Sonus Faber Lumina I og Gravis I - høyttalerpakke Sonus Faber Lumina I og Gravis I - høyttalerpakke Sonus Faber Lumina I og Gravis I - høyttalerpakke Sonus Faber Lumina I og Gravis I - høyttalerpakke Sonus Faber Lumina I og Gravis I - høyttalerpakke

Sonus Faber Lumina I og Gravis I

Høyttalere og subwoofer - Wenge

Sonus Faber Lumina I og Gravis I er en kompakthøyttaler og subwoofer som passer sammen som hånd i hanske. Her får du et høyttalersystem som låter større enn det ser ut.

Les den strålende testen i Stereopluss her:

Stereopluss test SF Lumina I og Gravis I

Varenr: 119632
17 490,-Tilbudspris
Førpris: 18 980,-
-+
green-stock-icon2 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Sonus Faber Lumina I - kompakthøyttaler

 

Sonus Faber Lumina er en stor nyhet for deg som er glad i god lyd og godt design. Her får du en høyttaler som virkelig ivaretar Sonus Fabers rike tradisjon, og gir deg en lydkvalitet og gjennomført byggekvalitet som savner sidestykke i denne prisklassen. Lumina I er særdeles kompakt og plasseringsvennlig. Man kjenner umiddelbart igjen den varme og naturlige lyden Sonus Faber er så kjent for. Det er ikke så rart, for Lumina låner teknologi fra sine langt mer påkostede storebrødre.

 

 • 2-veis kompakthøyttaler
 • 29mm DAD diskantelement
 • 12 cm bass/mellomtone element
 • Stealth Reflex bassport system
 • Frekvensområde: 65 – 24.000 Hz
 • Følsomhet: 84 dB
 • Nominell impedans: 4 ohm
 • Anbefalt forsterkereffekt: 30 – 100 watt

 

 

Lumina

Lumina er et latinsk ord som betyr «lys», men også en kilde til energi og liv. For Sonus Faber er det også et akronym med en dypere mening.

 

Luksus, er å verdsette dyrebare øyeblikk, å oppdage nyanserte detaljer og meningsfulle inntrykk. Dette ordet uttrykker Sonus Fabers dedikerte streben etter å gi alle en luksuriøs opplevelse av musikk, og deres lange tradisjon for artistisk håndverk og raffinerte materialer.
   
Minimal, er Sonus Fabers tilnærming til høyttalerdesign. Det enkle er ofte det beste, og ved å tilstrebe det som er essensen i designet gir Lumina deg det som er Sonus Fabers kjerneverdier kombinert med evnen til å levere utrolige prestasjoner fra et enkelt design.
   
Naturlig, er ordet du tenker på når du hører på Lumina. Naturlig lyd er selve nerven i Sonus Fabers designfilosofi, og går som en rød tråd i alle deres høyttalere. Naturlig lyd gjør at musikken føles mer ekte, og du tenker ikke på at du hører på god lyd. Du bare nyter musikk!!

 

Design

Lumina er lett gjenkjennelig som en ekte Sonus Faber høyttaler. Med sin elegante frontbaffel i flerlags treverk får elementene det perfekte fundament til å flytte luft, og sammen med kabinettet som er kledd i sort skinn gir den høyttaleren sitt unike designuttrykk. Krom-ringene rundt elementene fremhever formene og gir høyttaleren et kontrastfylt utseende. Kabinettets proporsjoner er nøye utregnet for å gi høy ytelse fra en kompakt konstruksjon.

 

 

Sonus Faber Lumina I

 

 

Diskant med DAD teknologi

Lumina benytter en 29mm Kurtmueller silke-dome med DAD teknologi (samme som du finner i Sonetto). DAD (Damped Apex Dome) er en lokal demping av dome-diskantens toppunkt som reduserer motfasen som dette området ofte produserer. I en standard diskant-dome vil måten dette området oppfører seg på, forårsake at høye frekvenser rulles tidlig av. Diskanter med DAD teknologi tillater en mer presis og utvidet gjengivelse av høye frekvenser.

 

 

Sonus Faber Lumina I

 

 

Mellomtone/basselement

I Lumina I sitter det et helt nytt 4" element som er spesielt utviklet til denne serien. Membranen består av en kombinasjon av cellulosemasse og en rekke andre naturlige materialer. Basselementet som sitter i Lumina I har en helt lukket støvhette for å maksimere den bevegelige flaten slik at elementet kan flytte mest mulig luft.

 

 

Sonus Faber Lumina I

 

 

Stealth Reflex bassport

Luminas bassport system heter Stealth Reflex, og er konstruert for å gi høyttaleren størst mulig fleksibilitet, slik at du kan finne den perfekte plasseringen i ditt rom. På Lumina I er bassporten plassert i forkant og i bunnen av høyttaleren. Høyttaleren låter glimrende enten du setter den nær en bakvegg eller i en bokhylle.

 

 

Sonus Faber Lumina I

 

 

Terminaler og delefilter

Høyttaleren er utstyrt med to par terminaler som lar deg benytte bi-wire kabler eller forsterkere satt opp som bi-amping. Som i Sonus Fabers mer påkostede modeller benytter man et delefilter med Paracross topologi. Dette er et semi-balansert delefilter design der utvalgte spoler og kondensatorer er plassert i filterets negative fase. Dette gjør delefilteret mindre sensitivt for elektromagnetisk støy og gir bedre definert lyd.

 

 

Sonus Faber Lumina I

 

 

Sonus Faber – håndlaget lyd

Sonus Faber fikk sin beskjedne begynnelse i 1981 i Vicenza, Italia. Selskapet ble grunnlagt av Franco Serblin, en mann som var trollbundet av musikk, skjønnhet og lyd. Serblin var fasinert av ideen om høyttalere som ikke bare musikkgjengivere, men som musikalske instrumenter. Han fant inspirasjon fra Cremona, hjem til mestere fra fiolinens gullalder som Stradivari, Guarneri og Amati. Serblin ønsket å hedre de gamle mesternes teknikk, innsikt og intuisjon, og ga sitt selskap navnet Sonus Faber; latin for «håndlaget lyd».

 

Med et stadig voksende rykte ga Sonus Faber seg i kast med nye og ambisiøse prosjekter, og etter hvert legendariske høyttalere som Guarnari Homage, Stradivari Homage, Extrema og den nyere Olympica serien så dagens lys.

 

Sonus Faber bruker i dag store resurser på forskning og utvikling, og bruker sine 100% egenutviklede elementer i sine konstruksjoner. Høyttalerne produseres for hånd i Italia, med lokale underleverandører fra Italia og Europa.

 

 

Sonus Faber Lumina I

 

 

Sonus Faber Gravis I - subwoofer

 

Den første subwooferen Sonus Faber produserte het Gravis FB100 og ble lansert i 1986. Med den nye Gravis serien går Sonus Faber tilbake til røttene og inkorporerer den nyeste teknologien samtidig som de bevarer den naturlige lyden og det eksklusive italienske håndverket de er så kjent for.

 

 • 150 watt (RMS) kontinuerlig effekt
 • 250 watt spisseffekt
 • 8’’ nedrettet basselement
 • Frekvensområde: Ned til 30 Hz ved -6 dB
 • Innganger: Høyttalernivå Speakon, lavnivå RCA og LFE RCA
 • Delefrekvens: 30 - 120 Hz

 

Naturlig lyd, naturlige materialer!

Gravis I er en lukket konstruksjon med en 21 cm bass montert på undersiden av kabinettet. Sonus Faber benytter en stiv og lett papirmembran, elementet har stor slaglengde og er montert i solid og resonansfri metallramme. En strømsterk 150 watts A/B forsterker i kombinasjon med ultrapresist delefilter bidrar til imponerende dyp og kraftig bass med presisjon som sikrer sømløs integrasjon med høyttalerne.

 

Sonus Faber Gravis I

 

Gjennomført kvalitet

Sounus faber gir deg en helt unik eierglede. I tillegg til den fantastiske lydkvaliteten er kabinettet konstruert med en gjennomført kvalitet man sjelden finner noe sted. Gravis er laget for å være en perfekt match til Sonetto-serien og man finner igjen elementer som den håndsydde lærtoppen med inngravert Sonus Faber logo.

 

Sonus Faber Gravis I

 

Tilkoblinger

Subwooferen har både høy og lavnivå (høyttaler og linje) innganger med separate volumjusteringer for hver av inngangene. I stereo-oppsett anbefales høynivå som sikrer optimal lydmessig integrasjon med hovedhøyttalerne. For surround-oppsett kan både høy og lav inngang (tilkobling på høyttaler uttak og linje utgang – subwoofer) benyttes med individuell tilpasning av bassnivået til stereo og hjemmekino.

 

Sonus Faber Gravis I

Teknisk info

Sonus Faber Lumina I - kompakthøyttaler

 

Sonus Faber Gravis I - subwoofer

 

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
234675