-forhold (IHF)

Mono: 69 dB

Stereo: 68 dB

Harmonisk forvrengning

Mono: 0,5%

Stereo: 0,6%

Antenneinngang 75 ohm ubalansert
DAB-seksjon
Tuning-område 174,928 MHz til 239,200 MHz (Band III)
Støtter lydformat MPEG 1 Layer II/MPEG-4 HE-AAC v2 (aacPlus v2)
Antenne 75 ohm ubalansert
Generelt
Strømforsyning AC 230 V, 50 Hz
Strømforbruk 600 W
Strømforbruk i Standby*

HDMI Control av, Standby through av, Network Standby av: 0,4 W

HDMI Control på, Standby through på, Network Standby av (Inngang: AUDIO 1 (HDMI intet signal)): 1,9 W

HDMI Control av, Standby through av, Network Standby på, Bluetooth Standby av: 1,7 W (kablet), 1,8 W (Wi-Fi )

HDMI Control av, Standby through av, Network Standby på, Bluetooth Standby på: 1,7 W (kablet)

HDMI Control på, Standby through på, Network Standby på, Bluetooth Standby på: 3,0 W (Wi-Fi)

* Når apparatet er i standby-modus kan det laste ned ny fastvare via nettverket. I så fall vil strømforbruket i standby øke ut over den viste verdien.

Maksimum strømforbruk 1370 W (Modeller for Asia, Brasil og Sentral- og Sør-Amerika og generelle modeller)
Mål (B x H x D) 435 x 192 x 477 mm
Referansemål (med trådløs antenne oppreist) 435 x 271 x 477 mm
Vekt 21,4 kg

Innholdet i denne håndboken gjelder for de siste spesifikasjonene på publiseringsdatoen. For å få den nyeste håndboken, gå til Yamaha's nettsted og last ned filen med håndboken.

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
166904