105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420 105420

Naim Mu-so 2nd Generation - Sort

Trådløst musikksystem

Naim Mu-so 2 er et rålekkert trådløst stereoanlegg med fantastisk design og lydkvalitet. Høyttaleren er solid bygget i metall med en utrolig kvalitetsfølelse. Høyttaleren støtter AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal, UPnP og Bluetooth AptX. I tillegg til Naim sin meget brukervennlige app til Android og iOS.


Tester av Naim Mu-So 2nd Generation:

Stereo+ Naim Mu-so 2 årets produkt Eisa award Naim Mu-so 2 Lyd og Bilde Naim Mu-So 2

Varenr: 129579
15 990,-
-+
3+ på nettlager
Soundgarden Bergen
Soundgarden Forus
Soundgarden Oslo
Soundgarden Trondheim

Fri frakt på ordre over 1.000,-

14 dagers retur både i butikk og på nett

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSUPPORT
Beskrivelse

Naim Mu-so 2nd Generation, Naims trådløse multiromshøyttaler!

Siden lanseringen i 2014 har Naims trådløse Mu-so musikksystem spilt musikk så det ljomer i de tusen hjem. Presse og publikum verden over har vært full av begeistring og lovord om lyden, og det vellykkede og ikoniske designet har blitt premiert med Red Dot Design Award. Høyttaleren som var en naturlig oppfølger til Naims samarbeid med Bentley motors og lydsystemet i deres premium biler har vært en stor hit, men nå er det duket for en renessanse!

 

I tre år har Naim jobbet med utvikling av neste generasjon, og denne gangen har de også fått hjelp av Focal til å legge prikken over i`en på ytelsen. Nå er sluttproduktet endelig på plass og nye Naim Mu-so er virkelig blitt en trådløs høyttaler for musikkelskeren!

 

 

 

 

Mu-so 2nd Generation detaljer:

 

 • Ny smart kontrollflate - En intuitiv touchinterface med 15 touch-sensitive knapper og en stor vektet og opplyst volumkontroll. En nærhetssensor vekker systemet.
 • Enkel multirom - 3 måter å synkronisere enheter på i «party mode». Enten via Naimappen/touchdisplay, airPlay 2 eller Chromecast (Google Home).
 • Mer regnekraft til musikken - Ny multicore Digital Signal Processor (DSP) gir 2000 MIPS regnekraft (Million Instructions Per Second), dette sammenlignet med Mu-so MK1s single-core, 150MIPS DSP.
 • Oppgraderte høyttalerelementer - I samarbeid med Focals R&D (Research and Development team) har Naim oppgradert driverne til Mu-so MK2 for høyere ytelse og lavere forvrenging. Focal har utviklet markedsledende driverteknologi siden 1979.
 • Prisvinnende strømmeteknologi - Som i Naims nye Uniti-serie og nettverksspillere får Mu-so 2 Naims unike og kraftige strømmeplattform implementert. Bygget for fremtiden!
 • Sterkt forbedret bassytelse - Mu-so 2 har blitt redesignet med 13% større kabinett. Sammen med stivere frontbaffel og nye drivere gir det en monumental bass med høy kontroll og raffinement.
 • Rå effekt i en kompakt utførelse - Mu-so 2 stiller med 75 watt effekt per element, eller hele 450 watt samlet.
 • HDMI ARC - En helt ny HDMI ARC inngang lar deg enkelt koble til TV for en stor oppgradering av lyden til Spill, serier, filmer og TV-programmer. CEC standard sørger for mulighet til å styre lyden via TV´ens volumkontroll.
 • Ny finish på grill med nye farger - Standard svart grill kan enkelt byttes ut til – Olive (olivengrønn), Terracotta (rødbrun), and Peacock (marineblå) for å matche interiør og stil.
 • Chromecast built-in - Google´s strømmeløsning som har over 100 støttede apper, inkludert Deezer, Qobuz, Plex, TuneIn, SoundCloud og Pandora.
 • AirPlay 2 - Strøm musikk fra Apple iOS enheter som iPhone/iPad eller fra iTunes og Apple Music og samtidig få støtte for Apples nye multiromfunksjonalitet/party mode.
 • Spotify Connect - Innebygget Spotify® Connect, en bedre måte å høre Spotify på, Spotifys egen app fungerer som remote for Mu-so.
 • TIDAL - TIDALs tapsfrie strømmetjeneste er integrert rett i Naimappen med en flott interface, cover art og albuminfo.
 • Bluetooth® - Bruk blåtann for sending av lyd fra ethvert nettbrett eller telefon.
 • Internet Radio - Tilgang til en verden av radiokanaler inkludert alle NRK-kanaler. Presets lagres enkelt og er tilgjengelig via touchpanelet uten å bruke appen.
 • UPnPTM Streaming - Strøm lokalt lagrede filer fra PC/MAC eller NAS-server i høy oppløsning opp til 32bit/384kHz.
 • Roon Ready - Mu-so støtter Roons unike strømmeløsning som opphøyer opplevelsen av å lete etter og finne musikk digitalt. Lag ditt eget personlige «fanzine» av musikkbiblioteket ditt og spill favorittene dine direkte til Mu-so med Roons lydmessige solide RAAT protokoll og DSP.
 • Romkompensering - Velg fra tre ulike innstillinger for optimal lyd i henhold til plassering i rommet.
 • Tilkoblingsmuligheter - I tillegg til HDMI ARC, har Mu-so 2 en USB-inngang, en optisk inngang og en 3,5mm analog inngang.
 • Helt ny fjernkontroll - En ny, penere og mer praktisk fjernkontroll hever helhetsinntrykket av nye Mu-so.
 • Vekkerklokke / Alarm - Klokkeradiofunskjon med avanserte valg gir deg full kontroll over vekking med din foretrukne radiokanal.
 • Juster lys - Mu-so 2 kan dimmes delvis eller helt ned i rom der lyskontroll er viktig.
 • Ny og forbedret Naimapp - Bedre kontroll og styring av Mu-so 2nd generation.

 

Alle strømmetjenester, Roon og TV-lyd med HDMI ARC

I hjertet av nye Mu-so sitter Naims nye strømmeplattform utviklet av 25 ingeniører på fabrikken i Salisbury, England. Enten du strømmer musikk via TIDAL, Spotify, Chromecast, Airplay 2, Roon, UPnP (opp til 32bit/384khz) eller internettradio får du en lydprosessering på aller høyeste nivå, en teknologi hentet fra Naims aller dyreste streamere i Classic-line serien.

 

Det samme nyter du godt av på den nye dedikerte inngangen for TV, HDMI via audio return channel. Nye Mu-so er med andre ord også ment for direkte bruk til TV, noe den forrige generasjonen ofte ble brukt til via optisk inngang. Her får man endelig en audiofil trådløs høyttaler som også kan gi deg den en mye større opplevelse fra spill, serier og filmer. Hendig nok så kan TV´ens egen fjernkontroll brukes for å styre volumet, da HDMI-inngangen støtter CEC-standarden.

 

Med blåtann og USB-inngang er du ellers alltid rede for at venner kan kjapt koble seg på for å vise deg ny musikk. En optisk og analog inngang sørger forøvrig for mulighet for tilkobling av andre kilder, for eksempel en platespiller.

 

Et kjærkomment tillegg for musikkelskere er støtte for Roon. Mu-so er nå et ekte Roon endpoint og man kan justere romEQ og spille musikk direkte fra Roons behagelige strømmeunivers.

 

Podcaster er i vinden som aldri før og med både airPlay 2 og Chromecast innebygget, har favorittpodcasten din aldri vært lettere å spille av.

 

 

Naim Mu-so 2 trådløst stereoanlegg

 

 

Mye kraftigere DSP

Til å drive den nye plattformen har Mu-so 2 fått en multicore DSP med nesten 14 ganger kraftigere regnekraft enn forrige generasjon. Dette gir mulighet til å behandle lyden med høyere intern klokke, større presisjon og bedre impulsrespons. I tillegg er man konstruert til å takle fremtiden via trådløse oppdateringer med konstante forbedringer av grensesnitt og tjenester. Mu-so kommer nå med tre ulike valg for plassering av høyttaleren og disse prosesseres nå med en enda bedre algoritme for å kontrollere systemets 450 watt best mulig.

 

 

Naim Mu-so 2 trådløst stereoanlegg

 

 

802.11 A/C Wi-Fi

Det avanserte antennesystemet i Mu-so som er implementert i kjøleribbene, nyter nå godt av siste generasjon Wi-Fi 802.11 A/C. Et viktig poeng om du ønsker å koble den trådløst opp i mange forskjellige rom og synkronisere soner. Dette gir også suveren trådløs driftsstabilitet, også ved strømming av høyoppløste formater.

 

 

Naim Mu-so 2 trådløst stereoanlegg

 

 

Nye forbedrede drivere og større kabinett

I samarbeid med Focal og tilgang til deres avanserte teknologi for måling utvikling av drivere har Naim nå rekonstruert både bass og mellomtonene i Mu-so. Selve geometrien i driverne er endret og man har brukt en større magnet. Spolen er også redesignet. Dette gir kraftigere bass og betydelig bedre kontroll. Mellomtonen har fått redesignet støvhette og stabiliseringsringer. Resultatet er en mye mer lineær respons og mye lavere forvrengning i driveren.

 

Focals 40 år lange know-how innenfor utvikling av høyttalerelementer kommer med andre ord godt med, spesielt når man her ser implementering av teknologi fra Focals forseggjorte høyttalerserier. Til slutt har Naim fintunet og hørt seg frem til det beste resultatet slik de alltid gjør. Mu-so gen 2. kommer for eksempel fremdeles med en meget god soft-dome diskant som låter særdeles behagelig for øret og er et tydelig lydmessig valg fra Naims kyndige R&D team.

 

Kabinettet har fått 13% større volum i dybden og bedre avstivning av baffelen. Begge forbedringene er et viktig poeng for ytterligere oppnåelse av strammere og dypere bass. Bonusen er at det også gir renere mellomtone og diskant.

 

Resultatet av oppgraderingene i DSP, drivere og kabinett er slående. Mu-so generasjon 2 låter større, kraftigere og mer presis enn forrige modell. Den kjører på til uanstendige høye lytternivåer og er uendelig spillevillig i alle sjangre. En fullblods musikkmaskin med andre ord!

 

 

Naim Mu-so 2 trådløst stereoanlegg

 

 

Premium design

Mye er gjort for å oppgradere den indre ytelsen i Mu-so, men hva så med den ytre? Det har vært svært viktig for Naim å markere fortsettelsen av Mu-so med subtile men verdifulle endringer i visuelt uttrykk og design. Nye Mu-so har fått en ny premium antrasitt grå aluminium finish som sammen med det noe større kabinettet gir et tydelig kvalitetsuttrykk. Små detaljer som at analog inngang nå er skjult i tilkoblingskoppen gjør at Mu-so har en rent uttrykk på alle sider. Den ser like bra ut forfra som bakfra!

 

Nye griller med et moderne teksturert stoff leder tankene mot skandinavisk design og et jordnært uttrykk. De nye grillene er en fin visuell oppgradering som kan endres etter behov og interiør. Svart front er standard og ekstra griller selges separat.

 

 

Naim Mu-so 2 trådløst stereoanlegg

 

 

Ny forbedret kontrollflate og volumkontroll

Den tydeligste forandringen i nye Mu-so er kontrollflaten. En sensor vekker touchdisplayet når du nærmer deg og derfra kan du justere alle essensielle innstillinger med enda bedre presisjon og oversikt enn før. Presets for internettradio håndteres i en ryddig undermeny og man kan nå legge til enheten i multirom uten å åpne appen. Det berømte vektede volumhjulet fra den originale Mu-so er nå oppgradert med lys i ringen som markerer volumet på enheten. Lyset i ringen animerer også ved valg av undermeny. Lekkert! Et slikt tilgjengelig fysisk volumhjul gjør at man alltid har kontroll høyttaleren når man raskt må skru ned, ved for eksempel mottak av viktige anrop på telefonen.

 

 

Naim Mu-so 2 trådløst stereoanlegg

 

 

Suveren i multirom eller på egenhånd

Nye Mu-so er en fantastisk multiromshøyttaler og lar deg benytte funksjonen via Naims egen app, Chromecast (google Home) eller airPlay 2. Flere Mu-so generasjon 2 kan kombineres, eller den kan spille sammen med Naims Uniti, nettverkspillere, Qb og forrige generasjon Mu-so MK1 i party mode. Samtidig er den fantastisk på egenhånd som et fullverdig musikksystem. Et naturlig midtpunkt i stuen!

 

 

Naim Mu-so 2 trådløst stereoanlegg

 

 

Vekkerklokke og barnevennlig grensesnitt

Skulle man plassere den på et soverom, gir den avanserte klokkeradiofunksjonen presis vekking. Utvalgte dager og helger kan naturligvis utelates, du styrer selv når du vil bli vekket og til hvilken favorittkanal du vil våkne til. Lysinnstillinger kan også justeres og enheten kan dimmes helt ned, noe som også er bra ved TV-bruk og film.

 

For barnefamilien holder den robuste grillen nysgjerrige barnefingre unna elementene i høyttalerne. Maksimalt volum kan settes i innstillinger i appen om man er redd for ukontrollert bruk når man ikke er hjemme, eller om man ved et uhell skulle sette den på fullt nivå.

 

 

Naim Mu-so 2 trådløst stereoanlegg

 

 

Britisk hi-fi på sitt beste

Enten du velger Mu-so som et supplement eller som senteret i din musikalske hverdag vet vi den vil innfri på design, brukervennlighet og lydkvalitet. Naims team har jobbet hardt for å tøye strikken lengre enn de trodde det var mulig å gjøre da de startet prosjektet. Mu-so er til gangs et produkt laget av musikkelskere for musikkelskere, noe som den gjennomførte tilnærmingen vitner om. Musikk neste!

 

Testvinner i flere fagblader

 

Naim Mu-So 2 er testvinner i flere fagblader. Her er et lite utdrag:

 

«Den råeste ­bordhøyttaleren. Glem de andre. Naim Mu-so 2 setter standarden for lydkvalitet»
«Den gruser lydplankene du finner i de fleste butikker, og sender Bluetooth-høyttalere i skammekroken.
Så god er den, at vi lett kan anbefale en Mu.so 2 til de som står og vipper mellom en bra lydplanke eller et par høyttalere. Denne kan erstatte det meste, og er rustet for dekke manges behov»
- Lyd og Bilde 21.05.19


«Mu-So 2nd generation er et overveldende bevis på at god lyd også kan komme i kompakte enheter. Dette er imponerende hifi-opplevelser for mindre til middels store stuer, soverommet, hybelen og hytta, og la oss ikke glemme at den også leverer solid TV-lyd og henviser de aller fleste av dagens lydplanker til skammekroken. Mu-So 2nd generation er markedets mest imponerende trådløse høyttaler – med god margin» - Stereopluss 9/19
 

Teknisk info

Produktinformasjon

Farge Sort
Gruppe 2 Høyttalere
Gruppe 3 Aktiv høyttaler
Merke Naim


Audio Inputs

 
Digital (S/PDIF) Optical S/PDIF up to 96khz
USB USB2 (Type A connector)
Analogue Input 3.5mm Jack
HDMI ARC in with CEC
Streaming

Apple AirPlay 2

Chromecast Built-in

UPnPTM

Spotify® Connect

TIDAL

Roon Ready

Bluetooth

Internet Radio

Connectivity

 
Remote Control Infra-red (RC5)
Network

Ethernet (10/100Mbps)

Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac)

BLE v4.2

Multiroom Sync up to five Naim Streaming products and control via the Naim App

Formats

 
Audio Formats

WAV, FLAC and AIFF – up to 24bit/384kHz

ALAC (Apple Lossless) – up to 24bit/384kHz

MP3 – up to 48kHz, 320kbit (16 bit)

AAC – up to 48kHz, 320kbit (16bit)

OGG and WMA – up to 48kHz (16bit)

DSD- 64 and 128Fs

Bluetooth - SBC, AAC

Note: Gapless playback supported on all formats

Internet Radio Provider vTuner Premium 5
Internet Radio Formats

Windows Media-formatted content

MP3

ACC

Ogg Vorbis streams

MMS

User Control

 
Product Touch control user interface with rotary volume control
Handheld Remote handset included and optional control app for iPad, iPhone, iPod Touch and Android devices

Power

 
Amplifier Output 450W – (6 x 75W)
Power Consumption

Typical use: 17W

Standby mode: < 2W

Deep sleep (No-network standby mode): < 0.5W

Mains Supply 100V, 115V or 230V, 50/60Hz

Physical

 
Dimensions (HxWxD) 122mm x 628 mm x 264 mm
Weight 11.2kg
Supplied with

Dual tone grey and black grille

Remote control

Mains cables (market dependent)

Reset pin-hole tool and information booklets

Finish

Burnished and anodised aluminium casework

CNC milled

Bead blasted and anodised aluminium heatsinks

Dual tone grey and black fabric grille

Grille colour options in Olive, Peacock and Terracotta

Speaker

 
Speaker System

Stereo 3-way

DSP-optimised vented box acoustic system

Tilbehør
Alternativer
SUPPORT
105420