Monitor Audio Silver 500 7G - gulvhøyttaler Monitor Audio Silver 500 7G - gulvhøyttaler Monitor Audio Silver 500 7G - gulvhøyttaler Monitor Audio Silver 500 7G - gulvhøyttaler Monitor Audio Silver 500 7G - gulvhøyttaler Monitor Audio Silver 500 7G - gulvhøyttaler

Monitor Audio Silver 500 7G

Gulvstående høyttalere - Sort eik

Monitor Audio Silver 500 7G er den største gulvhøyttaleren i serien, og gir deg et storslått lydbilde med punch og trøkk, uten at du ofrer noen av detaljene i lyden.

Tester av Monitor Audio Silver 500 7G:  

MA Silver 500 7G Eisa award Monitor Audio Silver 500 7G Stereophile test review Monitor Audio Silver 500 7G hi-fi news test review Monitor Audio Silver 500 7G Soundstage test review

Varenr: 115236
31 995,-
-+
green-stock-icon1 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Monitor Audio Silver 500 G7 er toppmodellen og den største gulvstående høyttaleren i serien. Med egen dedikert 3" mellomtone spiller Silver 500 G7 velartikulert og tydelig, og med doble 8" basselementer sitter trommeslagene som et skudd. Ønsker du en hjemmekino løsning som spiller like bra på musikk og film kan du kombinere høyttaleren med senter, Atmos, subwoofer og surround-høyttalerne i serien.

 

  • 1 x 25mm C-CAM Gold Dome diskant
  • Uniform Dispersion Waveguide II
  • 1 x 3" C-CAM mellomtone
  • 2 x 8" C-CAM basselementer
  • RST II (Rigid Surface Technology)
  • 3-veis konstruksjon
  • Kabinettfinish med høy kvalitet
  • Perfekt i store rom
  • Bassrefleksport tunet for enkel plassering
  • Outrigger føtter med spikes eller gummiføtter

 

Monitor Audio Silver - serie 7G

Monitor Audio har nå kommet med sin syvende generasjon av den anerkjente Silver serien. Silver serien har alltid vært modeller som gir deg virkelig god valuta for pengene. Med høy kvalitet på både lyd og finish har Silver serien vært bestselgere siden den første versjonen kom på markedet i 1999. Monitor Audio Silver 7G er stilrene og brukervennlige høyttalere, enten du bare vil ha et godt stereosystem for musikk, eller vil ha en komplett hjemmekinoløsning. Silver-serien består av både gulvhøyttalere, stativhøyttalere, Atmos-høyttalere, senterkanal, subwoofer og bakhøyttalere som kan monteres på vegg eller stativ. Syvende generasjon Silver-serie er oppgradert på en rekke viktige punkter og setter en ny standard for pris/ytelse i sin klasse.

 

 

 

 

RST II – ny og forbedret Rigid Surface Technology

Monitor Audio har i lang tid forsket på og forbedret deres RST II teknologi. Ved å benytte små fordypninger i et nøye utregnet mønster i membranens overflate, kan man få et lett materiale til å bli enda sterkere og stivere. Teknologien gjør at membranen ikke bøyes så lett, og man kan benytte enda lettere materialer som lar elementet respondere raskere på variasjoner i musikksignalet, uten forvrengning.

I Silver 7G serien er teknologien oppgradert ytterligere ved å benytte en aluminium legering som gir enda større stivhet og styrke, samtidig som alle fordelene bevares - lav forvrengning, høy effekthåndtering og glimrende spredningskarakteristikk. Elementene kan spille enda høyere uten å forvrenge og komprimere. RST II teknologien finner du i alle bass og mellomtone elementene i Silver 7G serien.

 

 

MA Silver 7G RST II teknologi

 

 

Uniform Dispersion Waveguide II

Monitor Audio Silver 7G seriens diskant sitter i en waveguide som har en nøye utregnet profil, beregnet ved hjelp av simuleringsverktøyet Finite Element Analysis. Uniform Dispersion Waveguide II er videreutviklet med en kompresjons ring som ligger over opphenget og diskant-domen.

 

Dette forbedrer lyden på en rekke punkter:

Økt sensitivitet: Kompresjonsringen øker diskantens sensitivitet, som reduserer forvrengning og jevner ut frekvensresponsen over 10 kHz. Høyttaleren vil være mer behagelig å lytte til, og kan spille høyere.

Jevn spredningskarakteristikk: Diskanten har en mer kontrollert spredning av lyden utenfor aksen, slik at lytterposisjonen er mer fleksibel, siden den tonale balansen ikke endrer seg drastisk selv om du ikke sitter midt i «sweet-spot» mellom høyttalerne.

Forbedret timing: Waveguidens dybde lar diskantens talespole være posisjonert dypere inn i kabinettet slik at den er mer på linje med bass/mellomtone elementet. Dette gir bedre timing fordi lydbølgene fra diskant og bass/mellomtone treffer øret samtidig.

Lavere delefrekvens: Den økte effektiviteten i spredningskarakteristikken man får med waveguiden gjør at man kan benytte en lavere delefrekvens. Dette er spesielt nyttig på de større modellene, siden større elementer vil ha en smalere spredning når de spiller høyere opp i frekvens. Ved å dele diskantfrekvensen lavere kan man bevare den brede spredningskarakteristikken i resten av elementene slik at du kan nyte god musikk uansett hvor du oppholder deg i rommet.

 

 

MA Silver 7G waveguide

 

 

Oppgradert C-CAM diskant

Diskanten i Monitor Audio Silver 7G serien er redesignet med en helt ny magnetstruktur, nytt grill-design og bak-kammer. Den oppgraderte magnetstrukturen lar elementet vandre mer lineært og gir en enda jevnere frekvensrespons. Den nye grillen har diffusjonshull i et heksagonalt mønster som er optimalisert for å utnytte den nye waveguiden. Det ventilerte bakkammeret leder effektivt bort energien som bygger seg opp bak elementet og sørger for en jevn og presis frekvensrespons.

C-CAM bass/mellomtone element

Silver 7G serien benytter C-CAM bass/mellomtone elementer som er forbedret med Damped Concentric Mode (DCM) teknologi. Dette lar høyttaleren spille fyldigere og dypere samtidig som den gjengir signalet presist med minimal forvrengning. C-CAM-materialet (Ceramic-Coated Aluminium Magnesium) ble opprinnelig utviklet av luftfartsindustrien for jetmotorkomponenter. Materialets stive og lette egenskaper gjør det spesielt egnet til å benyttes som høyttalermembraner. Den ekstremt stive og lette C-CAM-membranen gjør elementet i stand til å motstå oppbrytning og sørger for at bassområdet blir gjengitt presist og dynamisk med svært lav forvrengning. Med den nye aluminium-legeringen er elementet enda lettere og stivere, slik at det makter å spille høyere uten å komprimere og forvrenge.

 

 

Damped Concentric Mode (DCM)

Monitor Audio har benyttet simuleringsverktøyet Finite Element Analysis for å optimalisere elementets geometri der membranen og opphenget overlapper. Resultatet er at opphenget jobber bedre sammen med membranen og lar denne spille med større presisjon og nøyaktighet.

 

 

MA Silver 7G ny teknologi

 

 

Nytt delefilterdesign

Delefilterets oppgave er å splitte og fordele signalet til høyttalerens elementer og sørge for at disse spiller sammen som én enhet. Godt delefilterdesign begynner allerede ved valg av elementer, og her har Monitor Audio en stor fordel fremfor mange av sine konkurrenter. Ved at de produserer og utvikler elementene selv, kan disse tilpasses så de passer perfekt til hverandre. Monitor Audio Silver 7G serien benytter tredjeordens delefilter til alle diskantene og en kombinasjon av andre og tredjeordens delefilter til mellomtone og basselementene. Resultatet er et helhetlig lydbilde som henger perfekt sammen, med høy troverdighet.

 

 

MA Silver 7G hjemmekino

 

 

Nytt kabinettdesign

Det er ikke bare innmaten i Monitor Audio Silver 7G som har fått en oppgradering. Kabinettet har også fått et løft, som ikke bare gir et mer appellerende utseende, men også er med på å forbedre høyttalerens ytelse.
Silver 7G serien er tilgjengelig i en rekke vakre finisher. Du kan velge mellom ekte treverk, sort pianolakk eller en matt malt overflate. Kvaliteten på finishen er svært høy med tanke på prisklassen. De nye outrigger føttene er enda mer stabile og gir høyttaleren et bedre fundament. Føttene passer til bruk på både tepper og harde gulvflater. De nye frontgrillene er oppgradert med finere tekstur og er festet med magneter, slik at det er enklere å ta av og på grillen og du slipper knotter som knekker.

 

 

MA Silver 7G outrigger

 

 

Britisk Hi-Fi-design

Monitor Audio er en engelsk kvalitetsprodusent av HiFi-høyttalere som alltid har vært kjent for god byggekvalitet og meget god lyd. Monitor Audio ble startet av Mo Iqbal i 1972 og var med på å revolusjonere høyttalerindustrien da de startet med å bruke sine dome-diskanter i Gold-legering og bass/mellomtoner i aluminium og magnesium. Siden den gang har de vunnet utallige priser over hele verden for sine vellydende og allsidige høyttalere.

 

Teknisk info
System Format 3 - way
Frequency Response 27 Hz - 35 kHz
Sensitivity (2.83v @ 1m) 90.5 dB
Nominal Impedance 8 Ohms
Minimum Impedance 4.1 Ohms @ 150 Hz
Maximum SPL 111 dB
Power Handling (RMS) 250 W
Recommended Amplifier Requirements 80 - 250 W
Crossover Frequency

L.F: 800 Hz

M.F/ H.F: 2.7 kHz

Port Tuning Frequency 36 Hz
Bass Alignment Bass reflex. Twin HiVe II port system
Drive Unit Complement

2 x 8" RST II bass driver

1 x 3" RST II bass/mid driver

1 x 1" (25 mm) gold dome C-CAM tweeter with UD waveguide

External Dimensions (Including Grille and Terminals (H x W x D)) 1050 x 230 x 332 mm
External Dimensions (including Outrigger Feet and Spikes (H x W x D)) 1095 x 319 x 389 mm
Weight (each) 22.5 kg
Sold As Pair
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
170784