Rega Kyte - kompakthøyttaler Rega Kyte - kompakthøyttaler Rega Kyte - kompakthøyttaler Rega Kyte - kompakthøyttaler Rega Kyte - kompakthøyttaler Rega Kyte - kompakthøyttaler Rega Kyte - kompakthøyttaler Rega Kyte - kompakthøyttaler Rega Kyte - kompakthøyttaler

Rega Kyte

Stativhøyttaler - Sort

Rega Kyte er en kompakthøyttaler med en unik tilnærming til hvordan man lager en høyttaler. Med et svært stivt kabinett og Regas egenproduserte elementer får du Regas lydsignatur til en fornuftig pris.

Tester av Rega Kyte:  

Stereopluss tester Rega Kyte Rega Kyte test Rega Kyte Årets produkt Stereopluss 2022 Rega Kyte - The Ear Best Buy

Varenr: 114465
5 990,-
-+
green-stock-icon20+ på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Rega Kyte er designet for å gi deg ekte Rega lyd til en fornuftig pris. Høyttaleren er produsert og utviklet i England, og benytter Regas egenutviklede ZRR diskanter og deres håndlagde MX-125 mellomtone/basselement.

 

 • 2-veis høyttaler
 • Kabinett i Phenolic Resin
 • Keramisk demping av kabinett
 • Diskant: Rega ZZR dome diskant
 • Bass/mellomtone: MX-125 papirmembran, fast faseplugg
 • Følsomhet: 89 dB
 • Nominell impedans: 6 ohm
 • Bassrefleks
 • Singelwiring

 

Laget for folk flest

Rega Kyte er laget for å spille bra slik folk flest bruker en høyttaler. Derfor leveres høyttaleren med en brakett som lar deg enkelt plassere Rega Kyte på en benk eller i en hylle. Braketten lar deg vinkle høyttaleren, slik at du lettere kan tilpasse den til plasseringen og vinkle den mot lytterposisjonen.

 

 

Rega Kyte galleri

 

 

Egenutviklede elementer

I motsetning til de fleste andre produsenter, lager Rega sine egne høyttalerelementer. Diskantelementet benytter en unik magnetkonstruksjon som har en åpning i senter, for å redusere uønskede refleksjoner som introduserer forvrengning i lydbildet. Med en lett silkedome og ekstra kraftige magneter er elementet svært effektivt og er lett for forsterkeren å drive. Bass/mellomtone elementet er Regas håndlagde MX-125, med en lett og stiv papirmembran som gir deg et åpent og detaljrikt lydbilde.

 

 

Rega Kyte diskant

 

 

En unik kabinettkonstruksjon

En svært viktig komponent i en høyttaler er kabinettet. Luften settes like mye i bevegelse internt i kabinettet som foran elementene, og hvordan kabinettet er konstruert vil ha stor innvirkning på hvor godt høyttaleren vil spille. Man vil at kabinettet skal være så akustisk dødt som mulig, slik at det ikke spiller med, og farger lyden. Derfor vil man bruke stive materialer med høy indre demping. De fleste høyttalerprodusenter bruker en eller annen form for treverk til dette. Rega er ikke redd for å gå sine egne veier, og har valgt et materiale som er perfekt til de egenskapene man ønsker i et kabinett. Ved å støpe kabinettet i phenolic resin og benytte keramiske dempeplater med interne avstivinger, oppnår man en kabinettkonstruksjon som er både lett og fri for resonanser. Utformingen reduserer parallelle flater som hindrer stående bølger, og gir elementene perfekte arbeidsbetingelser til å gjengi lyden med høy presisjon. Her er det bare å nyte musikk!

 

 

Rega Kyte teknisk tegning
 

Testet i Stereopluss

Rega Kyte får hederlig omtale i fagpressen:
 
Stereo + liker:
 • Åpen og klar lyd
 • Nydelig mellomtone
 • Snill med forsterkeren
 
Spiller du pop, jazz og viser med en solid blanding av elektroniske og akustiske instrumenter, kan det hende du blir overrasket over at stereoanlegget ditt ikke behøver å koste med enn drøyt 12-13000.- for å låte fremragende...
 
...den utrolig flotte, varme og flotte klangen i tenorsaksofonen som virker så uimotståelig når den blir avspilt på et par gode høyttalere. Det er nesten magisk å høre hvordan de små Rega Kyte former denne lyden, og hvordan den håndterer den komplekse messingklangen, og hvordan du hører og opplever at det blir blåst luft gjennom kroppen til instrumentet. Det er rett og slett helt nydelig. Stemmen til Askvik er flott, nesten uvirkelig ren og nydelig gjengitt…
Jeg har nok ikke hørt den noe lekrere i prisklassen!
- Håvard Holmedal, Stereopluss, 3/21.
 
 
 

 

Teknisk info
System 2 way
Enclosure Design Bass reflex, rear ported
Cabinet Construction Phenolic resin
Mid / Bass Unit Rega MX-125
Impedance Nominal 6 ohm
Sensitivity 89 dB
High Frequency Unit Rega ZZR
Dimensions (with rear foot fitted) (H x W x D) 325 x 188 x 232 mm
Weight (each) 3.73 kg
Power Handling 80 W per channel (this figure is intended purely as a guide as it depends on the quality of amplifications used).
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
157745