Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang Pro-Ject X2 B - Valnøtt Platespiller med balansert utgang

Pro-Ject X2 B - Valnøtt

Platespiller med balansert utgang

Fullbalansert versjon av Pro-Ject X2 med Mini XLR utgang. Perfekt match med enten Pro-Ject DS3 B eller S3 B riaa-trinn.

Pro-Ject X2 B er vinner av Eisa prisen 2022/2023.

Pro-Ject X2 B - Outstanding product

Varenr: 117373
18 990,-
-+
green-stock-icon3+ på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Platespillere ser tilbake på en lang historie. Over tid har mange ting endret seg, ikke bare fra tekniske muligheter, men også fra miljøet. Trådløse nettverk er allestedsnærværende og utallige elektroniske enheter gjør hjemmet ditt "smartere". Dette betyr at det nå er mange ekstra elektromagnetiske felt, som kan forstyrre platespillerens signal. Slik var det rett og slett ikke for 30 år siden. For å sikre den beste tilkoblingen til din phono-forforsterker har Pro-Ject nå designet det de kaller "True Balanced Connection".

 

Balanserte lydforbindelser er vanligvis kjent fra den profesjonelle sektoren som innspillingsstudioer eller livekonserter. Det er veldig viktig å ha en stabil og interferensfri forbindelse, da disse signalene vil bli sterkt forsterket. Det samme gjelder tilkoblingen fra platespilleren din til phono-forforsterkeren (riaa-trinn). Den store fordelen med en balansert tilkobling er dens evne til å fjerne oppfanget støy og forstyrrelser. Og det beste av alt er at en pickup av natur allerede er en balanserte signaltransduser! Med True Balanced bruker du rett og slett alt, bokstavelig talt alt, som pickupen din plukker opp fra platesporet. Du kaster ikke halvparten av det brukbare signalet, slik det gjøres i typiske single-ended RCA phono-tilkoblinger.

X2 B kommer med mini XRL- og RCA-utganger og med Pro_Jects standard semi-balanserte Connect it Phono E RCA-kabel. Ved å oppgradere til den fullbalanserte mini XLR til mini XLR-versjonen (tilgjengelig separat) og bruke et balansert phono-trinn, som feks Phono Box S3 B eller DS3 B, er du klar for True Balanced-opplevelsen. Dette fører til økt dynamikk, mindre støy og forbedret signal/støyforhold. Tenk på det som at du nå kan høre deler av musikken som rett og slett ikke var der før.

 

Pro-Ject har laget platespillere siden 1991 og har laget alle sine platespillere i tråd med sin konstruksjonsfilosofi: produktene skal være enkle, men med teknisk korrekt design, ha materialer av høy kvalitet og være håndlaget i EU. X2 B er en platespiller i ekte Pro-ject ånd som leverer best mulig lyd til prisen.

 

 • Elektronisk hastighetsvelger
 • Stillegående motor
 • Ekstremt presist lager
 • 2 kg tung akryl tallerken
 • 9" karbon/alu sandwich tonearm
 • TPE-dempet motvektslodd
 • Ortofon Quintet Red High-end Pickup
 • Massivt og tungt MDF chassis (50mm)
 • Spesiallaget Phono-kabel
 • Justerbare aluminium/TPE føtter
 • Støvlokk
 • Håndlaget i Europa

 

Presis hastighetskontroll

X2 benytter en sofistikert DC/AC-generator som kombinert med hastighetskontroll-kortet leverer ren og stabil strøm til den stillegående motoren. Dette gjør at motoren går mye jevnere enn en direkte-koblet AC-motor. For å sikre at vibrasjoner fra motoren ikke forplanter seg i chassiset og videre til nålen er motoren montert i et eget oppheng. X2 har et forbedret oppheng med et TPE (termoplastisk gummi) belte som sørger for at motoren er i vater og flyter fritt.

 

 

Pro-Ject X2 platespiller

 

Robust tallerken

Den presise motoren er koblet til tallerkenen med en reim av gummi. X2 benytter et tallerkensystem med en tung, ikke-resonerende akryl tallerken på 2 kg som ligger oppå en undertallerken med et svært presist lager (0,001mm toleranse) som sikrer minst mulig friksjon når tallerkenen spinner rundt. Materialene er nøye utvalgt for å gi pickupen best mulig betingelser for å lese av vinylrillene med høy presisjon.

 

 

Pro-Ject X2 platespiller

 

9" tonearm

Til X2 benytter Pro-Ject en bedre tonearm enn den du finner på X1. Armen som er en 9" karbon/aluminium sandwitch-konstruksjon har et lenger armrør som er tykkere og har høyere masse med bedre intern demping. Armbasen er også oppgradert for å kompensere for den ekstra massen. Resultatet er en arm som er mer stabil og sporer enda mer presist. Azimut og VTA kan justeres slik at pickupen sporer perfekt i rillene. Et TPE-dempet (termoplastisk gummi) motvektslodd medfølger og sørger for ytterligere reduksjon av resonanser.

 

 

Pro-Ject X2 platespiller

 

Ortofon Quintet Red MC

Pro-Ject X2 B benytter en Ortofon Quintet Red MC pickup. Grunnet internkablingen i en MM pickup, så trenger du en MC pickup for å oppnå et fullverdig balansert signal.

 

 

Pro-Ject X2 platespiller

 

Solid chassis

For å sørge for god kontroll på resonanser benytter X2 et chassis som er laget av tung maskinfrest MDF med svært tett masse 50mm). Føttene er en aluminium/TPE sandwitch-konstruksjon med mulighet for høydejustering slik at du kan sørge for at platespilleren er helt i vater og har en god mekanisk avkobling mot underlaget som reduserer vibrasjoner som kan forplante seg videre til den sensitive nålen i pickupen.

 

 

Pro-Ject X2 platespiller

 

Kabel tilpasset platespiller

Det elektriske signalet som genereres av nålens bevegelser i vinylrillene er svært svakt og dermed sensitiv for kvaliteten på kablene som blir brukt til å overføre signalet til RIAA-forsterkeren. Til X2 B følger Pro-Jects egenutviklede Connect it E kabel med. Dette er en semi-balansert kabel med lav kapasitans og kraftig skjerming som er spesielt konstruert for å ivareta det sensitive signalet fra pickupen. Men for å oppnå fullverdig balansert signal må du  oppgradere til den fullbalanserte mini XLR til mini XLR-versjonen (tilgjengelig separat) og bruke et balansert phono-trinn, som feks Phono Box S3 B eller DS3 B.

 

 

Pro-Ject X2 platespiller
Teknisk info
Speed 33, 45, 78 (electronic speed change)
Principle belt drive
Speed variance 33: 0.25% 45: 0.20%
Wow & flutter 33: 0.12% 45: 0.10%
Signal to noise 70 dB
Platter 30mm thick, 2 kg heavy acryl
Main bearing stainless steel/brass
Tonearm 9” carbon/aluminium sandwich
Effective arm length 230 mm
Overhang 18 mm
Effective tonearm mass 13,5g
Tracking force range 0 - 30mN
Included accessories 15volts DC /0,8A power supply, Dust cover, Connect it E Phono cable, feltmat
Power consumption 4,5 watts max / 0.3 watt standby
Dimensions 460 x 150 x 340 mm (WxHxD)
Weight 10 kg
   
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
202320