Velg visning:
Du har valgt:

Optoma - stor underholdning til ditt hjem

Lerret


En god projektor fortjener et godt lerret. Ved bruk av et lerret vil du få enorm mye større bilde enn hva du vil få med en TV, slik at du kan få den ultimate hjemmekino-opplevelsen. Duken til et lerret har en fin struktur slik at bildet gjengis rent og klart på duken. Velger du et lerret med en sort kontrastkant rundt duken utnytter du et optisk triks som «lurer» hjernen til å tro at bildet har mer kontrast. Vårt utvalg av lerret finner du her, og du kan lese enda mer om de ulike variantene lenger ned på siden. 

Hvordan velger du riktig lerret?

Projektorlerreter fins i mange varianter og det er viktig å velge det rette til ditt behov. Lerretets jobb er på den ene siden å være så slett og glatt som mulig slik at bildet blir gjengitt uten ujevnheter og bølger. Dette er spesielt krevende for lerret som rulles sammen og krever derfor at duken er av skikkelig god kvalitet. Det er også viktig at lerretet reflekterer tilbake samme fargespekter som projektoren gjengir. Dette høres enkelt ut, men det krever at produsenten kalibrerer kvaliteten på duken under produksjonen. Som oftest har du valget mellom hvit eller grå duk på lerretet. Enkelt forklart skal du ha grått lerret til en moderne projektor til hjemmebruk. Dette er fordi en slik projektor vil produsere mer enn nok lys og man bør da prioritere sortnivå og kontrast ovenfor ekstra lysstyrke. Et grått lerret vil også fungere bedre i lyse rom ettersom det undertrykker strølys. Vi deler lerret-utvalget i 4 varianter:

Rammelerret er for entusiaster, og er varianten vi oftest anbefaler. Siden duken er trukket over en stabil aluminiums-ramme vil den alltid være perfekt flat, stram og uten sjenerende bølger. Rammelerret kan også leveres med såkalt lydtransparent duk slik at du kan ha høyttalere på baksiden av lerretet om plassen er begrenset

Manuelt nedtrekkslerret fungerer som en rullegardin, men med kvalitetsduk som gir korrekt gjengitt bilde og minimalt med bølger. 

Motorisert lerret er et populært valg til stuebruk. Et motorisert nedtrekkslerret har samme kvalitet som manuelle nedtrekkslerret men med stillegående motor som lydløst ruller vekk duken når du ikke bruker projektoren. Vi har også en kompromissløs variant av motorlerret i enda høyere kvalitet som kalles «Tab-tension». Disse er utstyrt med strammesystem med vaiere som holder duken perfekt flat og stram som et rammelerret.

ALR-/UST-lerret er rammelerret med duk som er spesielt laget for å kombineres med de populære «short-throw»-projektorene. Duken sørger for at bildet fra projektoren blir mer lyssterkt og kontrastrikt samtidig som den undertrykker strølys.