Sonus Faber Olympica Nova III gulvstående høyttaler Sonus Faber Olympica Nova III gulvstående høyttaler Sonus Faber Olympica Nova III gulvstående høyttaler Sonus Faber Olympica Nova III gulvstående høyttaler Sonus Faber Olympica Nova III gulvstående høyttaler Sonus Faber Olympica Nova III gulvstående høyttaler Sonus Faber Olympica Nova III gulvstående høyttaler Sonus Faber Olympica Nova III gulvstående høyttaler

Sonus Faber Olympica Nova III

Gulvstående høyttalere - Wenge

Sonus Faber Olympica Nova III er den nest største modellen i serien og er et skikkelig mesterverk av en høyttaler. Med sitt unike kabinett og spesielt utviklede elementer er Nova III en elegant høyttaler med et luftig og åpent lydbilde. Pris pr par.

 

Soundstage Sonus Faber Olumpica Nova III

Varenr: 130167
139 990,-
-+
green-stock-icon2 på nettlager
orange-stock-iconSoundgarden Forus (Utstilling)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Sonus Faber Olympica Nova bygger videre på Olympica-serien som ble lansert i 2013. Felles med den gamle serien er en gjennomført høy møbelkvalitet og et fantastisk elegant design. Ellers er den nye serien kraftig oppgradert på alle områder. Olympica Nova III utstyrt med en mellomtone på 15 cm og 2 basselementer på 18 cm.

 

  • 3-veis gulvhøyttaler
  • 28 mm DAD silkedome diskant med Neodymium magnet
  • 15 cm Ultradynamisk mellomtone-enhet med cellulose-fiber membran
  • 2 stk 18 cm lettvekts bassenheter, sandwich konstruksjon
  • Stealth Ultraflex bassrefleks system
  • Frekvensområde: 35-35.000 Hz
  • Delefrekvenser: 250 og 2.500 Hz
  • Følsomhet: 90 dB
  • Nominell impedans: 4 ohm
  • Anbefalt forsterkereffekt: 50-300 watt

 

 

 

Organisk form

Olympica Novas asymmetriske lutt-form er et originalt designkonsept som gir høyttaleren svært god kontroll på luften som beveger seg internt i kabinettet. Mangelen av flate og parallelle flater sørger for at det ikke oppstår stående lydbølger som forvrenger lydbildet. Kabinettets asymmetriske form tillater fleksibel plassering av høyttaleren slik at du enkelt kan tilpasse den til rommets bassrespons. Den unike bassporten er fullt integrert i kabinettet slik at høyttalerens hurtighet og transparens er forbedret.

 

 

Sonus Faber Olympica Nova III gulvhøyttaler

 

 

Diskant med DAD teknologi

I Olympica Nova sitter det en 28 mm silke-dome diskant med DAD teknologi (Damped Apex Dome). DAD er en lokal demping av domediskantens toppunkt som reduserer motfasen som dette området ofte produserer. I en standard diskant-dome vil måten dette området oppfører seg på forårsake at høye frekvenser rulles tidlig av. Diskanter med DAD teknologi tillater en mer presis og utvidet gjengivelse av høye frekvenser. I Nova er DAD strukturen fullstendig redesignet og består av et formstøpt aluminiumstykke som inkluderer både ringen og buen som sitter over domen. Resultatet er at systemets styrke og presisjon er forbedret.

 

 

Sonus Faber Olympica Nova III gulvhøyttaler

 

 

Mellomtone

Mellomtone elementet i Olympica Nova benytter en spesialutviklet konstruksjon som består av cellulose, bastfiber, silkebomull og andre naturlige materialer. Membranene er lufttørket som gir en ujevn overflate med varierende tetthet. Dette er med på å dempe resonanser og gir mellomtonen en naturtro og realistisk karakter. I de gulvstående modellene har mellomtonen en faseplugg i aluminium og kobber som gir elementet forbedret mikrodynamikk og redusert forvrengning.

 

 

Sonus Faber Olympica Nova III gulvhøyttaler

 

 

Basselementer

Basselementene i Olympica Nova serien er laget i Italia og er en sandwich konstruksjon med en ekstremt lett membran bestående av syntaktisk skum mellom to lag av lufttørket cellulose. Membranen har svært lav masse og er meget stivt. Det hurtige og presise elementet sørger for at lydgjengivelsen henger godt sammen med resten av elementene i høyttaleren.

 

 

Sonus Faber Olympica Nova III gulvhøyttaler

 

 

Enestående kvalitet

Sonus Faber Olympica Novas mest unike trekk er det fantastiske kabinettet som holder en gjennomført kvalitet man sjelden ser noe annet sted. I motsetning til MDF-platene som benyttes i de fleste andre høyttalere på markedet i dag, er Olympica Novas kabinett laget av åtte lag bøyet treverk som gir kabinettet en ekstrem rigiditet. Internt er kabinettet avstivet med nøye plasserte kabinettforsterkninger som reduserer vibrasjoner og lar elementene få det beste mulige fundamentet til å bevege luften i rommet.

 

 

Sonus Faber Olympica Nova III gulvhøyttaler

 

Teknisk info
SYSTEM

3 way

full para-aperiodic vented box “Stealth Ultraflex”

floorstanding loudspeaker system

LOUDSPEAKERS

Tw: H28 XTR3, Neodymium “cup design” motor system with DAD™, Ø 28 mm

Md: M15 XTR2-04, CCAW wire on a “eddy current free” voice coil, Ø 150 mm

W: 2 x W18XTR2-08, Ø 180 mm

CROSSOVER 250 Hz - 2.500 Hz
FREQUENCY RESPONSE 35 Hz – 35.000 Hz
SENSITIVITY 90 dB SPL (2.83V/1 m)
NOMINAL IMPEDANCE 4 ohm
SUGGESTED AMPLIFIER POWER OUTPUT 50 W – 300 W, without clipping
LONG-TERM MAX INPUT VOLTAGE (IEC 268-5) 22 Vrms
DIMENSIONS (HXWXD) 1104,5 x 376 x 459,8 mm
WEIGHT 35 Kg ea – net weight
DOWNLOAD Owner"s Manual
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
102083