Sonus Faber Lumina V - gulvstående høyttaler Sonus Faber Lumina V - gulvstående høyttaler Sonus Faber Lumina V - gulvstående høyttaler Sonus Faber Lumina V - gulvstående høyttaler Sonus Faber Lumina V - gulvstående høyttaler Sonus Faber Lumina V - gulvstående høyttaler Sonus Faber Lumina V - gulvstående høyttaler Sonus Faber Lumina V - gulvstående høyttaler

Sonus Faber Lumina V

Gulvstående høyttalere - Valnøtt

Sonus Faber Lumina V er den nye toppmodell i serien. Høyttaleren er utstyrt med et større kabinett og bestykket med doble 16,5 cm basselementer. Høyttaleren spiller stort og fyldig, og har den varme, naturlige klangen Sonus Faber er kjent for.

Tester:

Varenr: 115090
27 990,-
-+
green-stock-icon3+ på nettlager
orange-stock-iconSoundgarden Forus (Utstilling)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Sonus Faber utvider nå serien med toppmodellen Lumina V og dette en stor nyhet for deg som er glad i stor lyd og god design. Den tar Lumina serien et steg videre med enda større og fyldigere lyd. Man kjenner umiddelbart igjen den varme og naturlige lyden Sonus Faber er så kjent for.

 

 • 3-veis gulvstående høyttaler
 • 29mm DAD diskantelement
 • 15 cm mellomtone element med faseplugg
 • 2 x 16,5 cm basselementer
 • Stealth Reflex bassport system
 • Frekvensområde: 38-24.000 Hz
 • Følsomhet: 89 dB
 • Nominell impedans: 4 ohm
 • Anbefalt forsterkereffekt: 50 – 300 watt

   

 

Lumina

Lumina er et latinsk ord som betyr «lys», men også en kilde til energi og liv. For Sonus Faber er det også et akronym med en dypere mening.

 

LU fra forkortelsen LUMINA Luksus, er å verdsette dyrebare øyeblikk, å oppdage nyanserte detaljer og meningsfulle inntrykk. Dette ordet uttrykker Sonus Fabers dedikerte streben etter å gi alle en luksuriøs opplevelse av musikk, og deres lange tradisjon for artistisk håndverk og raffinerte materialer.
   
MI fra forkortelsen LUMINA Minimal, er Sonus Fabers tilnærming til høyttalerdesign. Det enkle er ofte det beste, og ved å tilstrebe det som er essensen i designet gir Lumina deg det som er Sonus Fabers kjerneverdier kombinert med evnen til å levere utrolige prestasjoner fra et enkelt design.
   
NA fra forkortelsen LUMINA Naturlig, er ordet du tenker på når du hører på Lumina. Naturlig lyd er selve nerven i Sonus Fabers designfilosofi, og går som en rød tråd i alle deres høyttalere. Naturlig lyd gjør at musikken føles mer ekte, og du tenker ikke på at du hører på god lyd. Du bare nyter musikk!!

 

Design

Lumina er lett gjenkjennelig som en ekte Sonus Faber høyttaler. Med sin elegante frontbaffel i flerlags treverk får elementene det perfekte fundament til å flytte luft, og sammen med kabinettet som er kledd i sort skinn gir den høyttaleren sitt unike designuttrykk. Krom-ringene rundt elementene fremhever formene og gir høyttaleren et kontrastfylt utseende. Kabinettets proporsjoner er nøye utregnet for å gi høy ytelse fra en kompakt konstruksjon. Kabinettet i Sonus Faber Lumina V er oppgradert med et eget luttformet lukket kammer for mellomtone og diskantelementet. Dette  reduserer resonanser og stående bølger slik at elementene spiller mer presist med mindre forvrengning.

 

 

Sonus Faber Lumina V i stereo oppsett

 

 

Diskant med DAD teknologi

Lumina benytter en 29mm Kurtmueller silke-dome med DAD teknologi (samme som du finner i Sonetto). DAD (Damped Apex Dome) er en lokal demping av dome-diskantens toppunkt som reduserer motfasen som dette området ofte produserer. I en standard diskant-dome vil måten dette området oppfører seg på, forårsake at høye frekvenser rulles tidlig av. Diskanter med DAD teknologi tillater en mer presis og utvidet gjengivelse av høye frekvenser.

 

 

Sonus Faber Lumina V med dad teknologi

 

 

Mellomtone element

I Lumina V finner du den samme mellomtonen som sitter i den mer påkostede serien Sonetto. Den 15 cm store membranen er fremstilt med naturlige materialer som består av en blanding av lufttørket cellulosemasse og naturlig fiber. Mellomtonen har en faseplugg, som gir spolen bedre kjøling og et bredere spredningsmønster, slik at du kan nyte god lyd i hele rommet.

 

 

Sonus Faber Lumina V med subwoofer

 

 

Basselementer

Lumina V er utstyrt med 2 stk 16,5 cm basselementer. Basselementene er spesielt utviklet fra "scratch" til Lumina høyttaleren og har membraner laget av papp-masse. Materialvalget gir perfekt sammenheng med resten av høyttalerens lydbilde.

 

 

Sonus Faber Lumina V hjemmekino

 

 

Stealth Reflex bassport

Luminas bassport system heter Stealth Reflex, og er konstruert for å gi høyttaleren størst mulig fleksibilitet, slik at du kan finne den perfekte plasseringen i ditt rom. På Lumina V er bassporten nedad rettet og plassert i bunnen av høyttaleren. Høyttaleren låter glimrende enten du setter den nær en bakvegg eller frem på gulvet.

 

 

Sonus Faber Lumina V er elegant i stuen

 

 

Terminaler og delefilter

Høyttaleren er utstyrt med to par terminaler som lar deg benytte bi-wire kabler eller forsterkere satt opp som bi-amping. Sonus Faber Lumina V låner Interactive Fusion Filtering teknologi fra delefilteret til Maxima Amator kombinert med Sonus Fabers Paracross topologi. Dette er et semi-balansert delefilter design der utvalgte spoler og kondensatorer er plassert i filterets negative fase. Dette gjør delefilteret mindre sensitivt for elektromagnetisk støy og gir bedre definert lyd.

 

 

Sonus Faber Lumina V delefilter

 

 

 

Sonus Faber – håndlaget lyd

Sonus Faber fikk sin beskjedne begynnelse i 1981 i Vicenza, Italia. Selskapet ble grunnlagt av Franco Serblin, en mann som var trollbundet av musikk, skjønnhet og lyd. Serblin var fasinert av ideen om høyttalere som ikke bare musikkgjengivere, men som musikalske instrumenter. Han fant inspirasjon fra Cremona, hjem til mestere fra fiolinens gullalder som Stradivari, Guarneri og Amati. Serblin ønsket å hedre de gamle mesternes teknikk, innsikt og intuisjon, og ga sitt selskap navnet Sonus Faber; latin for «håndlaget lyd».

 

Med et stadig voksende rykte ga Sonus Faber seg i kast med nye og ambisiøse prosjekter, og etter hvert legendariske høyttalere som Guarnari Homage, Stradivari Homage, Extrema og den nyere Olympica serien så dagens lys.

 

Sonus Faber bruker i dag store ressurser på forskning og utvikling, og bruker sine 100% egenutviklede elementer i sine konstruksjoner. Høyttalerne produseres for hånd i Italia, med lokale underleverandører fra Italia og Europa.

 

 

Sonus Faber Lumina

 

Teknisk info
SYSTEM

3-way floorstanding loudspeaker system.

Vented box design.

LOUDSPEAKERS

Tw: Ø 29mm high definition DAD™ driver

Md: Ø 150mm paper cone driver

W: Ø 2x165mm cone drivers. Sandwich diaphragm structure

CROSSOVER Optimized amplitude/phase response for optimal space/time performance “Hybrid IFF-Paracross solution”. Crossover frequencies: 260 and 2600 Hz.
FREQUENCY RESPONSE 38 Hz – 24.000 Hz
SENSITIVITY 89 dB SPL (2.83V/1m)
NOMINAL IMPEDANCE 4 ohm
SUGGESTED AMPLIFIER POWER OUTPUT 50W – 300W, undistorted signal
DIMENSIONS (H x W x D) 1049 x 280 x 372,6 mm
WEIGHT 22,5 Kg
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
168717