Monitor Audio PLIC II - stk Takhøyttaler 8", 18,5 cm dyp Monitor Audio PLIC II - stk Takhøyttaler 8", 18,5 cm dyp Monitor Audio PLIC II - stk Takhøyttaler 8", 18,5 cm dyp Monitor Audio PLIC II - stk Takhøyttaler 8", 18,5 cm dyp

Monitor Audio PLIC II - stk

Takhøyttaler 8", 18,5 cm dyp

Monitor Audio PLIC II er en kompromissløs high-end høyttaler for innfelling i tak. Høyttaleren har de samme elementene som man finner i flaggskip-serien Platinum II og er bestykket med et 8" basselement med lang slaglengde, en aluminiumsbaffel med doble C-CAM mellomtoner og den superoppløste Micro Pleated Diaphragm (MPD) bånddiskanten. Pris pr stk.
Varenr: 126735
16 995,-
-+
green-stock-icon2 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Selv om lyd-systemet er skjult trenger ikke det å bety at man må begå kompromisser på lydkvaliteten. Med Monitor Audio PLIC II får man den samme High-End lydkvaliteten fra Platinum II serien i en diskret høyttaler som er enkel å installere. Høyttaleren benytter et 8" basselement med lang slaglengde og Rigid Diaphragm Technology (RDT II) membran. Den superoppløste Micro Pleated Diaphragm (MPD) bånddiskanten og de doble C-CAM mellomtonene sitter i en robust aluminiumsbaffel.

 

Alle elementene i PLIC II har en spesialutviklet "underhengt" spole som sørger for at spolen alltid holder seg i magnetgapet. I tillegg benytter man kobber-ringer i magnetgapet som forbedrer magnetfeltets linearitet og reduserer intermodulasjons-forvrengning.

 

 • 3-Veis konstruksjon, 4 elementer
 • 8" RDT II basselement
 • Bånddiskant
 • Monteringsdybde 18,5 cm
 • Tri-Grip monteringssystem gir enkel og robust installasjon
 • Magnetisk frontgrill
 • Malbar overflate 

 

RDT II (andregenerasjons Rigid Diaphragm Technology)

RDT II er en sandwitch-konstruksjon sammensatt av flere ultratynne membraner, bundet til en Honeycomb Nomex kjerne. Den bakre membranen er laget av et vevet karbonfibermateriale mens den fremre membranen benytter C-CAM materialet. Dette gjør elementet veldig lett og stivt, noe som betyr at det kan reagere med stor hastighet uten at membranflaten bøyer seg. RDT II strukturen reduserer forvrengningen med over 8 dB over 300 Hz, hvilket gjør RDT II til den membranteknologien med lavest forvrengning i Monitor Audios historie.

 

C-CAM

C-CAM materialet (en keramisk belagt aluminium/magnesium-legering) ble opprinnelig utviklet av luftfartindustrien for jetmotorkomponenter. Materialets stive og lette egenskaper gjør det spesielt egnet til å benyttes som høyttalermembraner og Monitor Audio har raffinert bruken av dette materialet i sine mellomklassehøyttalere over flere år. Det ekstremt stive og lette C-CAM membranen gjør elementet i stand til å motstå oppbryting og sørger for at bassområdet blir gjengitt presist og dynamisk med svært lav forvrengning. 

 

MDP (Micro Pleated Diaphragm) høyfrekvens diskant

MDP diskanten er en bånddiskant med svært høy presisjon og effektivitet. Membranen består av en tynn plastfilm med et ledende materiale og har en overflate som er åtte ganger større enn en tradisjonell diskant, men er brettet sammen slik at elementet ikke tar stort mer plass enn en vanlig diskant. Magnetene er plassert bak membranen og elementet oppfører seg litt som et superraskt trekkspill som kan gi en frekvensrespons opptil 100kHz. Resultatet er at foldene presser luften ut med større kraft enn om membranen var ubrettet. Luften presses ut av foldene fem ganger raskere enn membranen beveger seg og er dermed et særdeles effektivt diskantelement.

 

Magnetisk frontgrill

Frontgrillen holdes på plass av svært kraftige Neodynium magneter og gjør det svært enkelt å montere høyttalerne. På innfellingshøyttalere for tak er det mulig å veksle mellom rund og kvadratisk grill.

 

Tri-Grip monteringssystem

Alle Monitor Audios innfellingshøyttalere benytter Tri-Grip monteringssystem. Dette gir en bedre kontaktflate enn tilsvarende monteringsløsninger og forenkler installasjonen. Tri-Grip festet er laget i forsterket polymer som sikrer solid montering uten at man risikerer overstramming av skruene.

Teknisk info

System Format 3 Way - 4 Driver

Frequency Response (-6dB) 45 Hz – 60 kHz

Sensitivity (1W@1M) 90 dB

Maximum SPL 112 dBA

Nominal Impedance 4 ohms (3.1 ohms minimum @ 1.1 KHz)

Power Handling (RMS) 150 W

Recommended Amplifier Requirements (RMS) 50-150 W

Recommended Enclosure PLIC-BOX II or a bespoke sealed enclosure of 24 litres

Mid/ H.F Crossover Frequency (Hz) 5.3 KHz 3rd order (18 dB / Octave)

Bass/Midrange Crossover Frequency (Hz) 380 Hz 4th Order (24 dB / Octave)

Drive Unit Complement

 • 1 x 8 inch long-throw RDT II bass driver
 • 2 x 2 inch C-CAM mid-range drivers
 • 1 x MPD high frequency transducer

Adjustment Controls

 • HF level switch (+1 dB / 0 dB / -1 dB)
 • MF level switch (+1 dB / 0 dB / -1 dB)

Cable Connection High-end ‘Push’ type terminals

Fixings 3 position Tri-Grip dog fixings

Overall size

 • Overall Diameter – Grille on 309 mm Grille off 296.25 mm
 • Overall Depth – Grille on 191.5 mm Grille off 188 mm 

Pre-Construction Bracket CB10 (Light Brown)

Construction Material Main chassis - Mineral Filled ABS (RoHS2 compliant) Baffle – Die cast Aluminium

Grille Type Low profile trimless grille with magnetic fixings – Paintable (square grille available as a cost option)

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
103782