Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler

Sonus Faber Olympica Nova I

Stativhøyttaler - Valnøtt

Sonus Faber Olympica Nova I er stativ høyttaleren i serien og føyer seg inn i rekken av fantastiske kompakthøyttalere fra denne produsenten. Med sitt unike kabinett og spesielt utviklede elementer er Nova I en musikkformidler av ypperste rang. Pris pr par.

Tester av Sonus Faber Olympica Nova I: 

Hi Fi Plus Sonus Faber Olympica Nova I Sonus Faber Olympica Nova I - The Ear Five Stars

Varenr: 130172
69 990,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager
orange-stock-iconSoundgarden Forus (Utstilling)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Sonus Faber Olympica Nova bygger videre på Olympica-serien som ble lansert i 2013. Felles med den gamle serien er en gjennomført høy møbelkvalitet og et fantastisk elegant design. Ellers er den nye serien kraftig oppgradert på alle områder. Olympica Nova I er utstyrt med en 28 mm silkedome diskant og et mellomtone/basselement på 15 cm.

 

  • 2-veis stativhøyttaler
  • 28 mm DAD silkedome diskant med Neodymium magnet
  • 15 cm Ultradynamisk mellomtone-enhet med cellulose-fiber membran
  • Stealth Ultraflex bassrefleks system
  • Frekvensområde: 45-35.000 Hz
  • Delefrekvens: 2.500 Hz
  • Følsomhet: 87 dB
  • Nominell impedans: 4 ohm
  • Anbefalt forsterkereffekt: 35 -250 watt

 

 

 

 

Organisk form

Olympica Novas asymmetriske lutt-form er et originalt designkonsept som gir høyttaleren svært god kontroll på luften som beveger seg internt i kabinettet. Mangelen av flate og parallelle flater sørger for at det ikke oppstår stående lydbølger som forvrenger lydbildet. Kabinettets asymmetriske form tillater fleksibel plassering av høyttaleren slik at du enkelt kan tilpasse den til rommets bassrespons. Den unike bassporten er fullt integrert i kabinettet slik at høyttalerens hurtighet og transparens er forbedret.

 

 

Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler

 

 

Diskant med DAD teknologi

I Olympica Nova sitter det en 28 mm silke-dome diskant med DAD teknologi (Damped Apex Dome). DAD er en lokal demping av domediskantens toppunkt som reduserer motfasen som dette området ofte produserer. I en standard diskant-dome vil måten dette området oppfører seg på forårsake at høye frekvenser rulles tidlig av. Diskanter med DAD teknologi tillater en mer presis og utvidet gjengivelse av høye frekvenser. I Nova er DAD strukturen fullstendig redesignet og består av et formstøpt aluminiumstykke som inkluderer både ringen og buen som sitter over domen. Resultatet er at systemets styrke og presisjon er forbedret.

 

 

Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler

 

 

Mellomtone/basselement

Mellomtone elementet i Olympica Nova benytter en spesialutviklet konstruksjon som består av cellulose, bastfiber, silkebomull og andre naturlige materialer. Membranene er lufttørket som gir en ujevn overflate med varierende tetthet. Dette er med på å dempe resonanser og gir mellomtonen en naturtro og realistisk karakter. Elementet som sitter i stativmodellen er konstruert på samme måte som i sine gulvstående søsken, men med to forskjeller. Støvhetten er helt lukket for å maksimere den bevegelige flaten. Spolen og magnetfeltet som driver den er optimert for bassgjengivelse med mye lenger slaglengde slik at man kan flytte vesentlig mer luft uten forvrengning. 

 

 

Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler

 

 

Enestående kvalitet

Sonus Faber Olympica Novas mest unike trekk er det fantastiske kabinettet som holder en gjennomført kvalitet man sjelden ser noe annet sted. I motsetning til MDF-platene som benyttes i de fleste andre høyttalere på markedet i dag, er Olympica Novas kabinett laget av åtte lag bøyet treverk som gir kabinettet en ekstrem rigiditet. Internt er kabinettet avstivet med nøye plasserte kabinettforsterkninger som reduserer vibrasjoner og lar elementene få det beste mulige fundamentet til å bevege luften i rommet.

 

NB! Stativ må kjøpes i tillegg.

 

 

Sonus Faber Olympica Nova I stativhøyttaler

 

Teknisk info
SYSTEM

2 way

full para-aperiodic vented box “Stealth Ultraflex”

stand mount loudspeaker system

LOUDSPEAKERS

Tw: H28 XTR3, Neodymium “cup design” motor system with DAD™, Ø 28 mm

Mw: MW15 XTR2-04, CCAW wire on a “eddy current free” voice coil, Ø 150 mm

CROSSOVER 2.500 Hz
FREQUENCY RESPONSE 45 Hz – 35.000 Hz
SENSITIVITY 87 dB SPL (2.83V/1 m)
NOMINAL IMPEDANCE 4 ohm
SUGGESTED AMPLIFIER POWER OUTPUT 35 W – 250 W, without clipping
LONG-TERM MAX INPUT VOLTAGE (IEC 268-5) 20 Vrms
DIMENSIONS (HXWXD) 355 (1078 stand included) x 199,5 (282 stand included) x 395 mm
WEIGHT 10,5 kg - net weight (17,1 Kg stand included)
DOWNLOAD Owner"s Manual
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
102078