Monitor Audio Platinum 200 3G Gulvstående høyttalere  - Sort høyglans

Monitor Audio Platinum 200 3G

Gulvstående høyttalere - Sort høyglans

Platinum 200 3G er en slank og kompakt gulvstående høyttaler, designet for å levere rik og dynamisk high-end ytelse med stram og kontrollert bass.

Varenr: 117421
135 990,-
-+
grey-stock-iconInnkommende (28 dager)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Monitor Audio 50 Years

 

Monitor Audio Platinum 3G

Monitor Audio Platinum G3 serien er et resultat av banebrytende innovasjon, design og tradisjonelt håndverk. Monitor Audio fyller 50 år i 2022 og den nye Platinum serien er en feiring av deres rike arv og tradisjon. Den nye Platinum serien bekrefter Monitor Audio sin velfortjente plass som en av verdens fremste produsenter av high-end lydprodukter.

Platinum serien er spydspissen blant Monitor Audio sitt utvalg av høyttalere til hjemmebruk. Ved å dra nytte av den banebrytende utviklingen som ingeniørene gjennomførte med Concept 50 høyttaleren, har de med tredje generasjon av Platinum serien, hevet standarden for hva som er oppnåelig for high-end lyd hjemme.

 

Inn i den nye generasjonen

Platinum 3G bygger på to tidligere generasjoner med høyttalerdesign, men er nyskapende på alle områder. Med Platinum 3G introduseres en ny MPD-diskant med massive forbedringer og i bass og mellomtone forbedres lyden ytterligere med nye og oppgraderte RDT III elementer. De nye elementene har åpnet for bedre utnyttelse av delefilteret og høyttaleren i sin helhet og gjør dette til blant de beste høyttalerseriene som noen gang er lansert.

 

Monitor Audio Platinum 200 3G lifestyle

 

MDP III diskant

Monitor Audio har brukt lang tid på å optimalisere elementdesign og spredelinsen. De nye forbedringene bidrar til å redusere forvrengning og å flate ut frekvensresponsen, noe som fører til en klarere og mer konsistent lyd til både musikk og film.

Dette er en AMT diskant, basert på Oskar Heil sine prinsipper, men totalt redesignet og optimert for bruk i Platinum III. Det unike med denne diskanten er 8 ganger større membranflate, og samtidig mindre bevegelig masse noen tilsvarende domediskant. 

 

RDT III mellomtone

Det 4» store mellomtone-elementet er også helt nyutviklet i C-CAM som er støpt som en hel skål uten skjøter og svake punkter i membranen. Den nye RDT III konen er en sandwich av karbonfiber og Nomex, med en tynn C-CAM overflate som gir perfekte stempelegenskaper kombinert med hurtighet.

Med dette oppnår de betydelig forbedret følsomhet og «powerhandling», som gir mer dynamikk og trøkk. Samtidig får man til en enda mer sømløs overgang til diskanten.

Monitor Audio har utviklet en ny kobling av svingspole og membran som kalles DCF (Dynamic Coupling Filter). Dette er en nøye tunet dempering som minimerer ringing og forvrenging utenfor elementets optimerte arbeidsområde.

Elementet har det som kalles underhengt kantviklet svingspole og overdimensjonert magnetsystem. Dette gjør at svingspolen alltid er i magnetgapet som gir veldig lav forvrenging, bedre demping og forbedret mellomtonegjengivelse. Denne mellomtonen er igjen montert i et optimert lukket kabinett; TLC (Tapered Line Encosure) laget i ARC som er formet for å eliminere stående bølger og all form for kabinettlyd.

 

RDT II bass

Bass-elementene er også helt nye i C-CAM som er støpt som en hel skål uten skjøter og svake punkter i membranen. RDT III konen er en sandwich av karbon fiber og Nomex, med en tynn C-CAM overflate som gir perfekte stempelegenskaper kombinert med hurtighet

Monitor Audio har utviklet en ny kobling av svingspole og membran som kalles DCF (Dynamic Coupling Filter). Dette er en nøye tunet dempering som minimerer ringing og forvrenging utenfor elementets optimerte arbeidsområde. Alle elementene har også underhengt og kantviklet svingspole sammen med overdimensjonerte magnetsystemer som gir overlegen styring av membranen og dermed og bedre ytelse.

I tillegg brukes enda større diameter på svingspolen holder elementet nedkjølt, selv i de meste krevende øyeblikk. Dette sørger for produksjon av høy og dynamisk bass, men ekstremt lav forvrengning.

 

Elementrammer i aluminium og enda stivere kabinett

Et helt nytt design med kurvet dobbel baffel/frontplate sammen isolasjonsring i aluminium mellom høyttalerelementet og kabinettet, sørger for å eliminere uønskede vibrasjoner. Dette sørger for lavere forvrenging og enda mer kraftfull lyd til lytteren.

Alle elementene bruker Monitor Audio sin unike og geniale innfesting i form av en gjennomgående bolt som fester baksiden av elementene til baksiden av kabinettet. Dette gir perfekt sentrering og innfesting av elementet uten stresspunkter som vanlige skruer i kurven vil gjøre. I tillegg vil denne bolten stive av og sette kabinettet i spenn og dermed senke resonanser ytterligere.

Kabinettet er meget solid bygget i kjent Monitor Audio stil. Den kurvede formen, sammen med komplisert og påkostet intern avstiving er det mest avanserte og resonansdøde kabinettet de noensinne har laget. Som om dette ikke var nok så har det blitt utviklet ARC (Anti-Resonance Composite); er et veldig dødt og optimert dempet polymermateriale som brukes på flere kritiske steder i høyttalerne, blant annet til mellomtonekabinetter.

 

Forbedret sokkel og delefilter-design

De fire nye støpte benene i sokkelen holdes sammen med et stålstag og sørger for en utrolig sterk struktur. Her sitter også høyttalerens delefilter montert, noe som sørger for at det blir isolert fra kabinettet. I tillegg har de en genial integrert design som gjør at man kan vatre og justere vinkel på høyttaleren fra oversiden av sokkelen

Platinum III serien bruker Monitor Audio sin patenterte HiVe@II bassrefleksport som hindrer portstøy og gir mindre forvrenging i bassgjengivelsen. Alle modellene i Platinum III serien bruker «Pureflow» internkabel i sølvbelagt kobber, og de aller beste og mest påkostede komponenter i delefiltrene. Den har nyutviklet og optimert terminalpanel i støpt aluminium og kontakter i høyeste kvalitet.

 

Monitor Audio Platinum 200 3G

Platinum 200 3G er en slank og kompakt gulvstående høyttaler, designet for å levere rik og dynamisk high-end ytelse med stram og kontrollert bass. Den nye MPD III diskanten og RDT II mellomtone og basselementene har ytterligere foredlet den generelle balansen i høyttaleren og redusert forvrengning, noe som gir et stort lydbilde fra en ellers kompakt høyttaler.

Både Platinum 200 3G og Platinum 300 3G nyter godt av det det nye designet på sokkelen og plasseringen av delefilteret.

 

 

 

Teknisk info

Monitor Audio Platinum 3G specifications

Alternativer
Kundeanmeldelser
202788