Iso Acoustics Gaia I - høyttalerføtter Iso Acoustics Gaia I - høyttalerføtter Iso Acoustics Gaia I - høyttalerføtter Iso Acoustics Gaia I - høyttalerføtter Iso Acoustics Gaia I - høyttalerføtter Iso Acoustics Gaia I - høyttalerføtter Iso Acoustics Gaia I - høyttalerføtter Iso Acoustics Gaia I - høyttalerføtter

IsoAcoustics Gaia I

4 stk - høyttalerføtter, opp til 100 kg

Iso Acoustics Gaia I er høyttalerføtter som gir en bedre mekanisk avkobling mot underlaget enn tradisjonelle spikes. Gaia I passer til høyttalere som veier inntil 100 kg pr stk.

Varenr: 114489
6 490,-
-+
green-stock-icon3+ på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Iso Acoustics Gaia I Isolerer dine høyttalere fra underlaget de står på, og gir de bedre arbeidsbetingelser. Med Iso Acoustics Gaia I forsvinner ikke energien fra høyttalerelementene i underlaget, men sørger for at musikken kommer ut gjennom høyttaleren og reduserer hvor mye underlaget farger og forstyrrer lyden.

 

  • 4 stk høyttalerføtter
  • For høyttalere på opptil 100 kg pr stk
  • M8, ¼”-20 og M12 gjengestørrelser medfølger
  • Alternative gjengestørrelser er tilgjengelig (se kalkulator lenger ned på siden)
  • Større lydbilde
  • Mer fokus
  • Bedre stereoperspektiv og innsikt
  • Strammere og bedre definert bass

 

Med bruk av en todelt konstruksjon, helstøpt hus i stål og viskoelastisk gummi som fungerer som en sugekopp mot underlaget, sørger Gaia for at man demper uten å farge høyttaleren og forringe responsen. Frekvensresponsen er lik og tester med laservibrometer viser hvor effektivt bruk av Iso Acoustics Gaia demper og kontrollerer uønsket resonans i høyttalerkabinetter.

 

 

 

 

Gaia - dempeføtter og avkobling til høyttalere

Det er flere aspekter ved å plassere høyttalere på underlag som er godt kjent, for eksempel høyttalere som står rett på gulvet leder lyd rett inn til naboen og koblingen til gulvet får hele rommet til å vibrere. En like stor utfordring er at interaksjon mellom underlaget og kabinettet fører til at uønsket energi reflekteres tilbake i kabinettet. Dette fører til dårligere definisjon med «utsmørning» av lyden.


Ofte prøver man å løse dette problemet ved bruk av spikes, men bruken av disse vil også kreve at underlaget spiken står på kan kansellerer og absorberer energien. Slike remedier finnes, men er ofte kostbare og dyrere enn Gaia i praksis. Hvilket materiale de er laget av vil også kunne farge lyden.

 

 

IsoAcoustics bedre enn spikes

 

 

Det lydmessige resultatet er oppsiktsvekkende!

“…imaging is even more amazingly precise. Truly incredible!"
Nick Squire, Head Recording Engineer, Boston Symphony Orchestra

 

Det er også en velkjent myte at høyttalere med dempeføtter kan gi dårligere bassrespons. Iso Acoustics sine eksperimenter viser derimot at dette ikke er tilfelle ved bruk av deres avkobling. Med et kjapt blikk på grafen under, der måling av frekvensrespons er satt opp mot måling med laservibrometer, forstår man hvor godt dette fungerer i praksis. Med opprydningen og kontrollen Gaia gir, sørger man heller for strammere, mer teksturert og definert bass.

 

 

IsoAcoustics graf spikes vs gaia

 

 

Gaia vs spikes

For å forstå hvordan Gaia virker i motsetning til spikes kan vi tenke oss hvordan bølger oppfører seg i et blikkstille basseng. Lager man en bølge i bassenget vil kantene reflektere bølgene og holde energien i bassenget. Dette er det en spike også vil gjøre, den reflekterer energien tilbake til kabinettet basert på det underlaget den står på.


Med Gaia kan vi tenke oss at bassenget nå er endeløst uten kanter og bølgene blir i praksis aldri reflektert tilbake igjen. Det er nettopp disse betingelsene høyttalerkabinettet får når Gaia effektivt absorberer energien som utløses fra elementene i kabinettet.

 

 

IsoAcoustics graf

 

 

Retningsbestemt patentert isolasjonsdesign

Iso Acoustics isolasjonsdesign i Gaia er et resultat av nøye utforsking av form, tykkelse, hardheten og egenskapene til isolasjonsmaterialet og hvordan det todelte systemet med innsatsen imellom er tunet for å håndtere vibrasjoner på best mulig måte.


Iso Acoustics Gaia er retningsbestemt og sørger for å kontrollere on-axis respons fra høyttaleren til forskjell fra f.eks. flytende strikkoppheng. Slike homogene løsninger vil la høyttaleren flagre fritt i alle retninger og resultatet blir god avkobling, men upresis og udefinert lyd. Gaia skal derimot enten settes med logoen vendt forover eller bakover for å kontrollere de bevegelige kreftene i høyttaleren på korrekt måte. Høyttaleren skal avkobles, men den må også være solid forankret til underlaget.

 

 

IsoAcoustics demper resonanser

 

 

«Down to earth» - kobling til underlaget

Underdelen til Gaia gir en sugekoppeffekt med høy friksjon mot underlaget. Dette er for å sørge for at de interne delene i Gaia kan jobbe effektivt med absorberingen og at ingen energi forplanter seg videre. Overdelen av Gaia skrus fast til basen av høyttaleren og sørger for å koble energien fra kabinettet effektivt ned i dempefoten for maksimal absorbering.


Alle Iso Acoustics produkter er tunet mot vekten på det de skal bære. Dette for å sørge for at belastningen i de ulike delene gir optimal avkobling og ikke kortsluttes mekanisk sett ved for høy vekt eller skape ubalanse ved for lave belastninger.

 

 

IsoAcoustics gir bedre lyd
 
 

 

Teknisk info
Dimensions (WxH) 62mm x 49mm
Weight Cap 100kg pr set of 4
Quantity 4 per box
Thread sizes included* M8, ¼”-20 and M12
*Alternative thread sizes available upon request through Iso Acoustics Distributors
Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
158237