Panasonic TX-65JZ1000E gir deg nesten like bra bilde som toppmodellene JZ2000E og JZ1500E, men til en hyggeligere pris. 4K Master HDR OLED-panelet har litt mindre lysstyrke, men er ellers like god på fargebehandling og sortnivå. Lyddelen er også noe forenklet, uten subwooferen du finner i toppmodellene. OLED-panelet har individuelt opplyste celler som gir naturlige fargetoner og høy kontrast, der sort virkelig er sort. Med Panasonics nye HCX Pro AI videoprosessor blir bildet optimalisert og tilpasset til innholdet du ser på.
- 4K OLED-TV
- Master HDR OLED-panel
- HCX Pro AI videoprosessor
- Rå kontrast
- Multi HDR støtte: HDR10+ adaptive, HDR10, HLG, Dolby Vision IQ, HLG Photo
- Stereo lydsystem som kan simulere Atmos og surround
- Filmmaker mode
- Game Mode Extreme – lav input lag
- Netflix
- Dual Bluetooth Audio Link
- Klar for stemmekontroll
- My Home screen 6.0 operativsystem
Hva er OLED?
OLED-teknologien har eksistert ganske lenge, men det er først nå i senere tid at den har blitt moden for kommersielle produkter. OLED står for Organic Light Emitting Diode og er en skjermteknologi som har stort potensiale til å lage vesentlig bedre bilde enn dagens LCD-skjermer. OLED-teknologien skiller seg markant fra LCD på flere punkter. Sammenligner man med en LCD-skjerm med baklys vil en OLED-skjerm bruke mindre enn halvparten så mye strøm. I en LCD-skjerm vil baklyset lyse konstant, så varieres mengden lys av LCD-panelet som sitter foran baklyset. Dette innebærer at LCD ikke helt kan vise fargen svart, i og med at litt lys alltid slipper igjennom. I en OLED-skjerm derimot, produseres lys og farger i hver piksel slik at sort blir helt sort, og ikke noe lys går til spille. En piksel i en OLED-skjerm består av tre organiske lysdioder (en karbonforbindelse, rød, grønn og blå), evt bare én farge. Det resulterer i et ekstremt kontrastnivå og lyskontroll. Andre fordeler med OLED er at skjermene kan lages tynnere og har vesentlig bedre innsynsvinkel.
.jpg)
Oppgradert videoprosessor - HCX Pro AI
Panelet er bare grunnlaget for hvor godt bilde din TV kan vise. Resten av jobben er det videoprosessoren som må gjøre. Panasonics nye videoprosessor heter HCX Pro AI, og bruker kunstig intelligens for å analysere og optimalisere bildet i sanntid. Videoprosessoren kan identifisere hvilken type innhold som vises på skjermen, og tilpasse prosesseringen til det du ser på. Den sammenligner bildet med en database og tilpasser bildet til om du ser på film, sport eller spiller.
Panasonic TX-65JZ1000 støtter HDMI 2.1
Med støtte for HDMI 2.1 er Panasonic TX-65JZ1000 en perfekt partner for de mest ekstreme spillkonsollene som henter ut det som er av ytelse fra de nyeste spillene. De nye spillformatene, som VRR (Variable Refresh Rate), 4K HFR (High Frame Rate) og ALLM (Auto Low Latency Mode) er funksjoner som lar bildet gli sømløst over skjermen, slik at du får en mer realistisk spillopplevelse.

Game Mode Extreme
For at du skal kunne maksimere din spillopplevelse har Panasonic TX-65JZ1000E en dedikert bildemodus for spill som heter Game Mode Extreme. Da reduseres TV-ens input lag til ca 14 millisekunder, og lar deg respondere lynraskt, slik at du kan konkurrere på høyeste nivå.
Lydsystem med surround effekter
Panasonic TX-65JZ1000E har et diskret stereo lydsystem som kan simulere Dolby Atmos og surround lydeffekter.
Koble til to Bluetooth-enheter samtidig
Panasonic TX-65JZ1000E lar deg koble til to Bluetooth-enheter samtidig. Da kan du sende lyden til to hodetelefoner på samme tid, evt bruke en hodetelefon sammen med et trådløst tastatur.
Bred støtte for HDR formater
Panasonic TX-65JZ1000E er en av få TV-er som støtter nærmest alle formater for metadata (HDR). Følgende HDR formater støttes: HDR, HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive, HLG, Dolby Vision IQ, HLG, HLG Photo.

Hva er HDR?
De to viktigste faktorene for hvor bra bilde din TV kan vise er hvor stort kontrastområdet er (eller forskjellen mellom det lyseste og sorteste i bildet) og hvor presis fargegjengivelsen er. Hva som er den høyeste lysstyrken og det mørkeste sortnivået skjermen din kan vise avgjøres i stor grad av panelet i TV-en din. Hvor mye nyanser og detaljer som kan vises imellom disse ytterpunktene avhenger av hvor mye informasjon som ligger i signalet TV-en får å jobbe med – og det er her HDR kommer inn. Videosignaler med HDR inneholder mer data som beskriver informasjonen mellom de to ytterpunktene, slik at du kan gjengi lyse og mørke objekter med flere nyanser og gråtoner samt en større fargepalett.
Filmmaker Mode
De fleste TV-er i dag benytter interpoleringsteknikker til å sette inn flere bilder imellom de originale bildene som er i video-strømmen. Dette får bildet til å flyte jevnere og reduserer hakking når det er bevegelser i bildet. Stort sett er dette en fordel, men når man ser på en film kan denne funksjonen gjøre at filmen ser ut som en dokumentarfilm. Da mister man filmfølelsen som var regissørens intensjon. Med Filmmaker Mode kan du enkelt slå av denne prosesseringen slik at filmen vises med 24 bilder i sekundet, og den ekte filmfølelsen er bevart.
Hollywood i ditt hjem
Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) har i over 20 år samarbeidet tett med den globale filmindustrien. Dette enestående samarbeidet lar Panasonic utvikle de beste TV-ene som virkelig klarer å gjengi filmskapernes visjoner. For å sikre riktigst mulige farger har Panasonic samarbeidet med Stefan Sonnenfeld, som blant annet har jobbet med filmer som Wonder Woman, Jurassic World og Star Wars: The Force Awakens.
Stemmekontroll
Panasonics JZ1000E serie er kompatibel med stemmestyring fra Amazon Alexa eller Google Assistant. En rekke funksjoner, som for eksempel å slå av og på strømmen, justere volum eller endre kanal kan utføres med stemmen din uten å bruke fjernkontrollen.
Optimalisert for Netflix
Panasonic og Netflix har lenge samarbeidet om å levere bilde i best mulig kvalitet. Med en enkel innstilling i menyen kan du se innhold fra Netflix som er optimalisert for å vise presise farger, nøyaktig dynamisk kontrast og presise bevegelser.