home Meny close
menu Meny

Electrocompaniet ECI 80D stereoforsterker - Sort

Electrocompaniet ECI 80D inngangsbilletten til Electrocompaniets fantastiske forsterkere. Forsterkeren byr på 2 x 80 watt samt innebygget DAC og platespiller inngang.
 • Klasse A/B konstruksjon
 • 2 x 80 watt (8 ohm)
 • Bluetooth HD

 

kr 22 990,-
Lagerstatus: På lager check_box

Reserver på nett, hent og betal i butikk. Se lagerstatus i våre butikker her
Varekode: 130253
Vurderinger

Electrocompaniet ECI 80D

Først til det positive, denne har en veldig fin klangbalanse. Har alltid hatt lyst til å teste et EC produkt og dette er en inngangsbillett til dette.

Så de negative tingene, en DAC som er OK, men heller ikke mer en ok i mine ører. Kanskje urettferdig å teste opp mot RME Adi-2 Jeg hadde heller foretrukket at man hadde hatt en versjonen uten DAC og at EC heller hadde gjort forsterkeren mer strømsterk. Den interne DACen er ok, men er ikke siste ordet.

Dette er neste punkt, denne føles veik, man finner at man må ha volum på type 50-60 kontinuerlig med litt ulike høytalere og den har også gått i PROT for meg når jeg forsøkte volum som Rega Elex-R klarte fint. For å sammenligne med populære valg jeg har hatt i lignende prisklasse føles til og med Hegel H90 mer strømsterk ut og Rega sin Elex-R er som et kraftmonster i forhold til ECI 80D. Det er mulig at line inngang fra DAC oppleves som å ha lavere input med default volum ut fra DAC enn med intern DACen til ECI 80D.

TIlbake til klangprofil på disse 3 jeg har nevnt som er mitt hovedpoeng:

Hegel H-90 for meg låter ekstremt avrundet, snodig, ubehagelig kontrolllert og trangt, testet det fordi Hegel er ekstremt mye snakket om i Norge, det er mulig klangprofilen er mer åpen på dyrere Hegel. Det låter for meg absolutt ikke nøytralt som det hevdes men ekstremt farget for meg. Tørrt er et annet ord.

Rega Elex-R er absolutt ikke nøytral men har Rega house sound, ekstremt punchy, exciting og høres ut som en form for nesten tube saturation konstant og skikkelig Ooomph!. Jeg fant i begynnelsen denne lyden helt uimotståelig og nesten en slags magisk zing i diskantene. Denne samme lyden som var uimotståelig i starten ble i lengden for mye da jeg opplevde av det avhenger veldig av kildematerialet hvorvidt denne konstante og grove fargingen låter bra, det er absolutt ikke noe subtil effekt man snakker om.

Så kommer jeg til ECI 80D opp mot disse. Jeg skal ikke påstå at det låter totalt nøytralt heller men den står i midten for disse to ytterpunktene jeg har nevnt. Kort sagt klangprofilen på ECI 80D låter bare "riktig" for meg. Kanskje låter den som en hifi versjon av god og gammelt kjent lyd for meg fra 90-tallet. Det låter balansert uten at man føler man mangler noe.

Jeg har kvittet meg med Elex-R og H90 osv, men desverre får heller ikke ECI 80D være med på hovedanlegg, den blir relegert til anlegg 2 med enten høytalere med veldig høy sensitivitet eller veldig små bokhyllehøytalere. Hvor litt av grunnen til at den blir beholdt er fordi den er EC. Litt skuffet over at 80 watt EC watt opplevdes så svakt, men liker EC lyden. Desverre har EC som i mange år priset seg totalt ut av lavere segment så opplever dette forsøket på å entre det markedet her som litt halvhjertet. Neste steg oppover på EC produkter da snakker vi 33k, 60k og 80K osv. Jeg har ikke testet men er heller ikke overbevist om at jeg hadde vært fornøyd med en ECI 6D nå, mistenker at den er litt mer men heller ikke ikke nok.
 • Karakter
  starstarstarstarstar_border
Posted 24.01.2020 by Geir T. Kristiansen

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Electrocompaniet ECI 80D stereoforsterker - Sort

Hvordan vurderer du dette produktet? *

Karakter
Spesifikasjoner

Ekstra spesifikasjoner

PREAMPLIFIER

 
Input impedance 75 kOhms
Noise floor < -130dB
THD+N < 0.002%
Frequency response (-3dB) 1 – 150 kHz
Volume adjustment range - 110dB to +15 dB

OUTPUT AMPLIFIER

 
THD+N < 0.005%
Output power (into 8 Ohms) 2 x 80W
Output power (into 4 Ohms) 2 x 150W
Damping factor (8 Ohms load) > 300
Frequency response (-3dB) 1 – 150kHz
SNR (input shorted, ref 1W into 8 ohms, A-weighted) 102 dB
Gain 25 dB
Protection DC, overload, temperature

RIAA PHONO

 
Pickup support Moving Magnet
Gain 40 dB @ 1kHz
Input impedance 47 kOhms || 100pF
RIAA correction accuracy +/-0.1dB, 25-20kHz
Subsonic filter -3 dB @ 14 Hz
THD < 0.001%
SNR 83 dB (A-weighted)
Overload margin 30dB @ 1kHz

HEADPHONE AMPLIFIER

 
THD+N < 0.001%
Load impedance single output in use > 16 Ohms
Load impedance both outputs in use > 32 Ohms
Max output power (into 16 Ohms load) 0.4W
Max output voltage swing +/-8V peak
Output impedance 10 Ohms
Protection DC, overload

DIGITAL & STREAMING

 
Optical input PCM: 44.1kHz/16bit up to 192kHz/24bit
Coaxial input PCM: 44.1kHz/16bit up to 192kHz/24bit
Bluetooth support BT5.0, A2DP, SBC, AAC, aptX-HD

CONNECTIVITY

 
Digital inputs 2 coaxial, 3 optical
Analog inputs 2 RCA
Analog preamplifier output 1 RCA
Service port 1 USB
12V trigger 1 input, 1 output
Phono MM 1 RCA
Headphone outputs 3.5mm jack + 6.35mm jack
Speaker outputs 1 pair binding posts

WEIGHT & DIMENSIONS

 
Weight 8 kg
Width 470 mm
Depth 262 mm
Height 90 mm

VOLTAGE & POWER CONSUMPTION

 
Mains input voltage 100-240VAC, 50/60Hz, 3A
Idle (no load or signal) 30 W
Standby < 0.5 W
OFF (main switch OFF) 0 W
Beskrivelse

Detaljer

ECI 80D er den rimeligste forsterkeren i Electrocompaniets Classic serie. I forsterkerens utgang sitter det et egenutviklet klasse A/B trinn, som leverer 2 x 80 watt i 8 ohm. • Klasse A/B konstruksjon

 • 2 x 80 watt i 8 ohm

 • 24 bit DAC

 • Bluetooth HD

 • Platespillerinngang (MM)

 • 2 x Coax digitalinnganger

 • 3 x optiske digitalinnganger

 • 2 x analoge RCA innganger

 • 2 x hodetelefonutganger

 • 1 x linjeutgang


Godt utstyrt forsterker


ECI 80D kommer i kjent Electrocompaniet stil med en eksklusiv sort frontplate og knapper med gull-finish. Forsterkeren er godt utstyrt med inngang for platespiller (MM), 5 digitale og 2 analoge innganger samt 2-veis Bluetooth HD slik at du både kan sende trådløs lyd til forsterkeren og til din Bluetooth-hodetelefon. Forsterkeren er også utstyrt med to fysiske hodetelefon-utganger samt en linje-utgang som lar deg koble til en effektforsterker eller en subwoofer.Velbalansert lyd


Electrocompaniet har lagt stor vekt på å utvikle en forsterker som balanserer god og kontrollert bassrespons med en åpen mellomtone samt en varm og detaljert topp. Kort og godt den samme lydsignaturen du finner igjen på alle Electrocompaniets Classic produkter.Norsk Hi-Fi historie


Electrocompaniet ble etablert i 1973 og er et merke med historisk sus. I over 45 år har Electrocompaniet vært en ledende produsent av høykvalitets Hi-Fi utstyr og er elsket av profesjonelle, lyd-entusiaster, presse og musikere. Produktene er ekte Norske varer som utvikles og produseres på Tau, utenfor Stavanger.


Tester

Følg oss