Hodetelefoner kan gi deg den beste lydopplevelsen.


Det har skjedd noe med hvor vi har musikken vår: Den står ikke lenger nødvendigvis i hylla hjemme som en CD eller LP-plate, men har flyttet opp i skyen og inn på mobiltelefonen. Da er det kanskje ikke så rart at hodetelefonen har blitt den viktigste lytteopplevelsen for veldig mange? Enten du sitter i godstolen eller kontorstolen, går på gata eller jogger i skogen, finnes det en hodetelefon som kan gi deg lydopplevelsen du ønsker. Soundgarden hjelper deg med å finne den.

 


 

Tren bedre med god musikk


Når du skal holde deg aktiv i en travel hverdag kan det være greit med litt motivasjon, og til dette passer musikk perfekt. Det finnes derfor et stort utvalg av ørepropper laget spesielt med tanke på å brukes til trening og sport.

Den vanligste formfaktoren er såkalte in-ear ørepropper. De fleste er også trådløse, men her finnes det to kategorier. Enten er proppene festet i hverandre med en kabel, eller de er helt trådløse. Hvilken type du skal velge avhenger av hvordan du vil bruke dem:

Trådløse propper med kabel mellom har som regel best batteritid. De er dermed et godt valg dersom du også ønsker å kunne bruke dem på kontoret en arbeidsdag, eller på en lenger reise. De helt trådløse variantene har gjerne batteritid på rundt tre til fem timer, men gjerne med et batterietui som kan lade dem opp på farten. De passer dermed best til treningsøkter eller til pendling, men kan gjerne være med deg hele dagen.

En del sportsmodeller har etter hvert fått flere avanserte funksjoner, slik som pulsmåling direkte i øret. Dermed kan du holde full kontroll på treningsøkten uten pulsbelter og armbånd. Noen hodetelefoner kan til og med gi deg treningstips underveis!

Siden alle ører er unike kommer de aller fleste ørepropper til trening med flere ulike gummitupper og -vinger som gjør at du kan få dem til å sitte godt. Med så mye å velge blant kan det likevel være utfordrende å skulle velge. I våre butikker får du derfor hjelp til å finne de øreproppene som passer best til akkurat dine ører og din trening.

 


Med aktiv støydemping kan du stenge lyden ute


Når det kommer til musikk – og all annen lyd – får du bare med deg de tonene som overdøver bakgrunnslyden. Du har sikkert merket dette selv på bussen eller på fest: Man må skru musikken høyere og høyere for å høre den ordentlig. Hodetelefoner med aktiv støydemping sender ut et motsignal som kansellerer det meste av støyen utenfra. Slik får du med deg alle detaljene i musikken – uten å måtte skru opp.

Med stadig forbedret teknologi har det kommet støydempende hodetelefoner i alle formfaktorer, helt ned til trådløse ørepropper. Du kan derfor være sikker på at det finnes en modell som passer til akkurat din bruk. Det du må spørre deg er hvilken bruk som er viktigst for deg:

Ønsker du å dempe mest mulig lyd, og kunne ha på deg hodetelefonene en hel arbeidsdag, er nok en modell som sitter rundt ørene det riktigste. Her får du fred i åpent kontorlandskap, og den beste støydempingen på buss, fly og tog. Til gjengjeld tar de litt plass, så om du vil kunne ha dem med i lomma overalt er kanskje en variant av propper et bedre valg.

 

Det finnes to hovedtyper propper med støydemping. Den ene varianten har en nakkebøyle som huser batteri og elektronikk, med korte kabler opp til selve proppene. Nakkekragen gir plass til et større batteri, og disse variantene har gjerne god batterilevetid. De egner seg imidlertid ikke så godt om man vil bruke dem også til trening. Til dette er nok de helt trådløse variantene bedre. De har imidlertid kortere batteritid siden de er så små.

Våre medarbeidere viser deg gjerne forskjellene, og finner modellen som fungerer best til dine behov.

 

 


Få den beste lyden med en Hi-Fi hodetelefon


Hvis du er ute etter det ypperste av lydkvalitet er det vanskelig å slå et godt sett hodetelefoner på verdi for pengene. Hodetelefoner av god kvalitet, sammen med en dedikert hodetelefonforsterker, kan gi lytteopplevelser som matcher anlegg til ti ganger så mange penger. I tillegg slipper du å plage naboen.

Hjertet i et godt hodetelefonoppsett er hodetelefonforsterkeren, som gjerne også fungerer som digital-til-analog konverterer. Denne sørger for å gi nok driv til hodetelefonene, og tilsvarer forsterkeren i et vanlig stereooppsett. Akkurat som der er det viktig at den er dimensjonert etter hodetelefonene som brukes, for å få utnyttet all godlyden som bor i dem.

Moderne hodetelefonforsterkere er ofte kompakte nok til å kunne tas med overalt, og fungerer like bra på bærbare hodetelefoner som på store klokker til hjemmebruk. Her kan man altså oppgradere lyden både hjemme og på farten med samme enhet.

Til hjemmebruk er det åpne hodetelefoner som gir den mest naturlige lydgjengivelsen. Disse slipper – som navnet tilsier – inn og ut lyd uten særlig hindring, så de egner seg best i stille omgivelser. Til gjengjeld skaper de et luftig og detaljert lydbilde med masse rom. Ønsker du å også kunne ta med hodetelefonene når du er på farten er nok en lukket variant bedre, da disse skjermer mot lyd fra omgivelsene.

 

I våre butikker kan du få gode råd til hvilke forsterkere og hodetelefoner som passer sammen, og hos våre lydspesialister kan du få demonstrert forskjellene dette kan utgjøre.