Sonus Faber Lamina II - kompakthøyttaler Sonus Faber Lamina II - kompakthøyttaler Sonus Faber Lamina II - kompakthøyttaler Sonus Faber Lamina II - kompakthøyttaler Sonus Faber Lamina II - kompakthøyttaler Sonus Faber Lamina II - kompakthøyttaler

Sonus Faber Lumina II

Kompakt høyttaler - Valnøtt

Sonus Faber Lumina II er en kompakthøyttaler, med et eksklusivt design med den varme og naturlige lyden Sonus Faber er kjent for. Med det 6,5" store elementet, spiller høyttaleren overraskende fyldig, til kabinettets størrelse.

Sonus Faber Lumina II - Av Forums highly recommended award

Varenr: 115087
11 990,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager
orange-stock-iconSoundgarden Forus (Utstilling)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Sonus Faber Lumina II er den største stativhøyttaleren i serien, med et større kabinett og et 6,5" stort element, går høyttaleren dypere i bassen og gir deg fyldigere lyd. Lumina II er særdeles kompakt og plasseringsvennlig.  Her får du en høyttaler som virkelig ivaretar Sonus Fabers rike tradisjon, og gir deg en lydkvalitet og gjennomført byggekvalitet som savner sidestykke i denne prisklassen. Det er ikke så rart, for Lumina låner teknologi fra sine langt mer påkostede storebrødre.

 

  • 2-veis kompakthøyttaler
  • 29mm DAD diskantelement
  • 15 cm bass/mellomtone element
  • Stealth Reflex bassport system
  • Frekvensområde: 55 – 24.000 Hz
  • Følsomhet: 86 dB
  • Nominell impedans: 4 ohm
  • Anbefalt forsterkereffekt: 30 – 150 watt

     
 
 

 

Lumina

Lumina er et latinsk ord som betyr «lys», men også en kilde til energi og liv. For Sonus Faber er det også et akronym med en dypere mening.

 

Luksus, er å verdsette dyrebare øyeblikk, å oppdage nyanserte detaljer og meningsfulle inntrykk. Dette ordet uttrykker Sonus Fabers dedikerte streben etter å gi alle en luksuriøs opplevelse av musikk, og deres lange tradisjon for artistisk håndverk og raffinerte materialer.
   
Minimal, er Sonus Fabers tilnærming til høyttalerdesign. Det enkle er ofte det beste, og ved å tilstrebe det som er essensen i designet gir Lumina deg det som er Sonus Fabers kjerneverdier kombinert med evnen til å levere utrolige prestasjoner fra et enkelt design.
   
Naturlig, er ordet du tenker på når du hører på Lumina. Naturlig lyd er selve nerven i Sonus Fabers designfilosofi, og går som en rød tråd i alle deres høyttalere. Naturlig lyd gjør at musikken føles mer ekte, og du tenker ikke på at du hører på god lyd. Du bare nyter musikk!!

 

Design

Lumina er lett gjenkjennelig som en ekte Sonus Faber høyttaler. Med sin elegante frontbaffel i flerlags treverk får elementene det perfekte fundament til å flytte luft, og sammen med kabinettet som er kledd i sort skinn gir den høyttaleren sitt unike designuttrykk. Krom-ringene rundt elementene fremhever formene og gir høyttaleren et kontrastfylt utseende. Kabinettets proporsjoner er nøye utregnet for å gi høy ytelse fra en kompakt konstruksjon.

 

 

Sonus Faber Lumina II stativ

 

 

Diskant med DAD teknologi

Lumina benytter en 29mm Kurtmueller silke-dome med DAD teknologi (samme som du finner i Sonetto). DAD (Damped Apex Dome) er en lokal demping av dome-diskantens toppunkt som reduserer motfasen som dette området ofte produserer. I en standard diskant-dome vil måten dette området oppfører seg på, forårsake at høye frekvenser rulles tidlig av. Diskanter med DAD teknologi tillater en mer presis og utvidet gjengivelse av høye frekvenser.

 

 

Sonus Faber Lumina II som bakhøyttaler

 

 

Mellomtone/basselement

I Lumina II sitter det et helt nytt 6,5" element som er spesielt utviklet til denne serien. Membranen består av en kombinasjon av cellulosemasse og en rekke andre naturlige materialer. Basselementet som sitter i Lumina II har en helt lukket støvhette for å maksimere den bevegelige flaten slik at elementet kan flytte mest mulig luft.

 

 

Sonus Faber Lumina II hjemmekkino

 

 

Stealth Reflex bassport

Luminas bassport system heter Stealth Reflex, og er konstruert for å gi høyttaleren størst mulig fleksibilitet, slik at du kan finne den perfekte plasseringen i ditt rom. På Lumina II er bassporten plassert i forkant og i bunnen av høyttaleren. Høyttaleren låter glimrende enten du setter den nær en bakvegg eller i en bokhylle.

 

 

Sonus Faber Lumina II design

 

 

Terminaler og delefilter

Høyttaleren er utstyrt med to par terminaler som lar deg benytte bi-wire kabler eller forsterkere satt opp som bi-amping. Som i Sonus Fabers mer påkostede modeller benytter man et delefilter med Paracross topologi. Dette er et semi-balansert delefilter design der utvalgte spoler og kondensatorer er plassert i filterets negative fase. Dette gjør delefilteret mindre sensitivt for elektromagnetisk støy og gir bedre definert lyd.

 

 

Sonus Faber Lumina II kompakt høyttaler

 

 

Sonus Faber – håndlaget lyd

Sonus Faber fikk sin beskjedne begynnelse i 1981 i Vicenza, Italia. Selskapet ble grunnlagt av Franco Serblin, en mann som var trollbundet av musikk, skjønnhet og lyd. Serblin var fasinert av ideen om høyttalere som ikke bare musikkgjengivere, men som musikalske instrumenter. Han fant inspirasjon fra Cremona, hjem til mestere fra fiolinens gullalder som Stradivari, Guarneri og Amati. Serblin ønsket å hedre de gamle mesternes teknikk, innsikt og intuisjon, og ga sitt selskap navnet Sonus Faber; latin for «håndlaget lyd».

 

Med et stadig voksende rykte ga Sonus Faber seg i kast med nye og ambisiøse prosjekter, og etter hvert legendariske høyttalere som Guarnari Homage, Stradivari Homage, Extrema og den nyere Olympica serien så dagens lys.

 

Sonus Faber bruker i dag store resurser på forskning og utvikling, og bruker sine 100% egenutviklede elementer i sine konstruksjoner. Høyttalerne produseres for hånd i Italia, med lokale underleverandører fra Italia og Europa.

 

 

Sonus Faber Lumina I

 

Teknisk info
SYSTEM

2-way shelf loudspeaker system.

Vented box design.

LOUDSPEAKERS

Tw: Ø 29mm high definition DAD™ driver.

Mw: Ø 150mm paper cone driver.

CROSSOVER Optimized amplitude/phase response for optimal space/time performance. Crossover frequency: 1800 Hz.
FREQUENCY RESPONSE 55 Hz -24.000 Hz
SENSITIVITY 86dB SPL (2.83V/1m)
NOMINAL IMPEDANCE 4 ohm
SUGGESTED AMPLIFIER POWER OUTPUT 30W – 150W, undistorted signal
DIMENSIONS (HxWxD) 304 x 180 x 263mm
WEIGHT 5,8 Kg
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
168636